ΠΑΟΚ - Μαρσέιγ: Καταρχάς η αξία των παικτών της γαλλικής ομάδες είναι κάτι παραπάνω από πενταπλάσια, σε σχέση με την αντίστοιχη των παικτών του ΠΑΟΚ στο transfermarkt. Ο κόουτς Σαμπαόλι έχει εφαρμόσει από το ξεκίνημα της σεζόν διάφορα συστήματα, προσαρμόζοντας κάθε φορά την ομάδα του στην ανάγκη του παιχνιδιού που δίνει.
Στην Ευρώπη φέτος έχει παίξει δύο φορές 4-1-4-1 (με Λάτσιο μέσα - έξω), δύο φορές 3-3-3-1 (με Γαλατά και Λοκομοτίβ Μόσχας εντός έδρας), 2 φορές με 4-3-3 (με Καραμπάχ και Βασιλεία εντός έδρας), 1 φορά 3-4-3 (με Λοκομοτίβ Μόσχας εκτός έδρας), 1 φορά 4-1-3-2 (με Γαλατά εκτός έδρας), 1 φορά 4-2-3-1 (με Βασιλεία εκτός έδρας) και 1 φορά 4-3-2-1 (με Καραμπάχ εκτός έδρας). Δηλαδή στα 10 ευρωπαϊκά παιχνίδια έχει παίξει με 7 διαφορετικά συστήματα! Τον ίδιο...πλουραλισμό συστημάτων επιλέγει και στις εγχώριες υποχρεώσεις της ομάδας.
Για τις...ανάγκες του πίνακα, ας πάρουμε το σύστημα 4-3-3 που έχει χρησιμοποιήσει στα 3 από τα 6 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας του. Κάτω από τα δοκάρια ο Πάου Λόπεθ είναι βασικός στο πρωτάθλημα, αλλά ο 36χρονος πλέον Μανταντά που είναι και...σημαία της ομάδας (13 χρόνια σε αυτήν) έχει παίξει στα παιχνίδια του Conference League.
Στα δεξιά της άμυνας ξεκινάει ή ο Γάλλος Ρονζιέ ή ο Ισπανός Λιρόλα, ενώ στα αριστερά ο Βραζιλιάνος Λουάν Πέρες που ήρθε από την Σάντος. Το δίδυμο των στόπερ συνθέτουν συνήθως ο 25χρονος Κροάτης Τσαλέτα-Τσαρ και ο 20χρονος και μεγάλο ταλεντο της ομάδας Σαλιμπά, που ήρθε το καλοκαίρι από τη Νις. Ο 24χρονος Μπουμπακάρ Καμαρά είναι ο κόφτης της ομάδας και μπροστά τους παίζουν ως «οκτάρια» ο Γκεντουζί και ο Βραζιλιάνος Ζέρσον.
Οι δυο τους κάνουν πολλές δουλειές στον αγωνιστικό χώρο και συνδέουν άψογα την άμυνα με την επίθεση. Στο ένα άκρο της επίθεσης βρίσκουμε το 34χρονο ποιοτικό και έμπειρο Παγιέ και στο άλλο τον γρήγορο, τεχνίτη, μπουκαδόρο αλλά και γκολτζή Ουντέρ.
Στην κορυφή της επίθεσης ο διεθνής Πολωνός φορ Μίλικ. Η συγκεκριμένη ενδεκάδα είναι και αυτή που έχει...τραβήξει το μεγαλύτερο κουπί φέτος.
Πηγή: Metrosport