ΠΑΟΚ - Μαρσέιγ: Στο ειδησεογραφικό σάιτ france3-regions.francetvinfo.fr αναφέρεται πως οι οπαδοί της Μαρσέιγ, παρότι δεν έχει ανακοινωθεί οποιαδήποτε οριστική απόφαση, ακυρώνουν ήδη τις εκδρομές τους με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:

“Τα κλαμπ φιλάθλων της Μαρσέιγ ακύρωσαν το προγραμματισμένο ταξίδι τους με προορισμό τη Θεσσαλονίκη την ερχόμενη Πέμπτη. Μια απόφαση που αποτελεί συνέχεια για τα επεισόδια που έγιναν στη Μασσαλία. Τα κλαμπ φιλάθλων της Μαρσέιγ έχουν ήδη ενημερώσει τα μέλη τους. Δεν θα υπάρχουν οπαδοί της Ο.Μ. στις εξέδρες του γηπέδου της Τούμπας, της έδρας του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, το στοίχημα είναι μεγάλο για την Μαρσέιγ. Μετά τη νίκη τους εντός έδρας με σκορ 2-1, η ρεβάνς με τους Έλληνες μπορεί να τους επιτρέψει να φτάσουν στα ημιτελικά του Κόνφερενς λιγκ.

Θυμίζουμε πως μετά από επεισόδια μεταξύ των οπαδών της Μαρσέιγ και Ελλήνων στους δρόμους της πόλης, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ χρειάστηκε να οδηγηθούν στο γήπεδο από την αστυνομία. Κατά τη διάρκεια του αγώνα τα δύο στρατόπεδα πέταξαν βλήματα και καπνογόνα, το ένα πρός το άλλο.

Η διοίκηση της Μαρσέιγ παραπονέθηκε για ζημιές που έκαναν Έλληνες οπαδοί στην πλατεία που προορίζεται για τους επισκέπτες στο στάδιο Βελοντρόμ. Επίσημη απόφαση που να απαγορεύει την άφιξη οπαδών της Μαρσέιγ στη Θεσσαλονίκη δεν έχει ληφθεί προς το παρόν. Οι ελληνικές αρχές πρόκειται να συναντηθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας με τους αρμοδίους της UEFA”.

Την ίδια ώρα η L'Equipe και η τοπική La Provence ασχολούνται εκτενώς με την επόμενη ημέρα εντός της Μαρσέιγ, υπογραμμίζοντας πως: «τα όσα σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης και οδήγησαν στη σύλληψη 13 οπαδών της Μαρσέιγ και του ΠΑΟΚ και κυρίως στην απαγόρευση μετακίνησης οπαδών της ομάδας στην Ελλάδα, έχουν ταρακουνήσει τη διοίκηση. Και αυτό γιατί η UEFA άνοιξε πειθαρχικό φάκελο και ξεκίνησε έρευνα για τα γεγονότα καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που οι Μασσαλοί δημιουργούν προβλήματα μέσα στη σεζόν (Γαλατασαράι, Καραμπάγκ, Βασιλεία). Και ως εκ τούτου η ποινή μπορεί να είναι πολύ αυστηρή...».