Μασσαλία, 7 Απριλίου: Ο ΠΑΟΚ στέκεται μια χαρά στην "καυτή" έδρα της Μαρσέιγ και δεν απειλείται ιδιαίτερα μέχρι να έρθει μια φάση που.. δεν μύριζε γκολ, όταν όλη η άμυνα ξέχασε τον Ζέρσον και αυτός έκανε το 1-0 για τους Μασσαλούς. Λίγο αργότερα, ο Αουγκούστο έκανε τραγικό λάθος και ο Πασχαλάκης έσωσε τον Δικέφαλο. Στο φινάλε του πρώτου μέρους, Ίνγκασον, Πασχαλάκης και Κρέσπο δεν συνεννοούνται σωστά, δίνουν ένα κόρνερ "δώρο" και από την εκτέλεση ο Παγιέ βάζει ένα καταπληκτικό γκολ για το 2-0.

Τούμπα, 14 Απριλίου: Ο ΠΑΟΚ μπαίνει ορμητικά στο παιχνίδι και χάνει μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει στα πρώτα λεπτά. Το μομέντουμ του αγώνα αλλάζει στο 26' όταν Ίνγκασον και Πασχαλάκης κάνουν λανθασμένη συνεννόηση για ακόμα μια φορά και το δοκάρι τους γλιτώνει από ένα κωμικό αυτογκόλ. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Κρέσπο κάνει λάθος πάσα, η Μαρσέιγ κλέβει και ο Παγιέ πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης για το 1-0.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σπουδή για να αντιληφθεί κανείς ότι ο Δικέφαλος αποκλείστηκε από τη Μαρσέιγ εξαιτίας των δικών του λαθών. Πλήρωσε αψυχολόγητες αντιδράσεις από έμπειρους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να σταθούν στο ύψος της περίστασης και να βοηθήσουν την ομάδα τους να κυνηγήσει την υπέρβαση κόντρα στους Γάλλους, που δεν ήταν φόβητρο.

Αν κάτι φάνηκε από τα ματς με τη Μαρσέιγ, είναι πως ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ενίσχυση για να πάει στο επόμενο επίπεδο το φιλόδοξο πρότζεκτ που χτίζει. Κρέσπο και Ίνγκασον έχουν προσφέρει τα μέγιστα και είναι ένας στόπερ εγνωσμένης αξίας, αλλά ο Δικέφαλος πρέπει να φροντίσει να αποκτήσει κεντρικό αμυντικό... εγγύηση.

Το ίδιο ισχύει και για τη μεσοεπιθετική γραμμή. Βλέποντας κανείς τον Μπίσεσβαρ να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό του αγώνα και να μην καταφέρνει να φανεί ούτε στη Μασσαλία ούτε στην Τούμπα, καταλαβαίνει κανείς το γιατί ο Λουτσέσκου επέμεινε μέχρι τέλους για να φέρει στην Τούμπα ένα όνομα όπως ο Τζιοβίνκο το περσινό καλοκαίρι. Ο Μπίσεσβαρ ήταν κακός, αλλά ο προπονητής του τον άφησε στο παιχνίδι παραπάνω από όσο άντεχε, επειδή γνώριζε πολύ καλά πως δεν είχε στον πάγκο άλλον ποδοσφαιριστή ικανό να παίξει κάθετα και να "τρυπήσει" την αντίπαλη άμυνα. Αυτή η... σπέσιαλ ενέργεια που περίμενε από τον Μπίσεσβαρ δεν ήρθε ποτέ και ο Σουριναμέζος έγινε αλλαγή στο φινάλε του ματς, όταν πια είχε ξεμείνει εντελώς από ενέργεια.

Ακόμα και στα τελευταία λεπτά, πάντως, οι Θεσσαλονικείς θα μπορούσαν να αγχώσουν τη Μαρσέιγ εάν ο Τσόλακ δεν σπαταλούσε ανεπανάληπτη ευκαιρία. Πρόκειται για ακόμα μια τρανή απόδειξη πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να βρει έναν σέντερ φορ "killer" στην αντίπαλη περιοχή, καθώς οι Άκπομ και Τσόλακ σκοράρουν... με το σταγονόμετρο και δεν μπορεί να βεσιστεί επάνω τους μια ομάδα που θέλει να πετύχει το  κάτι παραπάνω στην Ευρώπη.

Ο τωρινός κορμός του ΠΑΟΚ με 3-4 καλές προσθήκες σε νευραλγκικές θέσεις έχει τα φόντα να πετύχει σπουδαία πράγματα του χρόνου...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οριστικό: Ο ΠΑΟΚ... στέλνει ξανά δύο ελληνικές ομάδες στο Champions League!