Ο Άρης ήρθε ισόπαλος 1-1 με την Αραράτ στην Αρμενία και πλέον στρέφει τα βλέμματα του στην ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης, για να πάρει την πρόκριση στο Βικελίδης.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Αρμένιοι έδειξαν πιο έτοιμοι αγωνιστικά έστω και εάν υστερούσαν σε ποιότητα και αυτό το εκμεταλλεύτηκαν με ένα γρήγορο γκολ. Παρόλα αυτά ο Άρης, κατάφερε και έβγαλε γρήγορη αντίδραση χάρη στη συνεργασία των Νταρίντα και Πάλμα, με τον δεύτερο να δικαιώνει τους ανθρώπους της ομάδας που έδωσαν... παράταση στην πώλησή του!

Πλέον, λοιπόν, τα πάντα θα κριθούν σε μια εβδομάδα από σήμερα, όπου ο Άρης είναι ξεκάθαρα το απόλυτο φαβορί.

Το ματς

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Άρη να προσπαθεί να ελέγξει τον ρυθμό της αναμέτρησης, ωστόσο ήταν φανερό πως η Αραράτ ήταν και πιο δεδμένη και πιο έτοιμη στα πρώτα λεπτά. Μάλιστα, η πρώτη φάση άνηκε στους Αρμένιους που στο 9΄ έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία. Σε εκείνο το σημείο ο Σερομπιάν συνέκλινε από τα δεξιά προς το κέντρο και έπιασε το σουτ, ωστόσο η μπάλα κατέληξε αρκετά άουτ.

Ότι δεν κατάφερε ο Σερομπιάν στο 9΄, το κατάφερε ο Έζα στο 11΄, όπου έκανε το 1-0, σε... κενή εστία, μετά τον ωραίο συνδυασμό των Σερομπιάν και Έζα. Παρά το γκολ που δέχθηκε ο Άρης, το οποίο προήλθε και από λάθος του Πάλμα, έβγαλε γρήγορη αντίδραση.

Στο 14΄ έχασε σημαντική ευκαιρία, με τον Γκρέιι να βλέπει τον Ερμάκοφ να διώχνει την προσπάθεια του, ενώ το σουτ του Νταρίντα στη συνέχεια κατέληξσε σε κόρνερ. Παρόλα αυτά, στο 21΄ ο Άρης κατάφερε να βρει ένα γρήγορο γκολ για το 1-1. Μετά από ένα καλό ανέβασμα του Εμπακατά, η μπάλα κατέληξε στον Νταρίνα, ο οποίος με τη σειρά του την έδωσε στον Πάλμα, που δεν δυσκολεύτηκε να χριστεί σκόρερ.

Στην συνέχεια οι Αρμένιοι έχασαν τον ρυθμό του ματς, με τον Νταρίντα να βρίσκει τον Ματαρίτα στο 28΄, το σουτ του οποίου όμως μπλόκαρε ο Ερμάκοφ. Στο 31΄ ο Άρης έχασε νέα ευκαιρία, μετά από συνδυασμό των Νταρίντα και Εμπακατά, ωστόσο η μπάλα μετά την προσπάθεια του δεύτερου κατέληξε σε κόρνερ. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να χάνουν τεράστια τριπλή ευκαιρία στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Αρχικά ο Σερομπιάν βρήκε όμορφα τον Αλεμάο από τα δεξιά, εκείνος έκανε το παράλληλο γύρισμα τον Γένε, με τον Κουέστα να αποκρούει εντυπωσιακά την προβολή του από κοντά. Στη συνέχεια ο Καστανιέιρα έγινε αποδέκτης, αλλά το σουτ του σταμάτησε το δοκάρι, ενώ το νέο σουτ του Γένε πέρασε άουτ.

Στο 50΄, ο Σερομπιάν βρήκε τον Ομπιέρο, ο οποίος έκανε το μακρινό σουτ, με τον Κουέστα να μπλοκάρει σταθερά. Στο 54΄, μετά από εξαιρετική βαθιά μπαλιά, ο Γένε κατέβασε όμορφα την μπάλα και έκανε το πλασέ, στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Κουέστα.

Η πρώτη καλή φάση για τον Άρη στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 61΄. Εκεί ο Μορόν πίεσε τον Ερμάκοφ και έβαλε το πόδι του στο διώξου του τερματοφύλακα των γηπεδούχων, με την μπάλα να καταλήγει λίγο δίπλα από το δοκάρι.

Στο 83΄ ο Μορόν έχασε και νέα ευκαιρία, μαις και το εξαιρετικό σουτ που έπιασε έξω από την περιοχή, κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Οι αρχικές ενδεκάδες:

ΑΡΑΡΑΤ: Ερμάκοφ, Γκριγκοριάν, Αλεμάο, Μπουένο, Σέιντ, Καστανέιρα (65' Αμπάρτσουμαν), Τέρα (55' Μουραντιάν), Ομπιέρο, Γιένε, Σερομπιάν (74' Γκμπομάντου), Έζα (73' Αβανεσιάν)

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Οντουμπάζιο, Ματαρίτα, Ζουλ (67' Τζούρασεκ), Νταρίντα, Ρουπ (67' Πάβισιτς), Μενέντες (46' Κάρλσον), Πάλμα (85' Φεράρι), Γκρέι (59' Μορόν)