Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Τριπλέτα-φωτιά στα χέρια του Λουτσέσκου - Καμία σχέση Σαμάτα με Τόμας - Ξεχνούν Αουγκούστο με παικταρά!
Ποδόσφαιρο
| 2023-08-11 00:35:00

Τριπλέτα-φωτιά στα χέρια του Λουτσέσκου - Καμία σχέση Σαμάτα με Τόμας - Ξεχνούν Αουγκούστο με παικταρά!

του Δημήτρη Σκούφου

Τα προβλήματα σε άμυνα και χαφ και πώς θα τα λύσει ο Ρουμάνος. Ο Δικέφαλος άντεξε στην Κροατία και πλέον θέλει νίκη και με... μισό μηδέν για να πάρει την πρόκριση και να "κρύψει" τα όσα κενά έχει αυτή τη στιγμή στο ρόστερ του. Ποιοι ξεχώρισαν και ποιοι απογοήτευσαν.

Ισόπαλος δίχως τέρματα αναδείχτηκε ο ΠΑΟΚ στην έδρα της Χάιντουκ στο Σπλιτ και διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες του για πρόκριση στα πλέι οφ του Europa Conference League, αφού με μια απλή νίκη στην "καυτή" Τούμπα μπορεί να ξεπεράσει το εμπόδιο των Κροατών.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έβγαλε θετικά στοιχεία στο παιχνίδι της στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο φάνηκαν αρκετές αδυναμίες κυρίως στην μεσαία γραμμή, αλλά και στο αμυντικό κομμάτι, καθώς οι Κουλιεράκης και Εκόνγκ έδειξαν ότι χρειάζονται χρόνο για να "δέσουν" παρέα, με τον δεύτερο μάλιστα να κάνει και ένα τραγικό λάθος στο 52', που τελικά δεν στοίχισε στον Δικέφαλο του Βορρά.

Η τριπλέτα με Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλια και Νάρεϊ πίσω από τον Μπράντον Τόμας δίνει στοιχεία γρήγορου ρυθμού στον ΠΑΟΚ, με παίκτες ταχύτατους, που έχουν στο ενεργητικό τους και το απρόβλεπτο, ωστόσο η απουσία του Ντόουγκλας Αουγκούστο στο κέντρο ήταν εμφανής στα περισσότερα σημεία της αναμέτρησης, καθώς ο Βραζιλιάνος είναι ίσως ο καταλυτικότερος χαφ πλέον της ομάδας και η ενδεχόμενη πώλησή του στη Ναντ κάνει επιτακτική την ανάγκη της εύρεσης του αντικαταστάτη του.

 

Γι' αυτό και οι Θεσσαλονικείς έχουν βάλει στο "στόχαστρο" τον Νεμάνια Μαξίμοβιτς, έναν παίκτη από το πάνω ράφι (γιατί τέτοιον χρειάζεται σε αυτή τη θέση), που μαζί με τον Μάγκομεντ Οζντόεφ (έκανε ντεμπούτο στο Σπλιτ), είναι ικανοί να κάνουν τη διαφορά, να ανεβάσουν την ποιότητα στην μεσαία γραμμή της ομάδας και φυσικά να κάνουν τον Αουγκούστο να... ξεχαστεί γρήγορα από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Αυτό ήταν και το βασικό πρόβλημα του Δικεφάλου από το 47' μέχρι περίπου το 60', όταν υπέφερε από την Χάιντουκ: η μεσαία του γραμμή. Από εκεί πήρε τον έλεγχο η κροατική ομάδα και ξεκίνησε να πιέζει, απειλώντας σημαντικά την άμυνα των "ασπρόμαυρων", που σε εκείνο το διάστημα στάθηκαν ιδιαίτερα τυχεροί βλέποντας να τους σώζει το δοκάρι, αλλά και η αστοχία του Λιβάγια.

Και παρότι έβγαλε θεματάκια στην ανάπτυξη του παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα, ελέγχοντας την ορμή της Χάιντουκ και μην επιτρέποντας στους αντιπάλους της μετά το 75' να κάνουν κάτι απειλητικό στα καρέ του Κοτάρσκι.

Υ.Γ.: Αρκετά προβληματάκια έδειξε να έχει ο Μπράντον Τόμας, που δεν διαθέτει την κατάλληλη έκρηξη, ούτε την συμμετοχή σε επικίνδυνες φάσεις του Δικεφάλου. Εν αντιθέσει με τον νεοαποκτηθέντα Σαμάτα, που είναι καλύτερος κεφαλοσφαιριστής, συμμετέχει περισσότερο στο ψηλό παιχνίδι απ' οτι ο Μπράντον και προσφέρει περισσότερη ταχύτητα και πίεση στο μπροστά κομμάτι του γηπέδου.

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρελό σενάριο για χάφαρο των 8 εκατομμυρίων στον ΠΑΟΚ - Παίζει σε μεγάλη ομάδα της Serie A!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags