Γνωστοί έγιναν οι ρέφερι των ευρωπαϊκών αγώνων των ελληνικών ομάδων την προσεχή Πέμπτη (21/9).

Τον Άγγλο έμπειρο διαιτητή Γκρεγκ Πόουσον όρισε η UEFA στο παιχνίδι της πρεμιέρας των ομίλων του Europa League, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Βιγιαρεάλ στο ΟΑΚΑ. Βοηθοί του είναι οι συμπατριώτες του Σιμόν Μπένετ, Λι Μπετς και 4ος ο Τζον Μπρουκς. Άγγλοι θα βρίσκονται και στο VAR, ο Ντάρεν Ίνγκλαντ με βοηθό τον Πίτερ Μπανκς. 

Τον 36χρονο Άλαρντ Λίντουτ, από την πρώτη κατηγορία, όρισε η UEFA για την πρεμιέρα του Ολυμπιακού στους ομίλους του Europa League, απέναντι στην Φράιμπουργκ (21/9). Ο Ολλανδός ρέφερι βρίσκεται για πρώτη φορά στον δρόμο ελληνικής ομάδας σε συλλογικό επίπεδο, ενώ το καλοκαίρι σφύριξε μόνο ένα διεθνές ματς, το Άιντραχτ-Λέφσκι 2-0. 

Βοηθοί του Λίντουτ, ο οποίος ανήκει στην πρώτη κατηγορία της UEFA, θα είναι οι Ρότζιερ Χόνιγκ, Πάτρικ Ίνια, 4ος ο Άλεξ Μπος και στο VAR οι Κλέι Ρούπερτι (με αρκετές παρουσίες στο ελληνικό πρωτάθλημα), Έρβιν Μπλανκ. 

Από εκεί και πέρα, ο Εσθονός Κρίστο Τόβερ είναι ο διαιτητής που όρισε η UEFA στο Μπράιτον-ΑΕΚ. Βοηθοί του είναι οι συμπατριώτες του Σίλβερ Κόιβ και Στεν Κλάασεν, ενώ 4ος ορίστηκε ο Γιόνας Γιαάνοβιτς. Στο VAR θα είναι ο Ισπανός Χουάν Μαρτίνεθ Μουνουέρα, με βοηθό τον Ολλανδό Πολ φαν Μπέκελ. 

Τέλος, στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ στο Ελσίνκι ορίστηκε ο Ρουμάνος Μάριαν Αλεξάντρου Μπάρμπου, με βοηθούς τους Ρουμάνους Μιχάι Μαρίκα και Ίμρε Λάζλο Μπούσι. Τέταρτος ρέφερι ορίστηκε ο Σεμπάστιαν Κολτέσκου. Στο VAR τοποθετήθηκε ο Κάταλιν Πόπε, ενώ A VAR ο Αντρέι Τσιβουλέτε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Depon για ΑΕΚ o Σκάρπα, εξέθεσε Μαρτίνεθ - Καμία σχέση με Φορτούνη - Στοίχημα Αλμέιδα η μεγάλη μεταγραφή