Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης: ΠΑΝΙΚΟΣ στην Τούμπα! "Μπαλωθιά" Κουλιεράκη "ξέρανε" στο 92’ την Άιντραχτ - Μόνος πρώτος ο ΠΑΟΚ (Vids)
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-05 23:56:00

ΠΑΝΙΚΟΣ στην Τούμπα! "Μπαλωθιά" Κουλιεράκη "ξέρανε" στο 92’ την Άιντραχτ - Μόνος πρώτος ο ΠΑΟΚ (Vids)

του Δημήτρη Σκούφου
ΠΑΝΙΚΟΣ στην Τούμπα! "Μπαλωθιά" Κουλιεράκη "ξέρανε" στο 92’ την Άιντραχτ - Μόνος πρώτος ο ΠΑΟΚ (Vids)

Μέσα σε κολασμένη ατμόσφαιρα από τους οπαδούς του ο Δικέφαλος του Βορρά πήρε τεράστια νίκη με 2-1 επί της Άιντραχτ, με το "χρυσό" γκολ να έρχεται στο 92' από τον Κρητικό Κουλιεράκη, που προηγουμένως είχε... χαρίσει την ισοφάριση με τραγικό λάθος!

Παρότι δεν έκανε την καλύτερη του εμφάνιση ο ΠΑΟΚ έφτασε σε μια σπουδαία νίκη με 2-1 επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης στην καυτή Τούμπα και πλέον βρίσκεται μόνος πρώτος στον όμιλό του στο Europa Conference League με 2/2 και 6 βαθμούς!

Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν στο 28' με απευθείας φάουλ του Ζίβκοβιτς και είδαν τον Μαρμούς να ισοφαρίζει στο 68' ύστερα από μεγάλο λάθος στην άμυνα από τον Κουλιεράκη. Ο Έλληνας στόπερ, όμως, πήρε το... αίμα του πίσω και στο 92' σκόραρε μετά από αναμπουμπούλα στην γερμανική περιοχή, δίνοντας το χρυσό τρίποντο στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Πώς παρατάχθηκαν

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε πέντε αλλαγές στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, σε σύγκριση με την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό. Ο Κοτάρσκι παρέμεινε κάτω από τα δοκάρια, ο αρχηγός Βιεϊρίνια αντικατέστησε τον Κεντζιόρα στη θέση του δεξιού μπακ, ενώ οι Εκόνγκ, Κουλιεράκης παρέμειναν στο κέντρο της άμυνας, όπως επίσης και ο Μπάμπα Ράχμαν στα αριστερά.

Το δίδυμο της μεσαίας γραμμής άλλαξε στο 100%, καθώς οι Μεϊτέ και Οζντόεφ πήραν τις θέσεις των Τσιγγάρα και Σβαμπ, ενώ στην τριάδα της επίθεσης οι Ζίβκοβιτς και Τάισον ήταν στις επιλογές του Λουτσέσκου, όχι όμως και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, με τον Τόμας Μουργκ να παίρνει φανέλα βασικού. Τέλος, στην επίθεση προτιμήθηκε ο Σαμάτα αντί του Μπράντον Τόμας.

Στην άλλη πλευρά, ο Ντίνο Τόπμελερ για την Άιντραχτ κράτησε τον Τραπ κάτω από την εστία, ενώ επέλεξε τριάδα στην άμυνα με τους Τούτα, Κοχ και Πάτσο. Η τετράδα της μεσαίας γραμμής αποτελούνταν από τους Σαΐμπι, Λάρσον, Σκίρι και Ενκουνκού, με τους Χάουγκε-Κνάουφ να κινούνται πίσω από τον προωθημένο Μαρμούς.

Το ματς

Πιο δυνατά μπήκε στην αναμέτρηση η Άιντραχτ, η οποία απείλησε πρώτη την εστία του ΠΑΟΚ στο 7ο λεπτό, όταν ο Ενκουνκού βρέθηκε αφύλαχτος από τα αριστερά, όμως το σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ. Τρία λεπτά μετά οι Θεσσαλονικείς ανέβηκαν μέτρα στο γήπεδο και "έγραψαν" την πρώτη καλή στιγμή τους με τον Βιεϊρίνια να σουτάρει άουτ στην κίνηση, ενώ στο 16' κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ, αλλά για... εκατοστά αυτό ακυρώθηκε! 

Τι συνέβη; Ο ΠΑΟΚ έφυγε στην αντεπίθεση ο Ζίβκοβιτς έβγαλε κάθετη στον Σαμάτα, που πλάσαρε σωστά, όμως μετά από εξέταση του VAR το τέρμα του Τανζανού δεν μέτρησε για ελάχιστα... εκατοστά! Πραγματικά μια φάση πολύ δύσκολη και οριακή. Πάντως, αυτό δεν πτόησε τους "ασπρόμαυρους", οι οποίοι έφτασαν τελικά στο πολυπόθητο γκολ στο 28', με... δράστη τον Ζίβκοβιτς και την απίθανη απευθείας εκτέλεση φάουλ του από δεξιά!

 

Μετά το γκολ η γερμανική ομάδα ανέβασε ρυθμούς και έκανε ξανά αισθητή την παρουσία της στην άμυνα του ΠΑΟΚ στο 34' με Ενκουνκού, Μαρμούς και Σκίρι, ο οποίος είδε στο 37' τον Κοτάρσκι να του λέει "όχι" και να κρατάει το 1-0, σε μια πολύ μεγάλη φάση για την Άιντραχτ, που είχε ακόμα μία καλή στιγμή στις καθυστερήσεις με τον Λάρσον. Από την πλευρά του ο Δικέφαλος απείλησε στο 40' όταν ο Τάισον έστρωσε στον Οζντόεφ, με τον Ρώσο να κάνει το σουτ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα να περνάει έξω.

Προσπάθεια να πιέσει από το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους έδειξε η ομάδα του Τόπμελερ, η οποία είχε στο ενεργητικό της ένα αρκετά επικίνδυνο 20λεπτο, όταν από 50' έως το 70' έχασε αρκετές ευκαιρίες και τελικά κατάφερε μέσα σε αυτό το διάστημα να φτάσει στην ισοφάριση, ύστερα βέβαια από τραγικό λάθος του Κουλιεράκη, που έκανε απλόχερα... δώρο στον Μαρμούς. Ο Αιγύπτιος φορ είχε απειλήσει προηγούμενως (62') με σουτ που έβγαλε σε κόρνερ ο Κοτάρσκι, αλλά στο 68' έκλεψε την μπάλα μετά από το "δώρο" του Κουλιεράκη και σε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ δεν λάθεψε, φέρνοντας το ματς στα ίσια. 

 

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επιχείρησε να βοηθήσει την ομάδα του από τον πάγκο βάζοντας στο ματς τους Κωνσταντέλια, Σβαμπ, Ντεσπόντοφ, Τόμας και Τσιγγάρα, ωστόσο οι Θεσσαλονικείς έδειχαν δυσκολία στο να δημιουργήσουν φάσεις στην ανώτερη Άιντραχτ του δεύτερου ημιχρόνου. Μάλιστα, οι Γερμανοί ήταν αυτοί που είχαν μεγαλύτερη διάθεση για ένα δεύτερο γκολ, χάνοντας ευκαιρία στο 82' με απευθείας φάουλ του Σαΐμπι, αλλά και στο 84' με μια κεφαλιά άουτ του Πάτσο.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι πάμε για ισοπαλία ο... μοιραίος μέχρι εκείνη τη στιγμή για τον ΠΑΟΚ, Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο μετά από αδυναμία της άμυνας της Άιντραχτ να διώξει και στο 92' έγραψε το 2-1, που ήταν και το τελικό σκορ μέσα στη "φλεγόμενη" Τούμπα!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ (77' Τσιγγάρας), Οζντόεφ (67' Σβαμπ), Μουργκ (67' Κωνσταντέλιας), Τάισον (77' Ντεσπόντοφ), Ζίβκοβιτς, Σαμάτα (85' Τόμας)

ΑΙΝΤΡΑΧΤ: Τραπ, Πάτσο, Κοχ, Μαρμούς (75' Ενγκανκάμ), Σαϊμπί, Σκίρι, Λάρσον, Χάουγκε (61' Εμπιμπέ), Ενκουνκού (46' Μπούτα), Τούτα, Κνάουφ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags