Ο Δημήτρης Σπανός είπε τη γνώμη του για τον ΠΑΟΚ και όχι μόνο σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Metropolis 95,5. 

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε:

Για το φαινόμενο της συχνής απόλυσης ή παραίτησης προπονητών από τις ελληνικές ομάδες: «Αυτό είναι ένα ελληνικό φαινόμενο, δεν μου προξενεί καμία εντύπωση. Νομίζω πως θέλουμε πολλά χρόνια για να μπούμε σε μια διαδικασία εξωτερικού, να δίνουμε πίστωση χρόνου σε έναν προπονητή και να περιμένουμε τα αποτελέσματά του. Άρα, αυτό θα το έχουμε πάντα και στην ουσία ακόμη και που το λέμε γίνεται κουραστικό».

Παράλληλα, στάθηκε και στο παιχνίδι του ΑΕΚ με τον Άρη, τονίζοντας πως: «Είδα το παιχνίδι με πολύ μεγάλη προσοχή. Ήταν ένα ντέρμπι! Μου άρεσε ο Άρης, έδειξε σοβαρότητα και ήταν αμυντικά δεμένος. Δεν άφησε στην ΑΕΚ τα περιθώρια να κάνει πολλές ευκαιρίες. Νομίζω πως ήταν ένα παιχνίδι δύο ομάδων που εγώ στο μυαλό τις είχα διαφορετικά.

Περίμενα την ΑΕΚ να πιέζει ασφυκτικά, όμως δεν ήταν ένα παιχνίδι τέτοιο. Το αντίθετο, ο Άρης βγήκε στις αντεπιθέσεις με καλές προϋποθέσεις, αν και δεν του βγήκε αυτό που ήθελε. Νομίζω πως είναι θετικό το πρόσημο του Άρη μέχρι στιγμής, ήταν καλύτερη η εικόνα από αυτή που περίμενα»

Για το τι πιστεύει ο ίδιος πως έχει αλλάξει στον Άρη, μετά την έλευση του Άκη Μάντζιου: «Πρώτα από όλα είναι συμπαγής, θα κοιτάξει πρώτα τα μετόπισθεν και μετά να βγει στην επίθεση. Από εκεί και πέρα έχουν μπει τα κατάλληλα εργαλεία στη σωστή θέση, και αυτό αποδίδει και στη διάρκεια. Έχει βρει το ρυθμό, τον βηματισμό και τα πατήματά της, για αυτό έρχονται και τα αποτελέσματα».

Για το αν μπορεί ο Άρης να μπει «σφήνα» ανάμεσα στους «μεγάλους» και να βρεθεί μεταξύ των 4 πρώτων θέσεων της βαθμολογίας: «Δύσκολα να μπει στους 4, πιστεύω πως έτσι όπως είναι τώρα το πρωτάθλημα έτσι και θα τελειώσει. Το θέμα είναι ο Άρης να δώσει τον αγώνα και τη μάχη, για να κάνει την υπέρβαση. Στην κανονική περίοδο είναι πάρα πολύ δύσκολο, ίσως να αυξηθεί και η διαφορά. Νομίζω πως οι 4 ομάδες έχουν αφήσει πολύ πίσω τις υπόλοιπες, έχουν επενδύσει σε αυτό. Και ο Άρης έχει επενδύσει, απλώς η επένδυση των άλλων είναι διαρκείας ενώ ο Άρης έχει επενδύσει σε κάποια κομμάτια».

Για την φετινή πορεία του ΠΑΟΚ και ποιος στόχος είναι πιο εφικτός και πιθανότερος να επιτευχθεί μεταξύ του πρωταθλήματος, του κυπέλλου και του ευρωπαϊκού τροπαίου: «Εγώ όπως βλέπω τον ΠΑΟΚ, νιώθω ότι όλα είναι πιθανά. Έχει δείξει πως κάνει πράγματα στο Κόνφερενς, κάνει μεγάλες νίκες και παίζει καλά. Το ίδιο συμβαίνει και στις άλλες δυο διοργανώσεις , δεν μπορώ να ξεχωρίσω μια. Αν μου λέγατε τι θέλω εγώ, θα προτιμούσα να πάρει το Κόνφερενς. Μια ελληνική ομάδα, να κάνει κάτι παραπάνω».

Τέλος, για το αν βλέπει κάποιο φαβορί για το πρωτάθλημα, με βάση τη βαθμολογία του πρώτου γύρου: «Δεν υπάρχει κανένα φαβορί και αυτό είναι νίκη για τον ΠΑΟΚ. Σκεφτείτε πως ξεκίνησε με εσωστρέφεια και πως κατέληξε. Αυτό είναι θέμα προπονητή και διοίκησης, που πίστεψαν και τον στήριξαν. Είναι μια ομάδα που είναι στην ίδια αφετηρία και δεν ξέρουμε πως θα τερματίσουν».