Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Τους αιφνιδίασε η κίνηση Μεντιλίμπαρ - Δύο μεγάλες αλλαγές"
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-16 20:45:00

"Τους αιφνιδίασε η κίνηση Μεντιλίμπαρ - Δύο μεγάλες αλλαγές στον Ολυμπιακό - Ξεχώρισαν Κάρμο, Πασχαλάκης"

του Γιώργου Κτενά
"Τους αιφνιδίασε η κίνηση Μεντιλίμπαρ - Δύο μεγάλες αλλαγές στον Ολυμπιακό - Ξεχώρισαν Κάρμο, Πασχαλάκης"

Πώς κατάφερε να βελτιώσει σε λίγα 24ωρα την ομάδα του; Τι άλλαξε στο στυλ παιχνιδιού των Πειραιωτών και τι ετοιμάζει για τη ρεβάνς; Ποια ήταν η στρατηγική του με την οποία νίκησε την Φέρεντσβάρος; Διαβάστε στο Sportdog.gr

Νίκη στο πρώτο παιχνίδι τού Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο του Ολυμπιακού, και μάλιστα σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση με ιδιαίτερη σημασία, γεγονός που έχει σκορπίσει θύελλα ενθουσιασμού στους Πειραιώτες.

Γιατι η ομάδα προέρχεται από μια δύσκολη περίοδο, έχει ανάγκη τις νίκες αυτό το διάστημα για να επιστρέψει η καλή ψυχολογία και να πιστωθεί χρόνο ο προπονητής, ενώ μέσω του Conference μπορεί να βρεθεί διέξοδος/προοπτική σε μια σεζόν που στην Ελλάδα δεν μπορεί να υπολογίζει σε πολλά.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Σούλη Παπαδόπουλο, πεπειραμένο προπονητή με μεγάλη θητεία στα γήπεδα, προκειμένου να σχολιάσει το παιχνιδι με τη Φερεντσβάρος, τις αλλαγές του Μεντιλίμπαρ στο κλαμπ αλλά και τι περιμένει στη συνέχεια.

"Για αυτό πήγε συντηρητικά ο Μεντιλίμπαρ στην αρχή - Αυτο ήταν το κλειδί της νίκης - Το είχε δουλέψει"

"Ο Ολυμπιακός πήγε στο παλιό του σύστημα, σε 4-3-3, με Αλεξανδρόπουλο, Έσε και Καρβάλιο στα χαφ, δεν έπαιξε όπως με τον ΟΦΗ και είναι λογικό αυτό: Πήγε πιο συντηρητικά γιατί ο νέος προπονητής ήθελε να δει πώς θα αντιδράσει αμυντικά η ομάδα του", ανέφερε αρχικά ο Σ. Παπαδόπουλος μέσω του sportdog και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Προς το τέλος ρίσκαρε και του βγήκαν οι αλλαγές, με τα δύο σέντερ φορ. Κλειδί ήταν το δεύτερο σέντερ φορ που έβαλε. Με το που άλλαξε ο σχηματισμός, που δεν το περίμενε ο αντίπαλος προπονητής, του βγήκε το ματς. Φάνηκε ότι το έχει δουλέψει. Και με το που μπήκε το γκολ πάλι δεν άλλαξε σχηματισμό, αλλά κυνήγησε γκολ με τον Αραμπί".

"Αυτά έκανε ο Μεντιλίμπαρ - Είχε πλάνο για να πάρει το παιχνίδι - Κάρμο και Πασχαλάκης"

Τι καινούργιο είδαμε από τον Μεντιλίμπαρ;

"Ήταν κοντά οι γραμμές και φάνηκε ότι είχε πλάνο για το πώς θα πάρει το παιχνίδι, γιατί είχε στο μυαλό του και το δεύτερο ματς και ήθελε να πάει με νικη. Αν δεν γινόταν αλλαγή στο σύστημα, πήγαινε σβηστά το παιχνίδι".

Ποιον παίκτη τού Ολυμπιακού ξεχωρίσατε;

"Μου άρεσε ο Κάρμο και στις στατικές φάσεις στην επίθεση, και στην άμυνα. Και ο Πασχαλάκης που όταν χρειάστηκε ήταν εκεί".

"Πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός - Προπονητής με εμπειρία - Για αυτό δεν θα αλλάξει πολλά"

Πώς βλέπετε την υπόθεση πρόκριση για τον Ολυμπιακό;

"Έχει πλεονέκτημα από τη στιγμή που κέρδισε αλλά είναι ένα ακόμα παιχνίδι και δεν μπορείς να ξέρεις τι θα γίνει".

Πώς περιμένετε τη συνέχεια με τον Μεντιλίμπαρ στην άκρη του πάγκου;

"Είναι προπονητής, έκανε κανονικά πράγματα, αλλά έχει πέσει απευθείας στα βαθιά. Πρέπει να κερδίζει ο Ολυμπιακός για να είναι στους στόχους του, αλλά είναι προπονητής με εμπειρία. Μην περιμένουμε βέβαια να αλλάξει πολλά στη φάση που βρισκόμαστε".

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιβλητικός Κάρμο, αλλά μόνο για… Νότιγχαμ - Ασύλληπτο το "90" του Φορτούνη - Τρικ Μεντιλίμπαρ με Καρβάλιο

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags