Facebook Pixel Sportdog.gr | Ξεκάθαρος ο Μπότο: ’’50-50 η πρόκριση για ΠΑΟΚ και Ντιναμό - 12ος παίκτης η Τούμπα’’
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-28 07:00:00

Ξεκάθαρος ο Μπότο: ’’50-50 η πρόκριση για ΠΑΟΚ και Ντιναμό - 12ος παίκτης η Τούμπα’’

Sportdog Team
Ξεκάθαρος ο Μπότο: ’’50-50 η πρόκριση για ΠΑΟΚ και Ντιναμό - 12ος παίκτης η Τούμπα’’

Ο άλλοτε τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ μίλησε για την κλήρωση του Δικέφαλου με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Ο τέως τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ και νυν της Όσιγιεκ, Ζοσέ Μπότο, αναφέρθηκε στο ''ζευγάρωμα'' του Δικέφαλου με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τη φάση των ''16'' του Europa Conference League.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

-Ποια είναι η γνώμη σας για την ομάδα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Το στυλ της, ποια είναι τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία της;

«Η Ντιναμό είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. Το ρόστερ της είναι γεμάτο από καλούς ποδοσφαιριστές. Εχει ποδοσφαιριστές που μπορούν από μόνοι τους να «ξεκλειδώσουν» ή να κρίνουν έναν αγώνα. Αλλά και ως σύνολο, είναι μια καλή ομάδα και τις τελευταίες εβδομάδες έχουν παρουσιάσει μια τεράστια εξέλιξη και πρόοδο στο παιχνίδι τους. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στο παιχνίδι του και δεν μπορεί να πει πως περιορίζοντας έναν ή δυο ποδοσφαιριστές θα εξουδετερώσει την αντίπαλο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρεις χαφ ο Λουτσέσκου και 10αρι Κωνσταντέλια - Επιβεβαιώθηκε η... παραμορφωτική εικόνα στη Λεωφόρο!

 

Δεν πρέπει δηλαδή να είναι προσεκτικός με έναν ή δυο ποδοσφαιριστές αλλά με όλη την ομάδα. Προφανώς και σε αντίθεση με τα τελευταία αποτελέσματα που φέρνει η Ντιναμό ο ΠΑΟΚ να μην τα έχει πάει καλά αλλά παραμένει μια ομάδα με ποιότητα. Αλλά στην παρούσα φάση η Ντιναμό έχει αποκτήσει τεράστια αυτοπεποίθηση αφού απέκλεισε την Μπέτις, κέρδισε τη Ριέκα σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που μπορεί να έπαιξε καλό ποδόσφαιρο αλλά είχε κάποιες αποτυχίες στα τελευταία ματς και πάντα αυτό φέρνει μια έξτρα πίεση».

-Συγκρίνοντας την Ντιναμό με τον ΠΑΟΚ, τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνει η πρώην ομάδα σας για να προκριθεί; Υπάρχουν κάποιοι παίκτες κλειδιά που πρέπει ο ΠΑΟΚ να μπλοκάρει;

«Αν μου ζητούσατε να σταθώ σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές της Ντιναμό θα μπορούσα να ξεχωρίσω δυο τρεις που μπορούν από μόνοι τους να αλλάξουν τη ροή ενός αγώνα. Αρχικά θα σταθώ στον Μάρτιν Μπατουρίνα και στον Τακούρο Κανέκο που παίζει ως δεξί εξτρέμ που είναι πολύ σημαντικοί στην επίθεση. Αυτούς τους δυο ξεχωρίζω και θα βάλω από κοντά και τον διεθνής της φορ Μπρούνο Πέτκοβιτς».

-Μπορείτε να κάνετε μία πρόβλεψη; Ποια από τις δύο ομάδες είναι φαβορί με δεδομένο ότι το πρώτο ματς γίνεται στο Μάξιμιρ του Ζάγκρεμπ;

«Αν μου ζητούσατε ποσοστά για την πρόκριση, θα σας έλεγα πως είναι 50-50. Θα σας πω πως η Ντιναμό είναι καλύτερη ομάδα από την Χάιντουκ, όταν την απέκλεισε ο ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι. Όταν ο ΠΑΟΚ απέκλεισε την Χάιντουκ ήταν η καλύτερη ομάδα, αλλά δεν ήταν τόσο μεγάλη η διαφορά ήταν «σφιχτά» τα παιχνίδια Αλλά η Ντιναμό αυτή τη στιγμή είναι καλύτερη ομάδα από την Χάιντουκ και πιο δυνατή. Αλλά δεν μπορώ να προσπεράσω ένα αβαντάζ που έχει ο ΠΑΟΚ και αυτό αφορά το γεγονός πως ο δεύτερος αγώνας θα γίνει στην Τούμπα. Γνωρίζω πολύ καλά πως ο κόσμος μπορεί να γίνει ο 12ος παίκτης αλλά θέλει πολλή προσοχή το πρώτο ματς».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags