Μπάμπης Μιχαηλίδης: Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε το μέλος του τεχνικού τιμ του ΠΑΟΚ, όταν η ομάδα αγωνίστηκε κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ και την κέρδισαν με 1-0 χάρη στο γκολ του Σαλπιγγίδη, τον μακρινό Δεκέμβριο του 2010. Ένα ιστορικό φλας μπακ, με αφορμή την σημερινή αναμέτρηση των «ασπρόμαυρων» στην Κροατία.

Αναφορικά με το πως προετοίμασε ο ίδιος αλλά και το τότε τεχνικό τιμ την ομάδα για το συγκεκριμένο παιχνίδι, τον Δεκέμβριο του 2010: «Εγώ στην φάση εκείνη, όταν ο ΠΑΟΚ άρχισε τα παιχνίδια στον όμιλο, δεν είχα προσληφθεί επίσημα, είχα όμως μια ενεργή συνεργασία με τον Μάκη Χάβο. Εκ του σύνεγγυς έπρεπε να είναι ο κ.Χάβος για να απαντήσει.

Τότε είχαμε έναν αξιόλογο αναλυτή, τον Λεμονάκη. Ένα εξαίρετο παιδί που τώρα είναι το δεξί χέρι του Σίλβα στην Αγγλία. Στη φάση εκείνη υπήρχε η ανάλυση από τον κ.Λεμονάκη και ενώ η ομάδα ποτέ δεν είχε παίξε με δυο επιθετικούς μπροστά, βλέποντας τον αντίπαλο και τα δεδομένα ο προπονητής έκρινε σε συνεργασία με τον αναλυτή να παίξει με δύο επιθετικούς. Με τον Κλάους και τον Σαλπιγγίδη. Αυτό είναι το πιο χαρακτηριστικό που θυμάμαι. Και το γκολ ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας των δύο παραπάνω ποδοσφαιριστών».

Για το σημερινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ: «Τώρα δεν μπορούμε να συγκρίνουμε δυο διαφορετικές εποχές και ομάδες, το τώρα με το τότε. Είναι γνωστό ότι και τότε ήταν μια πολύ καυτή έδρα. Ο ΠΑΟΚ όμως έχει συνηθίσει να παίζει σε καυτές έδρες. Δεν πιστεύω ότι θα επηρεάσει τον ΠΑΟΚ ξ καυτή έδρα. Προφανώς και η τωρινή τεχνική ηγεσία έχει αναλύσει τα δεδομένα. Ο ΠΑΟΚ θα δείξει το πρόσωπο που δείχνει στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις για να προχωρήσει στην επόμενη φάση».

Τέλος, για το ποιο αποτέλεσμα θα δώσει αυξημένες πιθανότητες στον ΠΑΟΚ για πρόκριση: «Δεν έχω μπει ποτέ στη λογική του ποιο σκορ συμφέρει ή είναι καλύτερο. Θυμάμαι που πανηγυρίζαμε στη Σεβίλλη με το 0-0 και αποκλειστήκαμε στη διαδικασία των πέναλτι. Προφανώς μια νίκη εκτός έδρας είναι το μοναδικό πλεονέκτημα που μπορεί να έχει μια ομάδα. Ελπίζω ο ΠΑΟΚ να έχει ένα νικηφόρο αποτέλεσμα», είπε ο Μπάμπης Μιχαηλίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δύο ηχηρές αποχωρήσεις στον Άρη - Πουλάει 11αδατο σε ΠΑΟ ή ΑΕΚ - Σφήνα από Αθήνα σε ΠΑΟΚ για Φαμπιάνο!