Facebook Pixel ΠΑΟΚ από άλλο πλανήτη! Διέλυσε τη Ντιναμό και πέρασε στους 8
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-14 21:43:00

ΠΑΟΚ από άλλο πλανήτη! Διέλυσε τη Ντιναμό με ιστορική ανατροπή και πέρασε στους 8 του Conference (vid)

Sportdog Team
ΠΑΟΚ από άλλο πλανήτη! Διέλυσε τη Ντιναμό με ιστορική ανατροπή και πέρασε στους 8 του Conference (vid)

Σε μια βραδιά που θα μείνει για πάντα στην ιστορία ο Δικέφαλος του Βορρά διέλυσε την κροατική ομάδα, ανέτρεψε το σκορ του πρώτου αγώνα στην Κροατία και παράλληλα πέρασε στα προημιτελικά του Conference League.

ΠΑΟΚ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Ιστορική βραδιά για τον Δικέφαλο του Βορρά που με εμφάνιση βγαλμένη από τα όνειρα του κόσμου του και έχοντας την Τούμπα για 12ο παίκτη έφτασε σε μια θρυλική νίκη με 5-1 κόντρα στην κροατική ομάδα, ανατρέποντας το 2-0 του πρώτου αγώνα στο Ζάγκρεμπ και πέρασε στα προημιτελικά του Conference League. Οι παίκτες του Λουτσέσκου ήταν εκπληκτικοί και με Μπάμπα, Κουλιεράκη, Τόμας σκόραραν τρεις φορές στο πρώτο ημίχρονο, ενώ παρά το σοκ από το τέρμα του Χοτζα στην αρχή του δευτέρου μέρους, ο Έλληνας αμυντικός του ΠΑΟΚ, αλλά και το εύστοχο πέναλτι του Ζίβκοβιτς ολοκλήρωσε τον θρίαμβο της ομάδας του, που πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της το μεσημέρι της Παρασκευής (15/3).

Το ματς:

Ο αγώνας στην Τούμπα ξεκίνησε με τους παίκτες του Λουτσέσκου, μα μπαίνουν πολύ καλά, έχοντας την κατοχή της μπάλας και να επιβάλλουν τον ρυθμό στο παιχνίδι, θέλοντας ένα γρήγορο γκολ, πιέζοντας την άμυνα των Κροατών. Την ίδια στιγμή οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να επιθυμούν να «παγώσουν» τον ρυθμό, έχοντας το 2-0 από το πρώτο ματς, ενώ στόχος τους ήταν να βρουν ανοιχτούς χώρους στην αντεπίθεση και να απειλήσουν από στημένες φάσεις. Αυτός πάντως που θα φτάσει μια ανάσα από το γκολ και μάλιστα σε δύο φάσεις σε ισάριθμα λεπτά θα είναι ο ΠΑΟΚ. Αρχικά στο 16’ μετά εκτέλεση φάουλ του Ζίβκοβιτς, ο Κουλιεράκης θα πάρει την κεφαλιά, αλλά ο Νέβιστιτς θα αποκρούσει εντυπωσιακά, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Σβαμπ θα προσπαθήσει τον τερματοφύλακα της Ντιναμό με το κεφάλι, όμως η προσπάθειά του θα είναι αδύναμη, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε μόνος του στη μεγάλη περιοχή.

Στο 19’ ο Δικέφαλος του Βορρά θα «ακουμπήσει» και πάλι το γκολ, με τον Ζίβκοβιτς, μετά από πολύ ωραία ομαδική προσπάθεια, θα κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά την μπάλα να περνάει άουτ. Οι γηπεδούχοι θα συνεχίσουν να ζητάνε το γκολ και στο 22’ θα έχουν ακόμα μια καλή στιγμή, με τον Ζίβκοβιτς να βγάζει τη σέντρα, από τα δεξιά και τον Κουλιεράκη να παίρνει την κεφαλιά, αλλά την μπάλα να περνάει λίγο έξω, με τον ΠΑΟΚ να φτάνει τις 8 τελικές μέχρι εκείνο το σημείο του αγώνα. Η υπεροχή του Δικεφάλου του Βορρά στο γήπεδο θα μετουσιωθεί τελικά σε γκολ στο 27΄, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ζίβκοβιτς και πρώτη κεφαλιά του Κουλιεράκη, ο Μπάμπα με τον ίδιο τρόπο, από κοντά θα κάνει το 1-0, βάζοντας… φωτιά στην Τούμπα.

To «μαγικό» ημίχρονο για τον ΠΑΟΚ δεν θα σταματήσει εκεί, αφού στο 33’ θα καταφέρει να κάνει το 2-0 και να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα στο Ζάγκρεμπ. Ο Κουλιεράκης θα κάνει ένα μακρινό σουτ, με την μπάλα να κοντράρει και αυτή να καταλήγει στα δίχτυα του Νέβιστιτς, κάνοντας ξανά το γήπεδο να… εκραγεί! Η πρώτη καλή στιγμή των Κροατών θα έρθει στο 37’ καθώς μετά από γύρισμα η μπάλα θα φτάσει στον Πέτκοβιτς, που θα προσπαθήσει να στείλει την μπάλα προς τα δίχτυα, όμως τον Κοτάρσκι να αποκρούει και να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια! Οι παίκτες του Λουτσέσκου, όμως θα φτάσουν στην ολική ανατροπή του πρώτου παιχνιδιού, όταν στο 42’ ο Τάισον θα κάνει την σέντρα από τα αριστερά και ο Μπράντον Τόμας θα πιάσει ανενόχλητος την κεφαλιά, στο δεύτερο δοκάρι κάνοντας το 3-0 και δίνοντας σκορ πρόκρισης στην ομάδα του.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και στην πρώτη στιγμή αδράνειας από πλευράς ΠΑΟΚ οι Κροάτες θα καταφέρουν να μειώσουν σε 3-1, σκοράροντας από το… πουθενά. Πιο συγκεκριμένα στο 49’ μετά από προσπάθεια του Πέτκοβιτς και λάθος απομάκρυνση του Κεντζιόρα, η μπάλα θα φτάσει στον Χότζα, που θα σουτάρει από πλάγια θέση και θα νικήσει τον Κοτάρσκι, ισοφαρίζοντας με αυτόν τον τρόπο το σκορ του ζευγαριού. Μάλιστα τρία λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι θα φτάσουν μια ανάσα και από δεύτερο γκολ, όταν ο Σπίχιτς θα κάνει τρομερή ντρίμπλα πάνω στον Ζίβκοβιτς και θα σουτάρει μόνος του μέσα από την μεγάλη περιοχή, αλλά τον Κοτάρσκι να κάνει τεράστια απόκρουση με το πόδι κρατώντας το σκορ. Οι παίκτες της Ντιναμό είχαν μπει πολύ καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και με τον Μίσιτς να έχει ανεβάσει πολύ την απόδοσή του, έλεγχαν το κέντρο κάτι που τις έδινε συνεχόμενες επιθέσεις.

Σε μια τέτοια στο 60’ θα έχουν ακόμα μια πολύ καλή στιγμή, όταν ο Μπατούρινα θα κάνει το σουτ, έξω από την περιοχή, με την μπάλα να κοντράρει και περνάει κόρνερ. Τέσσερα λεπτά μετά ο Κοτάρσκι θα είναι αυτός που θα κρατήσει ξανά «ζωντανό» τον ΠΑΟΚ, όταν θα κάνει μια τρομερή επέμβαση σε σουτ από τον Χότζα διατηρώντας το σκορ στο 3-1. O ΠΑΟΚ με την πάροδο του χρόνου θα βρει και πάλι τα πατήματά του, ισορροπώντας το ματς και στο 72' μάλιστα, στην πρώτη του τελική στο δεύτερο ημίχρονο, θα καταφέρει να βρει πάλι δίχτυα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τον Ντεσπόντοφ, η μπάλα θα φτάσει στον Κουλιεράκη, που με το στήθος θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 4-1 και δίνοντας ξανά σκορ πρόκρισης για την ομάδα του. Στο 81' οι φιλοξενούμενοι θα καταφέρουν να βρουν δίχτυα, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ και ασταθή απόκρουση του Κοτάρσκι, ο Ριστόφσκι θα σκοράρει, όμως το γκολ θα ακυρωθεί για χέρι του Σκοπιανού.

Στο 83' ο ΠΑΟΚ θα χάσει τεράστια ευκαιρία να "κλειδώσει" την πρόκριση, όταν ο Ντεσπόντοφ από τα αριστερά θα γυρίσει την μπάλα στον αμαρκάριστο Μουργκ, που θα σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η προσπάθειά του θα περάσει πάνω από τα δοκάρια του Νέβιστιτς. Δύο λεπτά μετά ο Κοτάρσκι θα πει "όχι" σε μακρινό σουτ του Μίσιτς, για να φτάσουμε στο 86' όταν ο Σαμάτα θα βγάλει εξαιρετική πάσα στον Ντεσπόντοφ, που θα ανατραπεί μέσα στην περιοχή και τον διαιτητή να δίνει το πέναλτι. Την εκτέλεση θα την αναλάβει ο Ζίβκοβιτς, που θα νικήσει τον Νέβιστιτς, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο το 5-1, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Σκόρερ: 27’ Μπάμπα, 34’, 72' Κουλιεράκης, 42’ Τόμας, 88' Ζιβκοβιτς (πεν) – 49΄Χότζα

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (77' Ότο), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ (81' Σβαμπ), Μεϊτέ, Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (78' Μουργκ), Τάισον (67’ Ντεσπόντοφ), Μπράντον (77' Σαμάτα)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Νέβιστιτς, Ριστόφσκι, Μπερνάουερ, Τεοφίλ-Κατρίν, Πέρκοβιτς (80' Ογκιβάρα), Μίσιτς, Σούτσιτς (80' Μιλένοβιτς), Σπίκιτς (73' Κανέκο), Μπατούρινα, Χότζα (80' Βίντοβιτς), Πέτκοβιτς.

 
 
 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags