Facebook Pixel Sportdog.gr | Κοβάσεβιτς: "Στην Τουρκία το ματς με τη Φενέρμπαχτσέ - Δεν ανησυχούμε" - Τι είπε για τον Τερίμ
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-28 13:55:00

Κοβάσεβιτς: "Στην Τουρκία το ματς με τη Φενέρμπαχτσέ - Δεν ανησυχούμε" - Τι είπε για τον Τερίμ

Sportdog Team
Κοβάσεβιτς: "Στην Τουρκία το ματς με τη Φενέρμπαχτσέ - Δεν ανησυχούμε" - Τι είπε για τον Τερίμ

Ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Ντάρκο Κοβάσεβιτς μίλησε στην Τουρκία για το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσέ για το Conference League. 

Ο αθλητικός διευθυντής της ελληνικής ομάδας, Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ξεκαθάρισε τις φήμες για το παιχνίδι με τη Φενερμπαχτσέ στην Τουρκία για τα προημιτελικά του Conference League.

Σενάρια ήθελαν τον Ολυμπιακό να θέλει να παίξει τη ρεβάνς σε άλλη χώρα για λόγους ασφαλείας, αλλά ο παλαίμαχος Σέρβος φορ ήταν ξεκάθαρος: «Δεν έχουμε ανησυχίες για την ασφάλεια. Αυτές οι φήμες είναι εντελώς φανταστικές» είπε στο τουρκικό Μέσο dirilispostasi.

Θα αντιμετωπίσετε τη Φενερμπαχτσέ στο Conference League . Πώς σας φαίνεται το ζευγάρωμα;  

«Πρώτα από όλα, θα είναι ένας πολύ ενδιαφέρον αγώνας για παρακολούθηση. Η Φενέρμπαχτσε είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος. Η Φενέρμπαχτσε είναι μια ομάδα με παρόμοια αγωνιστική προσέγγιση με εμάς. Ως Ολυμπιακός πάμε στο γήπεδο για να κερδίσουμε κάθε ματς. Όπως είναι φυσικό θα υπάρχει μεγάλη πίεση και στα δύο ματς. Περιμένω όμως δύο ματς που θα είναι πολύ ποιοτικά και θα είναι ευχάριστα να τα δεις, με τις επιθετικές συμπεριφορές και των δύο πλευρών». 

Υπάρχουν πολλοί αστέρες στη Φενερμπαχτσέ. Τι θα έλεγες για τον αντίπαλό σου; 

Η ομάδα της Φενερμπαχτσέ έχει πολύ έμπειρους παίκτες όσον αφορά τη δομή της ομάδας της. Έχουν παίκτες όπως ο Ντούσαν Τάντιτς και ο Έντιν Τζέκο που ξέρουν πολύ καλά να παίζουν τέτοιους αγώνες. Επιπλέον, έχουν παίκτες όπως ο Μπατσουαγί και ο Φρεντ, που παίζουν πάντα σε κορυφαίους οργανισμούς. Είναι επιθετικοί στη φύση τους, παίζουν πολύ γρήγορα το παιχνίδι και προσπαθούν να πάνε κατευθείαν στο αποτέλεσμα. Υπό αυτή την έννοια, η δουλειά μας δεν θα είναι εύκολη. 

Έχει υποστηριχθεί ότι θα κάνετε αίτηση στην UEFA για να διεξαχθεί ο επαναληπτικός αγώνας, ο οποίος θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη στις 18 Απριλίου, σε άλλη χώρα. Είναι αλήθεια;

Από καιρό σε καιρό, συμβαίνουν εκδηλώσεις σε πολλές χώρες. Ωστόσο, δεν έχουμε καμία ανησυχία για την ασφάλεια. Με λίγα λόγια, αυτές οι φήμες είναι εντελώς φανταστικές. Θα παίξουμε τον αγώνα στην  Τουρκία .

Οι Έλληνες και οι Τούρκοι οπαδοί έχουν παρόμοια κουλτούρα. Τι πιστεύετε για τους οπαδούς; 

Οι Τούρκοι οπαδοί είναι με πάθος και πιστοί στην ομάδα τους, όπως στην Ελλάδα και στη χώρα μου τη Σερβία. Αυτή είναι μια βαλκανική νοοτροπία. Ωστόσο, πρέπει πάντα να έχετε ένα όριο για να αποτρέψετε γεγονότα όπως ο αγώνας της Τραπεζούντας. Αγαπώ τους οπαδούς που είναι πιστοί με πάθος στους συλλόγους τους. Όπως στη Φενερμπαχτσέ και στον σύλλογό μου τον Ολυμπιακό. Οι οπαδοί μας θα δημιουργήσουν υπέροχη ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκης κατά τη διάρκεια του αγώνα της Φενερμπαχτσέ. Πιστεύω ότι θα μας δώσουν την απαραίτητη στήριξη. 

Ο Ποντένσε δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί στον πρώτο αγώνα λόγω αποβολής της κίτρινης κάρτας. Πώς επηρεάζει αυτό την ομάδα σας; 

Ο Ποντένσε είναι σημαντικός παίκτης στην ομάδα μας και θα χάσει τον πρώτο αγώνα. Έχουμε όμως πολύ καλούς παίκτες που μπορούν να τον αντικαταστήσουν. Δεν νομίζω ότι θα είναι μεγάλο πρόβλημα.  

Πώς βλέπετε τις πιθανότητες; 

Δεν μας περιμένουν βέβαια εύκολα ματς. Ως ομάδα το γνωρίζουμε και θα προετοιμαστούμε ανάλογα. Αλλά η γνώμη μου είναι πάντα θετική. Εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε και τα δύο ματς και να προκριθούμε στον επόμενο γύρο. Ελπίζω να το πετύχουμε αυτό.  

Παρά το VAR, τα λάθη των διαιτητών δεν είχαν τέλος. Η Ελλάδα έφερε ξένους διαιτητές. Έχουν μειωθεί τα λάθη στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά από αυτή την απόφαση; 

Γενικά δεν μου αρέσει να μιλάω για διαιτητές. Προτιμώ να μείνω στο γήπεδο. Μια τέτοια απόφαση πάρθηκε στην Ελλάδα. Ωστόσο, υπάρχουν πάντα σημεία όπου οι διαιτητές πρέπει να βελτιωθούν. 

Ο μεγαλύτερος αντίπαλος σου είναι ο Φατίχ Τερίμ, ο προπονητής του Παναθηναϊκού. Ποιες είναι οι σκέψεις σας για αυτό; 

Ο Φατίχ Τερίμ είναι ο πραγματικός θρύλος του τουρκικού ποδοσφαίρου και της Ευρώπης . Έχει μια πολύ μεγάλη και επιτυχημένη ποδοσφαιρική ιστορία. Είναι πάντα ένας σεβαστός άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Απλώς σέβομαι ανθρώπους σαν αυτόν.  

Αν είχατε την ευκαιρία να μεταφέρετε έναν παίκτη από την Εθνική Τουρκίας στον Ολυμπιακό, ποιος θα ήταν;  

Παρακολουθώ πάντα στενά το τουρκικό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν πολύ ταλαντούχοι παίκτες στην Τουρκία. Αν έπρεπε να διαλέξω ένα, σίγουρα θα επέλεγα τον Αρντά Γκιουλέρ. Γιατί είναι πολύ μικρός ακόμα και έχει πολλά επιτυχημένα χρόνια μπροστά του. Αν επέλεγα επιθετικό, θα ήταν ο Ενές Ουνάλ . 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags