Facebook Pixel Ολυμπιακός: Νίκη σαν… ήττα! Έργο Μεντιλίμπαρ με Φενέρ – Ο νόμος του Ρέτσου
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-11 22:45:00

Νίκη σαν… ήττα! Έργο Μεντιλίμπαρ το 3-2 με Φενέρ - Έβαλε στο παιχνίδι τους Τούρκους ο Ρέτσος

του Παναγιώτη Νικολάου
Νίκη σαν… ήττα! Έργο Μεντιλίμπαρ το 3-2 με Φενέρ - Έβαλε στο παιχνίδι τους Τούρκους ο Ρέτσος

Κρίμα για τον Ολυμπιακό! Ήταν συγκλονιστικός για ένα ημίχρονο, στο δεύτερο όμως τα χάλασε όλα...

Δύσκολο να σχολιάσεις αυτό που είδαμε στο Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε, στο Καραϊσκάκη. Γιατί εκεί που άπαντες ενθουσιαστήκαμε μέχρι το 3-0, η ομάδα του Πειραιά έκανε τεράστια λάθη στη συνέχεια και ευκαιρία στους Τούρκους να μειώσουν σε 3-2, σαν την αγελάδα που χύνει την καρδάρα με το γάλα. Έτσι παρά τη νίκη τους, οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούν να χαμογελούν ενόψει της ρεβάνς στην Κωνσταντινούπολη.

Και είναι κρίμα, γιατί η παρουσία του ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο ήταν ονειρική, παρότι είχε μία πολύ σημαντική απουσία, αυτή του Ποντένσε που ήταν τιμωρημένος λόγω καρτών. Και όλα ξεκίνησαν από το σκόραρισμα του Φορτούνη στο 8’, ο οποίος φέτος έχει μεγάλη ρέντα στην Ευρώπη, ιδιαίτερα στην έδρα του Ολυμπιακού.

 

Γκολ και ασίστ Φορτούνη

Γκολ με τη Γκενκ. Γκολ και δύο ασίστ στα ματς με την Τσουκαρίτσκι, για προκριματικά του Europa League. Ασίστ με Φράιμπουργκ και Μπάτσκα Τόπολα, γκολ με Γουέστ Χαμ και χατ τρικ με την Τόπολα στο τελευταίο ματς των ομίλων του Europa League, στο Καραϊσκάκη. Ένα γκολ και δύο ασίστ στα παιχνίδια με τη Μακάμπι για τη φάση των «16» του Conference League.

Και τώρα γκολ στα προημιτελικά με τη Φενέρ, αλλά και ασίστ. Ο Φορτούνης ήταν αυτός που σέρβιρε στον Γιόβετιτς για το 2-0. Σημειώνουμε την εμφάνιση του Έλληνα ποδοσφαιριστή γιατί στα 31 του ο Τρικαλινός παραμένει μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό. Είναι αρχηγός και σημαία της ομάδας.

Ο Τζολάκης βεβαίως και κράτησε τον Ολυμπιακό με μία σημαντική επέμβαση στο τέλος του ημιχρόνου. Μέχρι τότε οι Τούρκοι ήταν άφαντοι και έδειχναν να μην έχουν σφυγμό.

Δύο γκολ από πίεση και κλέψιμο

Στο ξεκίνημα του δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός έδειξε πάλι διάθεση να πιέσει ψηλά. Έτσι μπήκε λοιπόν το 3-0 από τον Τσικίνιο. Τα δύο στα τρία ερυθρόλευκα τέρματα λοιπόν προήλθαν από πρέσινγκ ψηλά και κλέψιμο της μπάλας. Στο 8’ ο Μασούρας ήταν αυτός που έκλεψε τη μπάλα πριν φτάσει στον Φορτούνη και στο 57’ ο Έσε έκλεψε και έβγαλε την ομάδα του γρήγορα στην  επίθεση, με τον Κααμπί να συνεργάζεται με τον Πορτογάλο που σημείωσε το πρώτο του τέρμα.

Σημειωτέον, ότι  ο Έσε όπως σας ενημέρωσε το Sportdog.gr, είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον της Φενέρ πριν πιάσει λιμάνι. Τον παρακολουθούσε όσο αγωνιζόταν στην Ουρακάν.

Ο Ρέτσος έβαλε τους Τούρκους στο παιχνίδι

Έχοντας στο σκοράρει λοιπόν τρία γκολ σε περίπου 60 λεπτά, θα περίμενε κανείς, ότι ο Ολυμπιακός θα θωρακιζόταν για να διατηρήσει το σκορ, ενόψει της ρεβάνς της Πόλης. Είχε καταφέρει ένα σημαντικό επίτευγμα.

Όλα χάλασαν όμως στο 67’ όταν ο Ρέτσος έκανε ένα αχρείαστο πέναλτι στον Σάμουελ και δέχτηκε κίτρινη με αποτέλεσμα να χάσει τη ρεβάνς. Επηρέασε την εξέλιξη του παιχνιδιού, όπως παραδέχτηκε και ο Μεντιλίμπαρ. Ήταν κομβικό σημείο, γιατί έβαλε τους Τούρκους στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός αποσυντονίστηκε και δέχτηκε και δεύτερο τέρμα σε διάστημα έξι λεπτών.

Το λάθος του Μεντιλίμπαρ

Μπορεί ο Μεντιλίμπαρ να τα έριξε στον Ρέτσο, η αλήθεια όμως είναι ότι ο Ισπανός τεχνικός κοιμήθηκε στον πάγκο. Γιατί μετά το 3-0 ο Ολυμπιακός φαινόταν πως είχε ξεφουσκώσει και ο προπονητής του άργησε να κάνει κινήσεις από τον πάγκο. Η πρώτη αλλαγή των «ερυθρόλευκων» έγινε στο 82’, οχτώ λεπτά μετά το 3-2 δηλαδή. Δεν μπορούσε να αντέξει η ομάδα σε τόσο ψηλό πρέσινγκ. Ο Γιόβετιτς τα είχε φτύσει. Έπρεπε να είχε βγει νωρίτερα και να έμπαινα γρηγορότερα στο ματς Όρτα και Ιμπόρα.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν ήταν καλύτερος, όχι όμως τέλειος. Έχασε τη συγκέντρωσή του και του κόστισε. Οπότε στην Κωνσταντινούπολη θα πρέπει να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να μη δεχτεί γκολ. Τόσο απλό…

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δύο μεγάλες ελληνικές ομάδες για Μπάρκα - Διαφορά 100.000 Κώτσιρα με ΠΑΟ - Ρέτσος για ομάδα Τουρκίας!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags