Facebook Pixel Ολυμπιακός: Κι ο Μέσι θα χειροκροτούσε τον Φορτούνη - Γκόγκιτς ο Γιόβετιτς
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-12 00:19:00

Κι ο Μέσι θα χειροκροτούσε τον Φορτούνη - Τάσεις αυτοκαταστροφής ο Ρέτσος, ο Γιόβετιτς ντύθηκε... Γκόγκιτς!

Κι ο Μέσι θα χειροκροτούσε τον Φορτούνη - Τάσεις αυτοκαταστροφής ο Ρέτσος, ο Γιόβετιτς ντύθηκε... Γκόγκιτς!

Θα το κάνει όπως το 2012 στο μπάσκετ, αρκεί να μην επαναληφθούν τα ατομικά λάθη που μπορούν να δώσουν δικαίωμα ελπίδας στη Φενέρ. Το "'ονειρο τρελό" δεν είναι μακριά...

Ο Ολυμπιακός έπαιξε με τη φωτιά, παραλίγο να κατακάψει τη Φενέρμπαχτσε και να την αποκλείσει από σήμερα, τελικά πήγε να... αυτοπυρποληθεί αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Τα χειρότερα αποσοβήθηκαν, οι Πειραιώτες πήραν τη νίκη με 3-2 και έβαλαν θεμέλια πρόκρισης. Όχι τόσο γερά αν έμενε το 3-0, όμως το έργο είναι στα χέρια τους. Κι αυτό διότι έχουν τον ηγέτη Φορτούνη, τον μεγάλο Γιόβετιτς, ένα κέντρο που μπορεί να "πνίξει" τους Τούρκους και στη ρεβάνς και γιατί ο Τζολάκης στην κρίσιμη στιγμή δήλωσε παρών!

 

Ο νόμος του Φορτούνη και ο Τσικίνιο που "τρελαίνει" τους Ολυμπιακούς!

Ο Κώστας Φορτούνης έχει αναπτύξει μια φοβερή συνήθεια την τρέχουσα σεζόν: σε όποιο ευρωπαϊκό ματς του Ολυμπιακού σκοράρει, η ομάδα του κερδίζει. Γκενκ, Τσουκαρίτσκι, Γουέστ Χαμ, Μακάμπι Τελ Αβίβ και τελευταίο θύμα η Φενέρ. Το σημερινό, βέβαια, δεν είναι απλά ένα βράδυ που έτυχε να πετύχει ένα τέρμα. Έχει κάνει τρομερά πράγματα και στο 1-0, που έχει... μυρίσει αίμα και κάνει το τέλειο "χτύπημα" στην γωνία του Λιβάκοβιτς αλλά και στο 2-0 που έχει ντυθεί... Μέσι και έχει κάνει κάθετη στον Γιόβετιτς που αν την έβλεπε ο Αργεντίνος άσος θα σηκωνόταν να τον χειροκροτήσει!

Η συνολική παρουσία του αρχηγού των ερυθρόλευκων ήταν μεστή, καθώς συνεισέφερε καταλυτικά και σε φάση πίεσης. Έτσι δικαιώθηκε η απόφαση του Μεντιλίμπαρ για τριάδα Φορτούνης - Γιόβετιτς - Μασούρας που έμοιαζε δυσλειτουργική. Ο πρώτος "οργίασε", ο δεύτερος θύμισε τον... Γκόγκιτς σκοράροντας την κατάλληλη στιγμή με δύσκολη εκτέλεση και ο Μασούρας δημιούργησε εφιάλτες στους Τούρκους. Ακόμη κυνηγάει τους αμυντικούς της Φενέρ, τρέχοντας ασταμάτητα...

Το αψεγάδιαστο πρώτο 60λεπτο προφανώς θα το πιστωθούν οι "μπροστά" που προαναφέραμε, όμως θα ήταν λάθος να παραλείψουμε να αναφερθούμε στο δίδυμο Έσε - Τσικίνιο. Κι αν ο Αργεντίνος μας είχε δείξει τις ανασταλτικές του ικανότητες, ο παρτενέρ του παιχνίδι το παιχνίδι "τρελαίνει" τους φίλους του Ολυμπιακού. Σήμερα και στην OPAP Arena με την ΑΕΚ είχε το ρόλο του μαέστρου, κάνοντας τα πράγματα απλούστερα για τους συμπαίκτες του.

Μια στιγμή ήταν αρκετή για τον Ρέτσο, ο Τζολάκης στέλνει... πάγκο τον Πασχαλάκη!

Η πρώτη ώρα ήταν τέλεια, το "Καραϊσκάκης" ζητούσε το ευρωπαϊκό, όπως είπε κι ο Μεντιλίμπαρ οι ποδοσφαιριστές του χαλάρωσαν αλλά με τη Φενέρμπαχτσε απαγορεύεται να χαλαρώσεις έστω και για ένα λεπτό. Αυτό έπαθε ο Παναγιώτης Ρέτσος, για ακόμη μία φορά. Μία με τη Μακάμπι, μία με την ΑΕΚ, μία σήμερα. Αυτό το παιδί σαν να έχει... αυτοκαταστροφικές τάσεις, ώρες ώρες. Έχει κάνει αξιόλογο ματς, μαζί με τον Κάρμο έχουν "σβήσει" τον Τζέκο και από το πουθενά βάζει τους Τούρκους στην αναμέτρηση.

Ο εξαιρετικός Τζολάκης δεν έπιασε το πέναλτι του Τάντιτς, αλλά ο Έλληνας κίπερ ήταν καταλυτικός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με τις φοβερές του επεμβάσεις και βγάζοντας ένα αίσθημα ασφάλειας στην ομάδα και τον κόσμο. Πλέον "φωνάζει" ότι είναι έτοιμος για πρώτος κίπερ του Ολυμπιακού και ο Πασχαλάκης πρέπει να... φοβάται. Το 3-1 ήταν γεγονός, ο Φρεντ είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο και η Φενέρ βρήκε ακόμη ένα τέρμα με τον Καβεχτσί που είναι ένας "αρτίστας" της μπάλας. Το 3-2 δεν είναι για να το κλαις, αλλά αν σκεφτεί κανείς με τι προϋποθέσεις μπορούσε να πάει η ομάδα του Μεντιλίμπαρ στην Πόλη είναι να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο.

Στη ρεβάνς ο Ολυμπιακός χρειάζεται ψυχραιμία, να μην μεταβάλει το αγωνιστικό του πλάνο καθώς η Φενέρ αν ελέγξει το ρυθμό μπορεί να τον βάλει στην εστία του και οπωσδήποτε να μην επαναληφθούν αδικαιολόγητα λάθη που μπορεί να κοστίσουν. Το "όνειρο τρελό" είναι τόσο κοντά, αλλά και τόσο μακριά αν υπολογίσουμε πως οι Πειραιώτες πρέπει να βρουν και το ποδοσφαιρικό "2012" όταν και είχαν σηκώσει την Euroleague μες στη γειτονική χώρα.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νίκη σαν… ήττα! Έργο Μεντιλίμπαρ το 3-2 με Φενέρ - Έβαλε στο παιχνίδι τους Τούρκους ο Ρέτσος
 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags