Facebook Pixel Ολυμπιακός: Τζολάκης Πορθητής! Ρίσκο Μεντιλίμπαρ με Φορτούνη
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-19 01:38:00

Πορθητής Τζολάκης, ρίσκο Μεντιλίμπαρ με Φορτούνη - Έτσι είναι πιο γλυκό!

του Παναγιώτη Νικολάου

Πώς ο Μασούρας μπήκε στην Πόλη και τα άλλαξε όλα. Ιστορία έγραψε ο Ολυμπιακός στην Κωνσταντινούπολη με μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακά του που έπιασε 3 πέναλτι.

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! Και το έκανε εξαντλώντας για μία ακόμα φορά την υπομονή μας, μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι. Λες και αυτή η ομάδα είναι φτιαγμένη να προσφέρει διαστάσεις θρίλερ στις προκρίσεις της. Δεν πειράζει!  Ετσί είναι πιο γλυκιά και θα τη θυμόμαστε για μια ζωή. Το έκανε  Η ομάδα του Πειραιά ηττήθηκε στην κανονική διάρκεια με 1-0 από τη Φενέρ και έτσι η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση και από εκεί στα πέναλτι, όπου αναδείχτηκε το μεγαλείο του Τζολάκη που με τρεις αποκρούσεις έστειλε τους «ερυθρόλευκους» στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν την Άστον Βίλα.

Πριν όμως γραφτούν αυτές οι χρυσές σελίδες, η ανάγνωση του παιχνιδιού ιδιαίτερη αξία. Ο Ολυμπιακός είχε πάρει ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης με το 3-2 στο «Καραϊσκάκης», σε ένα παιχνίδι που στην ουσία αυτοκτόνησε, γιατί προηγήθηκε 3-0 αλλά δέχτηκε δύο γκολ από λάθη. Το πέναλτι που υπέπεσε ο Ρέτσος άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου…

Στην Κωνσταντινούπολη η ομάδα του Πειραιά έπρεπε να διατηρήσει τη συγκέντρωσή της και να μην δεχτεί γκολ. Δεν τα κατάφερε σε αυτό. Οι Τούρκοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς, περιόρισαν το ελληνικό συγκρότημα και κατάφεραν να προηγηθούν στο 12’ εκμεταλλευόμενοι μια αδράνεια της άμυνας. Μόνος του στην ουσία σκόραρε ο Καχβετζί που έκανε παπάδες στο παιχνίδι και είχε άλλη μία ευκαιρία στο πρώτο μέρος, αλλά ο Τζολάκης αναδείχτηκε νικητής.

 

Σε κακή μέρα Φορτούνης, Ποντένσε, Κααμπί

Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε  να κρατήσει μπάλα, παρότι είχε δύο καλούς χειριστές στο σχήμα, τον Φορτούνη (που ήταν ο καλύτερος στο πρώτο ματς) και τον Γιόβετιτς. Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος ήταν καλοί στο παιχνίδι. Ο Μεντιλίμπαρ αναγκάστηκε να αλλάξει πλευρές σε Φορτούνη και Ποντένσε λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, σε μια προσπάθεια να τους κάνει περισσότερο ενεργητικούς στο παιχνίδι, ενώ ο Αλ Κααμπί ήταν άφαντος σε όλο το ματς επιθετικά.

Στο δεύτερο μέρος ο Ισπανός τεχνικός έκανε άμεσες κινήσεις. Έβαλε Ιμπόρα και έπαιξε με τριάδα στα χαφ, με τον Ιμπόρα και Εσέ σε θέση ανασταλτικών μέσων και τον Τσικίνιο σε ρόλο δεκαριού. Ο Ολυμπιακός απέκτησε λίγο μεγαλύτερη ένταση και σπιρτάδα στις αντεπιθέσεις. Η αλλαγή όμως που λειτούργησε πιο αφυπνιστικά ήταν η είσοδος του Μασούρα, ο οποίος μπήκε αντί του Ποντένσε που δεν πρόσφερε. Μπήκε στο 64’ και έκανε ευκαιρία στο 66’. Αυτό τα λέει για τον Ολυμπιακό, ο οποίος στο πρώτο 45λεπτο είχε μόνο ένα σουτ του Τσικίνιο.

Παρά την είσοδο του Ελ Αραμπί στην παράταση ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να βάλει περισσότερο τη μπάλα στην περιοχή της Φενέρ που αμυνόταν καλά, αν και το δοκάρι στο τέλος του πρώτου μέρους της διαδικασίας παραλίγο να φέρει το παιχνίδια στα ίσια και τους Πειραιώτες πιο κοντά στην πρόκριση. Η αλλαγή του Φορτούνη παραξένεψε. Ναι μεν ο Κώστας δεν ήταν όπως στο Καραϊσκάκη, ως εκτελεστής όμως κάθε προπονητής θα τον ήθελε σε διαδικασία πέναλτι. Ο Μεντιλίμπαρ όμως δεν ρίσκαρε να αφήσει τον παίκτη μέσα και να θυσιάσει τη μαχητικότητα της ομάδας του, η οποία έμεινε με δέκα παίκτες στο τέλος της παράτασης λόγω της αποβολής του Ντόι. Στάθηκε τυχερός ο Ολυμπιακός που το χρονόμετρο σταμάτησε εκεί…

Φαντάζεστε όμως τί θα γινόταν αν ο Ολυμπιακός αποκλειόταν και ο Φορτούνης δεν χτυπούσε πέναλτι;

Μεγάλος Τζολάκης - τραγικός Ροντινέι

Και πήγε στα πέναλτι. Εκεί μέτρησε το μεγαλείο του Τζολάκη, ο οποίος είχε ευθύνες στο γκολ που δέχτηκε από τον Καχβετζί, αλλά στη ρώσικη ρουλέτα έδωσε απαντήσεις. Έπιασε τις εκτελέσεις των Τάντιτς, Ουντέρ, Μπονούτσι, ενώ θα μπορούσε να είχε πιάσει και του Μπατσουαγί. Η πλάκα είναι, ότι στην τελευταία εκτέλεση, αυτή του Μπονούτσι, όταν έγινε η απόκρουση κανείς δεν πανηγύρισε. Πέρασαν 10 δευτερόλεπτα μέχρι να συνειδητοποιήσουν στον ερυθρόλευκο πλανήτη, ότι ο μικρός τους κουνούσε το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Και ξέρετε γιατί συνέβη αυτό; Είχε ξενερώσει τόσο πολύ η ψυχή τους από το χαμένο πέναλτι του Ροντινέι προηγουμένως. Το σκορ ήταν 3-2 στα πέναλτι. Ένα γκολ χώριζε τον Ολυμπιακό από την πρόκριση. Και όμως ο Βραζιλιάνος ήταν εντελώς ασόβαρος. Μέτρησε δύο φορές την απόσταση που θα έπαιρνε, έσκαψε το χόρτο στο σημείο που θα χτυπούσε. Πήρε φόρα, άλλαξε πλευρά και όταν εκτέλεσε ο Λιβάκοβιτς τον είχε ψαρέψει… Και εκεί έγινε το ανήκουστο, η μπάλα χτυπά δοκάρι και σκάει ακριβώς πάνω στη γραμμή, βασανίζοντας ακόμα περισσότερο τους Ολυμπιακούς. Φάνηκε ξεκάθαρα πως ο παίκτης πήγε να εκτελέσει λες και ήθελε να διασκεδάσει. Παραλίγο όμως να κάνει κακό στην ομάδα του, το οποίο δεν συντελέστηκε χάρη στον Τζολάκη. 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη Μαρινάκη μετά το ΕΠΟΣ - "Τους είπα στα αποδυτήρια ότι…" (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags