Τη Φιορεντίνα θα βρει στον δρόμο του ο Ολυμπιακός για να γράψει ιστορία, στον τελικό τού Europa Conference League, στην τελική μάχη για να γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα που έχει κερδίσει ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Γιάννη Γιαννούλα, βαθύ γνώστη τού ποδοσφαίρου στην Ιταλία, προκειμένου να συλλέξουμε πληροφορίες για τους Βιόλα αλλά και για τον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τον τελικό.

"Πρώτος στόχος το Conference για τη Φιορεντίνα - Να προσέξουν τον Γκονζάλες - Στόπερ με 9 γκολ"

"Η Φιορεντίνα φέτος από την αρχή τής σεζόν είχε στόχο να πάρει το Conference League, ενώ και πέρσι είχε παίξει στον τελικό. Είναι πρώτος στόχος, είναι αήττητη στη διοργάνωση και οι επιλογές στην 11άδα, στον προγραμματισμό κ.λπ. γινόντουσαν με βάση την Ευρώπη", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Ξεχωρίζει σίγουρα ο Γκονζάλες, που είναι πρώτος σκόρερ σε όλες τις διοργανώσεις, εξτρέμ, παίκτης που είναι και στην Εθνική Αργεντινής, πολύ επικίνδυνος, ντριπλαδόρος, για το ύψος του πολύ καλός και στον αέρα. Βάζει γκολ με κεφαλιές, είναι παίκτης που ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει focus πάνω του, πρέπει να τον προσέξει. Επίσης ξεχωρίζει ο στόπερ Kουάρτα, διεθνής Αργεντινός κι αυτός, που έχει πολύ καλό ψηλό παιχνίδι με 9 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις φέτος".

 

"141 διαφορετικές 11άδες - Δεν βρίσκει γκολ από τους επιθετικούς"

Με ποιο στιλ παίζει;

"Η Φιορεντίνα παίζει σχεδόν πάντα με 4-2-3-1, είναι ομάδα που έχει πολλούς ισάξιους παίκτες. Ο προπονητής της στα πρώτα 141 ματς στον πάγκο της Φιορεντίνα, είχε 141 διαφορετικές 11άδες - Μέχρι που στο παιχνίδι με την Τορίνο (0-0) έβαλε επιτέλους το ίδιο βασικό σχήμα. Αλλά μπορεί με την ίδια ευκολία να αλλάξει 11άδα, ακριβώς γιατί έχει πολλές καλές λύσεις".

Τι άλλο πρέπει να ξέρουμε για το ιταλικό κλαμπ;

"Άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι δυσκολεύεται να βρει γκολ από τους επιθετικούς της".

"Να πιέσει ψηλά ο Ολυμπιακός - Επιρρεπής στο λάθος οι στόπερ της - Εκεί να την χτυπήσει"

Πώς θα πρέπει να παίξει ο Ολυμπιακός;

"Με βάση το πλάνο που ακολουθεί στα ευρωπαϊκά ματς έτσι κι αλλιώς ο Μεντιλίμπαρ: Να πιέσει ψηλά, γιατί η Φιορεντίνα ανεβάζει ψηλά την άμυνά της. Σπάνια θα την δεις να είναι κλειστή πίσω. Είναι ομάδα που έχει την μπάλα στα πόδια της, θέλει να δημιουργεί, θέλει να εκτελεί. Αλλά είναι επιρρεπής οι στόπερ της στο λάθος, ειδικά ο Μιλένκοβιτς. Επίσης, θα πρέπει ο Ολυμπιακός να μην δώσει φάουλ έξω από την περιοχή, γιατί Μπιράγκι έχει καλό πόδι για τέτοιες φάσεις. Πρέπει να προσεξεί πολύ ο Ολυμπιακός τις στατικές φάσεις έξω από την περιοχή του'.

Μπορεί να κατακτήσει το τρόπαιο ο Ολυμπιακός;

"Μπορεί να χτυπήσει τη Φιορεντίνα και να πάρει το τρόπαια, αλλά να μην πιστέψει ότι επειδή απέκλεισε την Άστον Βίλα ουσιαστικά το έχει καταφέρει ήδη. Με συγκρατημένη αισιοδοξία μπορεί να χτυπήσει τις αδυναμίες τής Φιορεντίνα στα μετόπισθεν. Βασικό είναι να πιέσει ψηλά για να την αναγκάσει σε λάθη και να βγει στο ανοιχτό γήπεδο και να της κάνει ζημιά".