Πάολο Καστορίνα: Ο στενός συνεργάτης του Ραζβάν Λουτσέσκου, Πάολο Καστορίνα μίλησε σε ιταλική ιστοσελίδα για τον αποψινό (29/5, 22:00) τελικό του Conference League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Φιορεντίνα, σκιαγράφοντας στους συμπατριώτες του, το προφίλ των «ερυθρόλευκων».

Ο Ιταλός στην ιστοσελίδα spaceviola.com αναφέρθηκε στους πιο επικίνδυνους παίκτες του Ολυμπιακού, τονίζοντας τα σημεία που πρεπει να προσέξει η Φιορεντινα για να πάρει το τρόπαιο απόψε στην Νέα Φιλαδέλφεια.

«Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που γνωρίζει πολύ καλά τα χαρακτηριστικά και τις δυνάμεις του. Πάντα ψάχνει για υψηλή πίεση, σου δίνει την ψευδαίσθηση ότι είσαι στημένος από βαθιά, αλλά σε πιέζει καλά όταν στήνεις την μπάλα από τον τερματοφύλακα. Είναι πολύ οργανωμένος. Σε αυτή την πιεστική φάση και στα παιχνίδια μεταξύ μας, μας έχουν βάλει σε δύσκολη θέση αρκετές φορές, ωστόσο, είμαι πεπεισμένος ότι η Φιορεντίνα, χάρη στις σπουδαίες της ιδιότητες, θα πρέπει να προσέξει την εμφάνιση του γηπέδου σίγουρα βοηθήστε τους Έλληνες».

Για το ποιοι είναι οι πιο επικίνδυνοι παίκτες του Ολυμπιακού: «Έχουν πολλούς ενδιαφέροντες παίκτες, ειδικά μπροστά. Ο Ελ Κάαμπι είναι σίγουρα ο καλύτερος μέχρι σήμερα, τα πήγε πολύ καλά στο Conference League. Τότε ο Γιόβετιτς, ο Ποντένσε και ο Φορτούνης σίγουρα αξίζουν αναφορά. Στη μεσαία γραμμή έχουν έμπειρους παίκτες ενώ στην άμυνα έχουν λανσάρει κάποιους νέους αλλά εξακολουθεί να είναι μια έμπειρη ομάδα».

Για το αν ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα συνηθισμένη σε τέτοιου είδους πίεση, δηλαδή να παίζει τον τελικό εντός έδρας, ακόμα κι αν όχι στο γήπεδό της:«Είναι μια ομάδα που έχει συνηθίσει να παίζει σε υψηλά επίπεδα και με μεγάλη πίεση. Στο ελληνικό πρωτάθλημα κάθε Κυριακή γίνονται μεγάλα παιχνίδια και στην ευρωπαϊκή τους διαδρομή έχουν δείξει ότι ξέρουν πώς να ανατρέψουν την τύχη τους όπως κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Εχουν έμπειρους παίκτες που ξέρουν τι σημαίνει να κερδίζεις».

Για το περιμένει πιο επιθετική ή αμυντική προσέγγιση από τον Ολυμπιακό: «Έχουν στο DNA τους να είναι μια επιθετική ομάδα, έχουν σημαντικούς παίκτες σε αυτό το τμήμα. Σίγουρα περιμένω μια επιθετική προσέγγιση», είπε ο Πάολο Καστορίνα.