Περίμενε μία θριαμβευτική επιστροφή και μετά απόψε (30/5) το βράδυ στο «Αρτέμιο Φράνκι» μία γιορτή με τους φιλάθλους της.  Όμως ο Ολυμπιακός και ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί υποχρέωσε τη Φιορεντίνα να επιστρέψει στη Φλωρεντία με το κεφάλι κάτω, με το συνηθισμένο ασημένιο μετάλλιο στα χέρια.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας ιταλικής καταγωγής  ιδιοκτήτης της Φιορεντίνα, Ρόκο Κομίσο επέστρεψε ήδη στην ιταλική πόλη γύρω στις 12:00 (ώρα Ελλάδας) με ιδιωτική πτήση.  

Στις 13:00 προσγειώθηκε μια πτήση που διοργάνωσε η Φιορεντίνα για υπαλλήλους, φίλους και χορηγούς, ενώ η αποστολή της ομάδας  προσγειώθηκε στην Περετόλα λίγο μετά τις 13:00.

Εν τω μεταξύ, σήμερα (30/5) ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν με βεβαιότητα «τον αποχαιρετισμό μεταξύ της Φιορεντίνα και του Βιντσέντζο Ιταλιάνο μετά τον αγώνα με την Αταλάντα που θα διεξαχθεί στο Μπέργκαμο στις 2 Ιουνίου. Η Μπολόνια θέλει να επισπεύσει την υπογραφή του προπονητή των Βιόλα για να αντικαταστήσει τον Τιάγκο Μότα ενόψει της επόμενης σεζόν στο Champions League. Οι «Ροσομπλού» περίμεναν τον χθεσινό τελικό, τώρα η τελική κίνηση θα μπορούσε να φτάσει τις επόμενες ώρες. Έτσι η Φιορεντίνα θα επιταχύνει την άφιξη του ραφαέλε Παλαντίνο, που είναι ένα βήμα πριν αποχαιρετήσει τη Μόντσα».