Δεν είναι μόνο το πρόβλημα που προέκυψε με τον Ορμπελίν Πινέδα, καθώς η ΑΕΚ έχει πληγεί και από ιώσεις τον τελευταίο καιρό. Οι καλοκαιρινές ιώσεις δεν είναι ασήνηθες φαινόμενο. Εκδηλώνονται είτε με συμπτώματα κοινού κρυολογήματος, όπως πυρετός, πονόλαιμος (είναι και τα κρύα νερά που επιδεινώνουν την κατάσταση), πονοκέφαλος, συνάχι και μυϊκοί πόνοι, είτε με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, όπου εκεί πάμε σε hardcore καταστάσεις, όπως εμετούς και ναυτίες, με τους ειδικούς να υποστηρίζουν, ότι η κακή συντήρηση των τροφίμων και οι υψηλές θερμοκρασίες διευκολύνουν τη μετάδοση του ιού.

Το καρέ των κρουσμάτων στην ΑΕΚ

Με ίωση είχε προβληθεί η μεγάλη μεταγραφή της εποχής Ηλιόπουλου. Γι'αυτόν τον λόγο ο Έρικ Λαμέλα δεν συμπεριλήφθηκε στην ευρωπαϊκή λίστα της ΑΕΚ για τα παιχνίδια με την Ίντερ Ντ'Εσκάλδες στο πλαίσιο του β' προκριματικού γύρου του UEFA Conference League. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός δεν συμμετείχε στην προετοιμασία της Ένωσης, ενώ δεν αγωνίστηκε και στα φιλικά, οπότε το «κόψιμο» του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και δεδομένο, από τη στιγμή που δεν ήταν έτοιμος, όπως και ο συμπατριώτης του Ρομπέρτο Περέιρα.

Μετά τον Λαμέλα ήρθε η σειρά μιας ακόμα μεταγραφικής προσθήκης της ΑΕΚ. Ο λόγος για τον για τον Μόουζες Οντουμπάτζο, που επίσης προβλήθηκε από ίωση. Έτσι και αλλιώς όμως ο Αγγλος αμυντικός δεν υπολογιζόταν σε αυτήν τη φάση των ευρωπαϊκών παιχνιδιών από τον Ματίας Αλμέιδα.

Τη Δευτέρα έσκασαν δύο ακόμα ονόματα στο ιατρικό δελτίο της ομάδας του «Δικέφαλου» αετού. Αναφερόμαστε στα κρούσματα του Κώστα Γαλανόπουλου και του Νίκλας Ελίασον, για τα οποία ήρθαν για να συμπληρώσουν το καρέ. Το πρόβλημα όμως σε σχέση με τις προηγούμενες περιπτώσεις είναι, ότι αμφότεροι ήταν εντός ευρωπαϊκής λίστας και εξαιτίας της ίωσης που προσβλήθηκαν δεν θα ταξιδέψουν στην Ανδόρα για τη ρεβάνς του 4-3 με την Ίντερ Ντ'Εσκάλδες.

Ο αντί-Ελίασον

Οπότε η απουσία τους σίγουρα έχει σημάνει έναν μίνι συναγερμό στην ΑΕΚ. Ο Γαλανόπουλος είχε αγωνιστεί ως αλλαγή αντί του Σιμάνσκι στο παιχνίδι της Νέας Φιλαδέλφειας και δεν προκρινόταν για βασική επιλογή στον επαναληπτικό. Ο Ελίασον όμως ήταν βασικότατος και μάλιστα είχε σημαντική παρουσία. Το 3-0 του Γκατσίνοβιτς ξεκίνησε από δική του ενέργεια, ενώ δημιούργησε και άλλες ευκαιρίες, όπως οι δύο φάσεις που έφτιαξε για τον Λιούμπισιτς στο τέλος του πρώτου και στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, τις οποίες αν εκμεταλλευόταν η Ένωση θα είχε καθαρίσει μια και καλή την υπόθεση πρόκριση.

Ποιός θα μπορούσε να παίξει στη θέση του Σουηδού, ο οποίος πρόσφατα επέκτεινε το συμβόλαιό του μέχρι το 2028 με τις ετήσιες απολαβές του να δέχονται γενναίας αναπροσαρμογής; Η λύση που φαντάζει μονόδρομος είναι αυτή του Νόρντιν Άμραμπατ, ο οποίος ξεκινούσε πάντα στα δεξιά, όταν ο Ελίασον έμενε τις προηγούμενες χρονιές στον πάγκο. Από εκεί και πέρα, αν ο Αλμέιδα έχει στο μυαλό του να γυρίσει το σύστημα σε ένα 3-5-2, με τρία στόπερ (Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί), μπορεί να καλύψει όλη την πλευρά ο ακούραστος Ρότα.