Η ΑΕΚ επικράτησε 4-0 της Ίντερ Ντ' Εσκάλδες στην Ανδόρρα και σε συνδυασμό με τη νίκη με 4-3 στη Νέα Φιλαδέλφεια πήρε την πρόκριση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του UEFA Conference League, όπου θα αντιμετωπίσει την αρμενική Νόα. Χατ-τρικ σημείωσε ο Λιβάι Γκαρσία και ένα γκολ σημείωσε και ο Νόρντιν Άμραμπατ. Εξαιρετική ήταν η παρουσία και του Φερνάντες. 

Επόμενο ραντεβού για την Ένωση, την Τρίτη 6 Αυγούστου, στην Αρμενία, όπου θα αντιμετωπίσει τη Νόα.

Έκπληξη με Ρότα-Κάλενς

Μία έκπληξη και αρκετές αλλαγές επεφύλαξε η ενδεκάδα της ΑΕΚ! Ο Ματίας Αλμέιδα άφησε στον πάγκο τον Ρότα, επειδή ένιωσε ίλιγγο και τη θέση του πήρε ο Κάλενς που έπαιξε δεξί μπακ με τον Χατζισαφί να καλύπτει το αριστερό άκρο. Από εκεί και πέρα, ο Φερνάντες όπως αναμενόταν τοποθετήθηκε στη δεξιά πτέρυγα, εν τη απουσία του Ελίασον που μαζί με Γαλανόπουλο και Πινέδα τέθηκαν εκτός λόγω ίωσης. Στις υπόλοιπες θέσεις δεν υπήρξαν διαφοροποιήσεις σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Στρακόσια υπερασπίστηκε την εστία, Βίντα-Μουκουντί ήταν το δίδυμο των στόπερ, στον άξονα της μεσαίας γραμμής ο Σιμάνσκι είχε ρόλο κόφτη, έχοντας μπροστά του τον Γιόνσον. Ο Γκατσίνοβιτς έπαιξε αριστερό εξτρέμ και στην επίθεση ο Γκαρσία με παρτενέρ τον Λιούμπισιτς.

Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες (Ότγκερ Κανάλς): Μουνιόθ, Γκαγέγκο (75’ Σάντσεθ), Φέχερ, Πουέντες, Τόρες (81’ Χέρμαν), Μπουχάρμα (60’ Αντρέου), Μαρτίνεθ (60’ Λόπεθ), Αλόνσο, Μπερλάνγκα, Λόπεθ, Ντε Λα Τόρε.

Στον πάγκο: Κόκα, Κρουθ, Αντρέου, Ντίντι.

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στρακόσα, Βίντα, Κάλενς, Μουκουντί, Χατζισαφί (81’ Ρότα), Γιόνσον (57’ Μάνταλος), Σιμάνσκι, Λιούμπισιτς, Γκατσίνοβιτς (72’ Κοϊτά), Φερνάντες (81’ Άμραμπατ), Γκαρσία.

Στον πάγκο οι: Αγγελόπουλος, Θεοχάρης, Πήλιος, Μήτογλου.

Διαιτητές: Οντρέι Μπέρκα (Τσεχία)
Βοηθοί: Ματέι Βλτσεκ, Λούκας Μάχατς (Τσεχία)
Τέταρτος: Οντρέι Πέχανετς (Τσεχία)

Διπλό δοκάρι η Εσκάλδες

Η ΑΕΚ ανέλαβε τον έλεγχο το παιχνιδιού από το ξεκίνημα του αγώνα. Οι «κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν να παίξουν με γρήγορες μπαλιές και να μεταφέρουν τη μπάλα μπροστά, χωρίς ωστόσο να μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, με εξαίρεση μια καλή στιγμή σε προσπάθεια του Φερνάντες. Δεν άφηναν όμως τους γηπεδούχους να ξεμυτίσουν. Στο 19' όμως σε μία φάση που θύμισε εκείνο το καταστροφικό 20λεπτο του δεύτερου ημιχρόνου στη Νέα Φιλαδέλειας, οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να δεχτούν γκολ.

Ύστερα από αντεπίθεση, ο Μπερλανγκά μπήκε περιοχή έπιασε ένα σουτ με τη μπάλα να κοντράρει και να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι, στην επαναφορά ο Βίντα έβαλε κόντρα που χτύπησε στο δεξί δοκάρι με τον Στρακόσια να απομακρύνει με εκτίναξη σε κόρνερ. Αφού ξεπεράστηκε ο κίνδυνος σε εκείνο το σημείο, η ΑΕΚ προσπάθησε να ανασυνταχθεί και να φέρει τη μπάλα πιο κοντά στην αντίπαλη εστία

Αφυπνίστηκε ο Λιβάι

Στο 29' μετά από αντεπίθεση, ο Λιβάι Γκαρσία το πήρε πάνω του, άδειασε έναν αμυντικό και εξαπέλυσε ένα κεραυνό με το αριστερό εκτός περιοχής, γράγοντας το 0-1. Το γκολ πάντως δεν είδαμε να βοηθά ψυχολογικά τους παίκτες του Αλμέιδα, αν κρίνουμε από το γεγονός, ότι τα προβλήματα ανάπτυξης (και ασυνεννοησίας) παρέμειναν. Συν τοις άλλοις, η ελληνική ομάδα κινδύνεψε ξανά, με τον Στρακόσια να πραγματοποιεί σωτήρια επέμβαση σε εντός περιοχής σουτ του Μπερλανγκά.

Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου πάντως είχε «κιτρινόμαυρη» υπογραφή και ομολογουμένως, προήλθε μετά από πολύ όμορφη συνεργασία. Ο Φερνάντες γύρισε από δεξιά κοντά στην τελική γραμμή, ο Λιούμπισιτς άφησε για τον επερχόμενο Γιόνσον, με τον Δανό να πιάνει ωραίο σουτ, το οποίο στερήθηκε τύχης, καθώς η μπάλα έφυγε για εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μουνιόθ.

Χατ τρικ Γκαρσία

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ έδωσε δικαιώματα ξανά στην ομάδα της Ανδόρρας, ενώ στάθηκε άτυχη, γιατί ο Γιόνσον δέχτηκε χτύπημα και έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 57'. Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έκαναν φάση, όταν ο Ριαχί έπιασε κεφαλιά από καλή θέση, με τη μπάλα να περνά για λίγο άουτ. Στο 65' η Ένωση βγήκε μπροστά με τον Φερνάντες να κάνει ωραία ατομική ενέργεια και να βγάζει καταπληκτική μπαλιά για τον Μάνταλο, το τέλειωμα του οποίου ήταν κάκιστο, σπαταλώντας μια πολύ καλή στιγμή.

Τα πράγματα άλλαξαν με τις κινήσεις του Αλμέιδα από τον πάγκο μετά το 70', κυρίως με την είσοδο των Κοϊτά και Άμραμπατ. Στο 74' ο Λιβάι Γκαρσία δέχτηκε μπαλιά μέσα στην περιοχή, κατέβασε με ψυχραιμία και εκτέλεσε άψογα για το 2-0, ενώ 9 λεπτά αργότερα ήρθε η σειρά του Άμραμπατ, ο οποίος με ωραίο σουτ έγραψε το 3-0. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Λιβάι Γκαρσία στο 86' ξανά με τέλειωμα εντός περιοχής, με το οποίο έκανε το 4-0 και πέτυχε χατ τρικ.