Τζάμπα ήττα για την ΑΕΚ στην Αρμενία! Η Ένωση παρότι είχε τον έλεγχο του αγώνα και προηγήθηκε με τον Λιβάι Γκαρσία, κατάφερε να ηττηθεί από τη Νόα με 3-1. Μοιραίος ήταν ο Θωμάς Στρακόσια, ο οποίος έκανε δύο τραγικά λάθη που στοίχισαν στην ομάδα του, δίνοντας έτοιμο γκολ στον Πίνσον στο 1-1. Έφτασε να σκοράρει μέχρι και ο τερματοφύλακας Τζαντζάρεβιτς, από γέμισμα, το οποίο βρήκε τον Αλβανό γκολκίπερ εκτός θέσης. Στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βάλουν και τρίτο γκολ πιάνοντας την άμυνα της ελληνικής ομάδας στον ύπνο.

Έτσι το παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια, τον Δεκαπενταύγουστο αποκτά χαρακτήρα τελικού, αφού οι Αρμένιοι πήραν σοβαρό προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του UEFA Conference League. 

Βασικός ο Πινέδα

Ο Ματίας Αλμέιδα ξεκίνησε βασικό τον Ορμπελίν Πινέδα, τον οποίο τοποθέτησε στο κέντρο δίπλα στον Σιμάνσκι, λόγω της απουσίας του Γιόνσον που υπέστη ρήξη τένοντα αριστερού δικεφάλου στο ματς με την Ίντερ Ντ'Εσκάλδες στην Ανδόρρα και μένει εκτός για 2 μήνες. Η άλλη έκπληξη της ενδεκάδας ήταν η παρουσία του Κάλενς αντί του Χατζισαφί με τον Περουβιανό να παίζει ως αριστερό μπακ. Στις υπόλοιπες θέσεις δεν υπήρξαν εκπλήξεις. Ο Στρακόσια υπερασπίστηκε τα δοκάρια, ο Ρότα αγωνίστηκε δεξί μπακ. Στο κέντρο ανασταλτικός μέσος ήταν ο Σιμάνσκι, με τον Γκατσίνοβιτς στην αριστερή πτέρυγα και τον Ελίασον στη δεξιά. Ο Λιούμπισιτς είχε ρόλο κρυφού φορ, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Γκαρσία. Στο κέντρο τοποθετήθηκε ο Σιμάνσκι με τον Λιούμπισιτς σε ρόλο δεκαριού και τον Γκαρσία στην επίθεση.

Νόα (Ρουί Μότα): Τζαντζάρεβιτς, Γκονζάλο Σίλβα, Μιλίκοβιτς, Θοράρινσον, Σάντος, Γκαμπός (46' Αβανεσιάν), Σανκαρέ, Μανβελιάν, Πίνσον, Αίας (46' Γκρεγκόριο), Φερέιρα.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα – Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Κάλενς (72' Χατζισαφί), Ελίασον (78' Άμραμπατ), Σιμάνσκι, Πινέδα (68' Περέιρα), Γκατσίνοβιτς (68' Κοϊτά) Γκαρσία, Λιούμπισιτς (68' Λαμέλα).

Γκολ ο Λιβάι – Πληγώθηκε από λάθος

Η ΑΕΚ μπήκε με διάθεση να κυκλοφορήσει γρήγορα τη μπάλα στο χορτάρι και να τη φέρει στη μεγάλη περιοχή της Νόα. Η παρουσία του Πινέδα στο κέντρο βοηθούσε την ανάπτυξη από τον άξονα, με τους «κιτρινόμαυρους» να κερδίζουν αρκετές στατικές φάσεις στο πρώτο μέρος. Από εκτέλεση φάουλ του Γκατσίνοβιτς ήρθε η πρώτη ευκαιρία στο 8' όταν ο Μουκουντί έπιασε την κεφαλιά, η οποία έφυγε για λίγο άουτ. Στη συνέχεια οι Αρμένιοι που ήταν κλεισμένοι πίσω, προσπάθησαν να περάσουν κάποιες κάθετες, μπας και ξεμυτίσουν από το γήπεδό τους, αλλά η ελληνική άμυνα αναχαίτισε τους κινδύνους δύο φορές με Μουκουντί και Κάλενς.

Η Ένωση πίεζε για το γκολ, δεν το κατάφερε στο 19' με τη συνεργασία Λιούμπισιτς, Πινέδα, Ελίασον, στο 20' φώναξε για πέναλτι στον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος τρία λεπτά αργότερα είχε ευκαιρία με κεφαλιά που απομακρύνθηκε σε κόρνερ. Από εκείνη τη φάση ξεκινά στην ουσία το πρώτο γκολ των φιλοξενούμενων, με τον Γκατσίνοβιτς να σερβίρει, τον Τζαντζάρεβιτς να κάνει άστοχη έξοδο και τον επιθετικό από το Τρινιντάντ και Τομπάνγκο να πετάγεται στο δεύτερο δοκάρι για το 0-1. Σημειωτέον, ότι αυτό ήταν το πέμπτο τέρμα του παίκτη της Ένωσης στα προκριματικά.

Παρότι προηγήθηκε, η ΑΕΚ δεν εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ. Δεν πήρε ψυχολογία, για να εφαρμόσει... καταιγισμό στους Αρμενίους και να αρχίσει το γήπεδο να κατηφορίζει. Το χειρότερο όμως ήταν, ότι σε ένα ακόμα παιχνίδι των προκριματικών δεν απέφυγε τα επιπόλαια λάθη. Κάπως έτσι προήλθε η ισοφάριση των γηπεδούχων, οι οποίοι μέχρι να σκοράρουν στο 33' δεν είχαν κάνει ούτε μία ευκαιρία. Ο Στρακόσια έκανε λάθος, πασάροντας πάνω στον Πίνσον, ο οποίος πάτησε περιοχή και πλάσαρε εύστοχα για το 1-1, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου, αφού δεν υπήρξε καμία αντίδραση των «κιτρινόμαυρων», πέρα από ένα μακρινό σουτ του Λιβάι στο 38' που ήταν άστοχο.

Γκολ από τερματοφύλακα με τη βοήθεια του αέρα

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε πολύ να πάει στο σετ παιχνίδι και ο μοναδικός τρόπος για να απειλήσει ήταν, είτε με σουτ, είτε από στατικές φάσεις. Καμία από τις απόπειρές της όμως δεν είχαν τύχη σε αντίθεση με τη Νόα που είχε πάρει ψυχολογία και απειλούσε με περισσότερες αξιώσεις. Στο 50' μάλιστα ο Στρακόσια αναγκάστηκε να κάνει έξοδο για να καθαρίσει φάση απέναντι από τον Σάντος.

Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ δεν είχε την ίδια συγκέντρωση στο 67', όταν ο Τζαντζάρεβιτς, ο αντίπαλος γκολκίπερ δηλαδή, έκανε ένα γέμισμα από την περιοχή του για τον Γκρεγκόριο που έφευγε στην αντεπίθεση, η μπάλα έσκασε στο χορτάρι, ο Αλβανός πορτιέρε ήταν εκτός θέσης, με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει από επάνω του και παρότι έκανε εκτίναξη, δεν μπόρεσε να αποτρέψει το 2-1. Έτσι ο παίκτης των Αρμενίων εξιλεώθηκε για το λάθος του γκολ του Λιβάι Γκαρσία και πανηγύρισε με την ψυχή του το γκολ που σημείωσε.

Η Ένωση έμοιαζε εγκλωβισμένη και με την πλάτη στον τοίχο. Η είσοδος των Λαμέλα, Περέιρα, Κοϊτά, Χατζισαφί και Άμραμπατ, δεν διόρθωσε την κατάσταση, παρότι υπήρχε διάθεση. Οι γηπεδούχοι είχαν κλείσει καλά τους διαδρόμους προς την εστία τους και η άμυνά τους έμοιαζε απροσπέλαστη.

Το ναυάγιο της ΑΕΚ στην Αρμενία είχε περισσότερο βάθος. Στα εφτά λεπτά των καθυστερήσεων η Ένωση δεν κατάφερε να γυρίσει το ματς, αλλά έχασε και την προσοχή της στην άμυνα. Σε μία ακόμα βαθιά μπαλιά, τα μετόπισθεν πιάστηκαν στον ύπνο, ο Γκρεγκόριο βγήκε τετ α τετ με τον Στρακόσια, ο οποίος απέκρουσε σε πρώτο χρόνο, ο παίκτης των γηπεδούχων επανέκτησε, σούταρε, η μπάλα βρήκε στον Βίντα και καρφώθηκε στο 3-1, το οποίο ήταν το τελικό σκορ, με τη ρεβάνς της Νέας Φιλαδέλφειας να αποκτά χαρακτήρα τελικού.