Χωρίς τον Λιβάι Γκαρσία θα αγωνιστεί όπως όλα δείχνουν η ΑΕΚ στον αγώνα με τη Νόα, την Πέμπτη, στη Νέα Φιλαδέλφεια, στη μάχη που θα δώσει για να ανατρέψει το 3-1 της αναμέτρησης στην Ολλανδία και να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης στα πλέι οφ του UEFA Conference League. Ο επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάνγκο δεν πήρε μέρος στο κανονικό πρόγραμμα της Τετάρτης, όπου άπαντες στην Ένωση τον περίμεναν να μπει, για να «δέσουν» τη συμμετοχή του στον αγώνα με την ομάδα της Αρμενίας και έτσι ο Ματίας Αλμέιδα καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς τον 26χρονο ποδοσφαιριστή.

Έτσι και αλλιώς ο Αργεντινός τεχνικός είχε αφήσει να εννοηθεί, ότι θα πρέπει να διαχειριστεί την κατάσταση, όταν ρωτήθηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, αν έχει αποφασίσει τι θα κάνει. «Πρέπει να δοκιμάσουμε και πιθανόν να μην είναι ο Λιβάι. Θα δούμε πως μπορούμε να λύσουμε αυτό το θέμα. Σε σχέση με αυτό που είπατε ότι αλλάζω παίκτες στις θέσεις τους, τώρα ίσως χρειαστεί να το κάνω», ήταν τα λόγια του προπονητή της Ένωσης για τον ποδοσφαιριστή του, ο οποίος ήταν πολύ καυτός στα προκριματικά. Μέχρι στιγμής έχει σκοράρει 5 γκολ στα παιχνίδια με την Ίντερ Ντ'Εσκάλδες και τη Νόα.

Τσούμπερ ο αντί-Γκαρσία

Ποιόν παίκτη αναμένεται να δούμε στη θέση του γκολτζή της Ένωσης; Όλα δείχνουν, ότι ο Αλμέιδα θα χρησιμοποιήσει τον Στίβεν Τσούμπερ στην κορυφή της επίθεσης. Ο Ελβετός μεσοεπιθετικός έχει δουλευτεί από τον «Πελάδο» σε θέση φορ και τον έχουμε δει να αγωνίζεται και πέρσι στη θέση. Το μείον είναι, ότι ο 32χρονος παίκτης δεν έκανε προετοιμασία με την ομάδα, ούτε έπαιξε σε φιλικά, καθώς συμμετείχε στο Euro με την Εθνική Ομάδα της χώρας του και εξασφάλισε επιπλέον άδεια, προκειμένου να ξεκουραστεί.

Συνεπώς αν επιλεχθεί ο Τσούμπερ, θα είναι το πρώτο του παιχνίδι φέτος στην ΑΕΚ. Από εκεί και πέρα οι επιλογές που υπάρχουν και είναι πραγματικά δουλεμένες στην προπόνηση και τις έχουμε δει εντός γηπέδου είναι μετρημένες και ίσως έχουν απειροελάχιστες πιθανότητες να τους δούμε σε ρόλο επιθετικού. Μια εναλλακτική λύση είναι αυτή του πασπαρτού Ορμπελίν Πινέδα, τον οποίο είδαμε πέρσι να αγωνίζεται ως επιθετικός για ένα μικρό διάστημα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια (όπου η ΑΕΚ νίκησε 1-0), μετά την αλλαγή του Λιβάι στο 86'. Ο Μεξικανός είχε τοποθετηθεί στην επίθεση και στην ήττα από τον Ολυμπιακό με 3-1 την πρώτη του χρονιά στην Ένωση, τη σεζόν 2022-2023, όταν η ομάδα του Δικέφαλου αετού κατέκτησε το νταμπλ. Μια άλλη περίπτωση είναι ο Νόρντιν Άμραμπατ που τον είδαμε να βγαίνει μπροστά στα πρώτα παιχνίδια με την Ίντερ Ντ'Εσκάλδες και τη Νόα, ενώ τη σεζόν 2021-2022 είχε δοκιμαστεί 4 φορές περιστασιακά στην κορυφή. 

Η μεταγραφή φορ και οι αλλαγές με Νόα

Ο Αλμέιδα, ο οποίος ήταν αποκαλυπτικός, πριν το ματς με τη Νόα, μαρτύρησε τα χαρακτηριστικά του φορ που θέλει να αποκτηθεί. « Αυτό που ψάχνουμε είναι έναν παίκτη που θα είναι ανταγωνιστικός σε σχέση με τον Λιβάι. Είναι δύσκολο να φέρεις έναν παίκτη με αυτά τα χαρακτηριστικά του Λιβάι και να έχει αυτή την απόδοση. Συνεχίζουμε να περιμένουμε. Πάντα υπάρχουν οι πιθανότητες να βρούμε έναν τέτοιο παίκτη. Για την ώρα δεν τον έχουμε. Εγώ δεν είμαι ο προπονητής που θα ζητήσει έναν παίκτη απλά για να έρθει. Γνωρίζω την προσπάθεια που κάνει η διοίκηση. Έχω δει πάνω από 30 φορ. Αλλά δεν θέλω η ΑΕΚ που θα είναι η ομάδα για να έρθει ένας ποδοσφαιριστής να ξεκουραστεί όταν δεν παίζει σε άλλη ομάδα. Θέλω οι παίκτες να είναι ανταγωνιστικοί και να έχουν όρεξη. Αυτό αυξάνει το επίπεδο και τον ανταγωνισμό, όπως και την πληρότητα», ανέφερε ο «Πελάδο» για τον παίκτη που ψάχνει, η παρουσία του οποίου θα δίνει κίνητρο στον Γκαρσία να βγάζει τον καλό του εαυτό.

Όλα δείχνουν πάντως πως ο Αλμέιδα δεν θα εμπιστευτεί στο αρχικό του σχήμα μεταγραφές, όπως οι Λαμέλα, Περέιρα, Κοϊτά, πόσω μάλλον να τους χρησιμοποιήσει σε ρόλο αντί-Γκαρσία, παρότι οι δύο Αργεντινοί θα μπορούσαν να μπούνε στα παπούτσια του Λιβάι. Το παραδέχτηκε άλλωστε εμμέσως πλην σαφώς ο Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου. «Έχουν έρθει κάποιοι παίκτες που δεν έχουν προσαρμοστεί ακόμα. Εμείς πιστεύουμε στη δουλειά που κάνουμε και το αποδεχόμαστε όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Όσοι βρέθηκαν στην προετοιμασία ξέρουν ότι ο τρόπος σκέψης μου δεν έχει αλλάξει», ήταν τα λόγια του.  Συμπέρασμα: Οι παλιές καραβάνες θα πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους και όταν κριθεί αναγκαίο θα μπούνε οι προσθήκες του καλοκαιριού.

Θα δούμε Πήλιο στα αριστερά;

Στο πρώτο παιχνίδι με τη Νόα είδαμε τον Αλμέιδα να δοκιμάζει στο αριστερό άκρο της άμυνας τον Αλεξάντρ Κάλενς, ο οποίος είχε καλύψει το δεξί άκρο στο ματς με την Ίντερ ντ'Εσκάλδες στην Ανδόρρα, λόγω της αδιαθεσίας του Ρότα. Η επιλογή του Αλμέιδα προκάλεσε απορίες, κυρίως γιατί, δεν έβαλε ένα στόπερ στη θέση, ενώ είχε Χατζισαφί και Πήλιο. Οι οπαδοί της Ένωσης σίγουρα αναρωτιούνται πότε θα πάρει τον χρόνο ο Έλληνας αμυντικός, ο οποίος έχει δείξει αρκετά καλά στοιχεία...

Τις τελευταίες ημέρες πάντως ο Αλμέιδα σε κάποιες ασκήσεις τακτικής και σε σε προπονήσεις στατικών φάσεων έχει χρησιμοποιήσει τον Πήλιο με τους βασικούς, κάτι που μπορεί να φανερώνει κάποιες προθέσεις για την αναμέτρηση της Πέμπτης, μιας και ο Αργεντινός θέλει να εκμεταλλευτεί τα χαρακτηριστικά του παίκτησ το επιθετικό του κομμάτι με τις γρήγορες επιστροφές του στην άμυνα. Πάντως ο Πήλιος έχει να αγωνιστεί σε επίσημο ματς, από τον εκτός έδρας αγώνα με τη Λαμία στα πλέι οφ, είχε όμως παρουσία σε όλα τα φιλικά προετοιμασίας το καλοκαίρι.

Οπότε αναμένεται να δούμε ένα σχήμα με τον Στρακόσια κάτω από τα γκολπόστ (ο Αλμέιδα τον στήριξε θερμά στη συνέντευξη Τύπου), δεξί μπακ τον Ρότα, κεντρικό αμυντικό δίδυμο τον Βίντα με τον Μουκουντί και στα αριστερά έναν εκ των Χατζισαφί-Πήλιου. Κόφτης θα είναι ο Σιμάνσκι, με τον Γκατσίνοβιτς αριστερά, τον Ελίασον δεξιά, τον Πινέδα σε ρόλο δεκαριού και τους Λιούμπισιτς-Τσούμπερ στην αιχμή του δόρατος.