Δεν πήρε το θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο μπορεί να ελπίζει σε ανατροπή του σκηνικού στη ρεβάνς… Ο Παναθηναϊκός έχασε το βράδυ της Πέμπτης (22/8) με 2-1 από τη Λανς στο «Μπολάρ-Ντελελί», όμως έδειξε ότι είναι ικανός στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στο ΟΑΚΑ να είναι εκείνος που θα πάρει το «εισιτήριο» για τη League Phase του Conference League.

Οι κυπελλούχοι Ελλάδας στον πρώτο αγώνα των play off μπήκαν πολύ νωθρά και το πλήρωσαν, απέκτησαν νωρίς αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά είχαν προβλήματα ανασταλτικά από την ταχύτητα του παιχνιδιού των γηπεδούχων και δέχθηκαν και δεύτερο τέρμα, όμως σταδιακά ανέβασαν την απόδοσή τους και θα μπορούσαν να είχαν φύγει και με την ισοπαλία από τη Γαλλία.

Μυθικό το γκολ-ποίημα του Φώτη Ιωαννίδη, που κράτησε ζωντανό το «τριφύλλι» στη μάχη της πρόκρισης, ενώ ο Φακούντο Πελίστρι στην περίπου μισή ώρα που αγωνίστηκε πρόλαβε να δείξει πτυχές του ταλέντου του.

Το “έφαγε” και με παίκτη παραπάνω

Ο Παναθηναϊκός μπήκε… υπνωτισμένος στο ματς και μόλις στο 4’ δέχθηκε γκολ, καθώς ο Σοτοκά βρήκε εντελώς αφύλακτο τον Φρανκόφσκι, ο οποίος με πλασέ από δεξιά της περιοχής έγραψε το 1-0.

Στο 9’ λίγο έλειψε να έρθει και ένα δεύτερο τέρμα για τους γηπεδούχους, καθώς σε αυτή την περίπτωση ήταν αμαρκάριστος ο Σαΐντ, που έκανε τη σκαστή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι κι έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι η μπάλα.

Στο 19’ ο Ντραγκόφσκι έδειξε τα αντανακλαστικά του σε ένα καλό σουτ του Ντιουφ από ευνοϊκή θέση, για να αλλάξουν τα δεδομένα στο ματς με την αποβολή με απευθείας κόκκινη κάρτα του Μεντίνα -μέσω VAR- για το παρατεταμένο πάτημα στο γόνατο του Μπακασέτα στο 22’.

Δύο λεπτά αργότερα ο Τσέριν πήρε την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Μπακασέτα και υποχρέωσε σε δύσκολη επέμβαση τον Σαμπά στη δεξιά του γωνία, για την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΟ στο ματς.

Οι παίκτες του Αλόνσο με το αριθμητικό πλεονέκτημα έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης, αλλά, αντίθετα, στο 34’ έγινε το 2-0 ύστερα από λάθος του Κώτσιρα, με τον Μασάντο να κερδίζει τη μονομαχία από τον Αράο και να τροφοδοτεί τον Τόμασον, που σέντραρε από αριστερά, ο Σαΐντ έκανε την κοντινή προβολή, ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε εντυπωσιακά, όμως στην επαναφορά ο Σαΐντ δεν λάθεψε και βρήκε δίχτυα.

Ο… Μέσι Ιωαννίδης

Μέχρι τη λήξη του α’ ημιχρόνου δεν μπόρεσε να βρει κάποια απάντηση το «τριφύλλι» και πήγε στα αποδυτήρια με δύο γκολ στην πλάτη, με τον Τετέ στο 48’ να κάνει το σουτ από θέση μέσα δεξιά, αλλά μπλόκαρε εύκολα ο Σαμπά.

Στο 53’ ο Ιωαννίδης θύμισε… Μέσι, αφού πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με ιδανικό πλασέ μείωσε σε 2-1, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μπακασέτας αστόχησε απελπιστικά με σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής.

Στα μετόπισθεν, πάντως, το πρόβλημα παρέμενε και στο 57’ ο Ντραγκόφσκι απέτρεψε το 3-1 με απίθανη απόκρουση με το ένα χέρι σε κοντινή δυνατή κεφαλιά του Ντάνσο.

Στο 68’ ο Φακούντο Πελίστρι έκανε την πρώτη του εμφάνιση ως παίκτης του Παναθηναϊκού αντικαθιστώντας τον Τετέ, ενώ μπήκε στο παιχνίδι και ο Βαγιαννίδης αντί του Κώτσιρα, για να αλλάξει έτσι ο Αλόνσο όλη τη δεξιά πλευρά.

Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς φάσεις, οι νέες κινήσεις από τον πάγκο ήρθαν στο 80’ με αλλαγές προσώπων (Μαξίμοβιτς αντί Αράο και Λημνιός αντί Τζούρισιτς), ενώ στο 85’ ο κόουτς του ΠΑΟ έριξε στη μάχη και τον Γερεμέγεφ αντί του Τσέριν, παίζοντας πια φουλ επίθεση.

Στο 87’ ο Πελίστρι σούταρε, η μπάλα βρήκε εντός περιοχής στο χέρι του Κουσάνοφ, αλλά μέσω VAR δεν δόθηκε η εσχάτη των ποινών, με τους «πράσινους» να πιέζουν για το 2-2.

Στο 90’+2 ο Γερεμέγεφ σπατάλησε σημαντική ευκαιρία, καθώς δεν έπιασε καλά την κεφαλιά μετά την ωραία σέντρα του Μλαντένοβιτς από αριστερά και αυτή ήταν η τελευταία σπουδαία φάση στο ματς, με το 2-1 να μην αλλάζει έως το σφύριγμα της λήξης.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ούγγρος Μπόγκαρ με βοηθούς τους συμπατριώτες του, Γεωργίου και Σάλαϊ. Στο VAR ήταν οι επίσης Ούγγροι Βαντ και Καράκο.

Κίτρινες: 13’ Mεντίνα, 81’ Ντάνσο - 44’ Tετέ, 71’ Τσέριν.

Κόκκινες: 22’ Μεντίνα.

ΛΑΝΣ (Γουίλ Στιλ): Σαμπά, Γκραντί, Ντάνσο, Μεντίνα, Τόμασον (90’+1 Μεντί), Ντιουφ, Φρανκόφσκι, Μασάντο (90’+1 Τσάβες), Περέιρα (26’ Kουσάνοφ), Σοτοκά, Σαΐντ (70’ Λασκαρί).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (68’ Bαγιαννίδης), Μλαντένοβιτς, Ίνγκασον, Γεντβάι, Αράο (80’ Λημνιός), Τσέριν (85’ Γερεμέγεφ), Μπακασέτας, Τετέ (68’ Πελίστρι), Τζούρισιτς (80’ Μαξίμοβιτς), Ιωαννίδης.