Συγκλονιστικός ήταν ο Παναθηναϊκός στη ρεβάνς με τη Λανς. Η ελληνική ομάδα ανέτρεψε το σκορ του πρώτου αγώνα, επικράτησε 2-0 και πήρε την πρόκριση στη Ligue Phase του UEFA Europa League. Τα γκολ των "πράσινων" σημείωσαν οι δύο μεγάλες μεταγραφές του καλοκαιριού. Ο Πελίστρι άνοιξε το σκορ και ο Τετέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο αν ο Ιωαννίδης ευστοχούσε σε απίστευτη ευκαιρία στο 89'. Αυτή η επιτυχία όμως είχε και τη σφραγίδα του Ντραγκόφσκι. Ο Πολωνός τερματοφύλακας έπιασε πέναλτι του Σοτοκά στο 14', όταν το σκορ ήταν στο 0-0 και έκανε σημαντικότατες επεμβάσεις σε όλο το ματς.

Τριάδα φωτιά στην επίθεση

Με τους Τετέ, Πελίστρι στα άκρα και τον Φώτη Ιωαννίδη στην κορυφή της επίθεσης παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Ντιέγκο Αλόνσο. Την εστία υπερασπίστηκε ο Ντραγκόφσκι, με τους Μλαντένοβιτς, Γεντβάι, Ίνγκασον και Κώτσιρα να συνθέτουν την αμυντική γραμμή του Τριφυλλιού. Η μεσαία γραμμή αποτελείτο από τους Αράο, Τσέριν, Μπακασέτα, ενώ στο πλάι του Ιωαννίδη βρέθηκαν οι Πελίστρι, Τετέ.

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (61' Βαγιαννίδης), Ίνγκασον (79' Σένκεφελντ), Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Τσέριν (61' Μαξίμοβιτς), Αράο , Μπακασέτας (61' Μαντσίνι), Τετέ, Πελίστρι (82' Τζούρισιτς), Ιωαννίδης

Λανς: Σάμπα, Γκράντιτ, Χουσάνοφ, Σαρ (71' Αϊντάρα), Ντιούφ, Τόμασον, Φραγκόφσκι, Μασάδο (71' Τσάβες), Ντιούφ, Περέιρα (67' Φουλγκίνι), Σαΐντ (67' Λασκαρί), Σοτόκα.

Τον κράτησε ο Ντραγκόφσκι

Ο Παναθηναϊκός με διάθεση να πιέσει ψηλά και να εκβιάσει το λάθος στην άμυνα της Λανς. Προς στιγμή οι Γάλλοι φαίνονταν να βραχυκυκλώνουν, σταδιακά όμως ισορρόπησαν και πριν το δεκάλεπτο κατάφεραν να ανεβάσουν γραμμές και να προκαλέσουν επικίνδυνες καταστάσεις στην άμυνα των γηπεδούχων, με κύριο εκφραστή των απειλών τον Σαΐντ, ο οποίος στο 9' είχε κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ. Στο 14' ο Μλαντένοβιτς ανέτρεψε τον Ντακόστα στην περιοχή με τον διαιτητή να δείχνει πέναλτι. Ο Ντραγκόφσκι όμως έπεσε στη σωστή γωνία (τη δεξιά) και απέκρουσε την εκτέλεση του Σοκοτά, ο οποίος απείλησε ξανά στο 25', μια φάση που αποδείχτηκε εύκολη λεία για τον Πολωνό τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού.

Μέχρι εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός δεν είχε κάνει τίποτα στην επίθεση. Ο Μπακασέτας δεν φαινόταν, ο Ιωαννίδης εγκλωβίστηκε, ο Πελίστρι δεν μπόρεσε να φανεί και μόνο ο Τετέ προσπάθησε να δείξει κάτι, με τον Βραζιλιάνο να έχει δύο στιγμές με μακρινά σουτ στο 25' και το 39'. Προηγουμένως στο 33' ο Σαΐντ άλλη μια καλή στιγμή απέναντι στον Ντραγκόφσκι, ο οποίος και πάλι είχε θετική αντίδραση.

Έβαλε φωτιά ο Πελίστρι

Η εικόνα του πρώτου μέρους με τον Παναθηναϊκό να είναι επιρρεπής στο λάθος και αφελής αμυντικά συνεχίστηκε. Και πάλι όμως ο Ντραγκόφσκι δήλωσε παρών. Στο 46' εξουδετέρωσε μακρινό σουτ του Σοτοκά, εύκολη λεία για τον Πολωνό. Στο 51' όμως έδιωξε με τα πόδια σέντρα σουτ του Σαΐντ που εφορμούσε από αριστερά, ενώ στο 57' είχε και πάλι απάντηση σε προβολή από τον ίδιο παίκτη. Ο Αλόνσο έπρεπε κανεί άμεσα τις κινήσεις του και τις έκανε.

Το θέμα είναι, ότι η είσοδος των Βαγιαννίδη, Μαξίμοβιτς, Μαντσίνι του βγήκε κατευθείαν. Μπήκαν στο 61' και στο 62' ο Παναθηναϊκός βρήκε τον χώρο και τη μια ευκαιρία που αναζητούσε για να σκοράρει και να βάλει τη φωτιά που έπρεπε στο παιχνίδι. Ο Μαντσίνι έκλεψε και έβγαλε το Τριφύλλι στην κόντρα με τον Πελίστρι να δίνει στον Ιωαννίδη,εκείνος να ανακόβεται μέσα στην περιοχή σε πρώτη φάση, σε δεύτερη όμως ο Ουγουανός με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ.

Σκορ πρόκρισης με Τετέ - Θρίλερ στο τέλος

Η συνέχεια του αγώνα είναι δραματική. Ο Παναθηναϊκός χάνει τον Ίνγκασον σε μια συγκυρία που έχει την ψυχολογία με το μέρος του. Με Γεντβάι πίσω σίγουρα η άμυνα στερείται αξιοπιστίας. Τα λεπτά περνούν. Οι Γάλλοι πιέζουν και δημιουργούν καταστάσεις, πολιορκώντας την περιοχή του Ντραγκόφσκι.

Σε μία τέτοια στιγμή στο 85' ο Ιωαννίδης απομακρύνει σωτήρια μέσα στην περιοχή, ο Μαντσίνι βγαίνει στην κόντρα, κουβαλά μπάλα μέχρι την περιοχή, στο σωστό σημείο “σπάει” στον Τετέ που με άψογο πλασέ σημειώνει το 2-0, το οποίο είναι σκορ πρόκρισης. Γίνεται το έλα να δεις, με τους παίκτες ένα κουβάρι και τον Αλόνσο σε κατάσταση τρέλας. Το παιχνίδι όμως δεν είχε τελειώσει και κράτησε στην τσίτα τους Παναθηναϊκούς τόσο στην εξέδρα όσο και στους τηλεοπτικούς δέκτες.

Στο 89' χάνεται απίστευτη ευκαιρία για το 3-0, το οποίο θα σιγούρευε την πρόκριση. Ο Τζούριτσιτς με υπέροχο γύρισμα με το εξωτερικό δίνει έτοιμο γκολ στον Ιωαννίδη, ο οποίος αστοχή εξ επαφής. Το ματς γίνεται ροντέο και στις καθυστερήσεις η Λανς χάνει νέα μεγάλη στιγμή. Ο Αρχικά ο Ντραγκόφσκι αποκρούει σουτ του Ντιούγ, ο Λασκαρί πήρε το ριμπάουντ και περνά τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Πολωνού, ο Μαξίμοβιτς όμως έσωσε πάνω στη γραμμή! Ο Παναθηναϊκός άντεξε στις καθυστερήσεις, διατήρησε το υπέρ του 2-0 και πήρε την πρόκριση.