Τί ματς και αυτό; Κάποιοι είχαν χαμένο τον Παναθηναϊκό με τη Λανς. Μόνο ο κόσμος που ταξίδεψε από όλα τα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού για να βρεθούν στο ΟΑΚΑ πίστεψε σε αυτήν την ομάδα. Ο δρόμος μέχρι να έρθει αυτό το 2-0 και το “Τριφύλλι” να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση στη Ligue Phase του Europa League δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. Η ελληνική ομάδα έπρεπε να περάσει δια πυρός και σιδήρου. Από το παιχνίδι στη Γαλλία που από τραγικά λάθη έφτασε να χάνει 2-0, αλλά με το πείσμα και μια γκολάρα του Φώτη Ιωαννίδη αναπτέρωσε τις ελπίδες της ενόψει της ρεβάνς.

Η “πράσινη” ΠΑΕ έκανε τα πάντα για να φέρει τον κόσμο στο γήπεδο. Ολόκληρη εκστρατεία για να βγει το ΟΑΚΑ sold out. Γενική είσοδος με 10 ευρώ. Πούλμαν από επαρχία με προορισμό την Καλογρέζα. Ήταν ένα σχέδιο που θα πρέπει να μιμηθούν όλες οι ελληνικές ομάδες σε ανάλογες περιπτώσεις. Και στο ΟΑΚΑ δεν έπεφτε καρφίτσα το βράδυ της Πέμπτης, το οποίο έδωσε μεγάλες στιγμές στον κόσμο.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο ματς, προσπάθησε να κάνει το παιχνίδι του και εκβιάσει το λάθος στην άμυνα των Γάλλων, οι οποίοι βγήκαν στην αντεπίθεση και έδειξαν στον Ντραγκόφσκι και την άμυνα του “Τριφυλλιού” να καταλάβει, ότι δεν θα περάσει καλά. Η αχίλλειος πτέρνα της ελληνικής ομάδας ήταν στο πρώτο ημίχρονο ο Μλαντένοβιτς. Του παίρνει κεφαλιά ο Σαΐντ στο 9' και στο 14' υποπίπτει σε πέναλτι. Ο Πολωνός τερματοφύλακας των γηπεδούχων βροντοφωνάζει παρών. Ψαρεύει τον Σοτοκά, πέφτει στη δεξιά γωνία και αποκρούει το πέναλτι, ενώ στη συνέχεια κάνει ένα καταπληκτικό παιχνίδι, με αποτέλεσμα να κρατήσει την ομάδα του, να πάρει ο ίδιος ψυχολογία, αλλά και να τη μεταδώσει σε όλους τους συμπαίκτες του.

Η αρχή του δεύτερου μέρους βρίσκει πάλι τη Λανς να σφυροκοπά και τον Ντραγκόφσκι πάλι να αντέχει. Είναι βράχος και απίστευτος μια ακόμα βραδιά. Μέχρι σε εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός δεν είχε δείξει τίποτα το αξιόλογ επιθετικά. Ο Πελίστρι δεν φαίνεται, ο Ιωαννίδης δεν τροφοδοτείται, όλο το ματς γίνεται από δεξιά με τον Τετέ να έχει κάποιες προσπάθειες που δεν θα χαρακτηρίζονται ευκαιρίες. Ο Αλόνσον κάνει άμεσα τις κινήσεις από τον πάγκο στο 61' και ένα λεπτό αργότερα τα μαγικά πιάνουν.

Από κλέψιμο του νεοεισέλθέντα δημιουργείται μια αντεπίθεση που σηκώνει το ΟΑΚΑ στο πόδι, με τον Πελίστρι στην κατάληξη να ανοίγει το σκορ. Βρήκε τον χώρο και την ευκαιρία που ήθελε για να χτυπήσει. Το ματς όμως έχει ακόμα και άλλα επεισόδια. Ο Παναθηναϊκός μοιάζει να θέλει να πάει παράταση. Οι παίκτες δείχνουν κουρασμένοι. Στην άμυνα σπάνε καρδιές. Με Γέντβαι αυτήν τη φορά, αφού ο Ίνγκασον βγήκε νοκ άουτ και με Μαξίμοβιτς δίπλα στον Αράο να δίνουν μάχες.

Σε μια τέτοια φάση στο 85' ο Ιωαννίδης απομακρυνει σωτήρια, ο Μαντσίνι βγαίνει πάλι στην κόντρα και στην κατάλληλη στιγμή δίνει στον Τετέ, τον μοναδικό παίκτη που φάνηκε επιθετικά στο πρώτο μέρος και ο Βραζιλιάνος δεν αστοχεί, γράφοντας το 2-0. Είναι σκορ πρόκρισης που για να διατηρηθεί έπρεπε να περάσουν 6 δραματικά λεπτά καθυστερήσεων, ενώ προηγουμένως, στο 89', ο Ιωαννίδης είχε χάσει μία απίστευτη ευκαιρία για να τελειώσει τα πάντα. Ας είναι...

Ο Παναθηναϊκός βρήκε το τάιμινγκ, βρήκε τις στιγμές, έβαλε τα γκολ που έπρεπε και πήρε την πρόκριση. Και μαζί με αυτήν κέρδισε και αυτούς που δεν τον πίστευαν, δίνοντας μία ανεπανάληπτη μάχη, κατά την οποία απέκλεισε με δύο λάτιν-γκολ μία πολύ καλή γαλλική ομάδα, η οποία είχε ελπίδες κατάκτησης του τροπαίου. "Απόψε δείξαμε τη δύναμη του Παναθηναϊκού" είπε ο Τετέ μετά την πρόκριση. Αυτό είναι το μότο, το σύνθημα της βραδιάς. Κρατήστε το.