Η νίκη που έψαχνε ο Παναθηναϊκός ώστε να μπει με το δεξί στο Conference League και να πάει με καλή ψυχολογία στο ντέρμπι με Ολυμπιακό (6/10), δεν ήρθε στη Βοσνία.

Οι Πράσινοι περιορίστηκαν στο 1-1 με τη Μπόρατς Μπάνια Λούκα, αφού μπορεί να προηγήθηκαν με τον Μπακασέτα στο 11' και να ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, όμως πλήρωσαν αφενός μία αμυντική αδράνεια που έφερε την ισοφάριση (Ντεσπότοβιτς στο 50') και αφετέρου την αναποτελεσματικότητά τους στην επίθεση.

Οι Πράσινοι είδαν τον Σπόραρ να σπαταλά δύο τεράστιες ευκαιρίες (12' και 62'), είχαν δοκάρι σε σουτάρα του Τετέ (72'), ενώ ο Ιωαννίδης απώλεσε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις (90+1΄).

Επόμενο ευρωπαϊκό ραντεβού για τον Παναθηναϊκό είναι η σπουδαία αναμέτρηση με την Τσέλσι στο ΟΑΚΑ στις 24 Οκτωβρίου.

Έτσι παρατάχθηκε

Ο Ντιέγκο Αλόνσο εφάρμοσε rotation στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, αφήνοντας στον πάγκο Ιωαννίδη, Τετέ, Αράο και Γεντβάι. Ο Ντραγκόφσκι κάθισε κάτω από τα δοκάρια, με τους Κώτσιρα, Σένκεφελντ, Ίνγκασονκ και Μλαντένοβιτς στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά. Μαξίμοβιτς και Τσέριν ήταν τα δύο κεντρικά χαφ, ενώ η τριάδα με Μπακασέτα, Τζούρισιτς (αριστερά) και Πελίστρι (δεξιά) πλαισίωσε τον μοναδικό προωθημένο, Σπόραρ.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός έγινε η ομάδα που πήρε από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων, σχεδόν μονοπωλώντας την κατοχή της μπάλας. Οι παίκτες του Ντιέγκο Αλόνσο περικύκλωσαν την αντίπαλη περιοχή στο πρώτο δεκάλεπτο και έψαξαν με υπομονή και κυκλοφορία μπάλας τον τρόπο να μπουν σε αυτή για να απειλήσουν.

Οι Πράσινοι ευτύχησαν να μετατρέψουν σε γκολ την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι, μόλις στο 11'. Έπειτα από εξαιρετικό συνδυασμό Σπόραρ και Τζούρισιτς και παράλληλο γύρισμα του Μλαντένοβιτς, η μπάλα έφτασε στον Μπακασέτα, ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα με ωραίο αριστερό σουτ στην κίνηση, για το 1-0 του Τριφυλλιού! Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ δευτερόλεπτα αργότερα, όμως ο Σπόραρ νικήθηκε από τον Σισκόφσκι σε τετ α τετ.

Η Μπόρατς άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία της από το 18', λεπτό στο οποίο ο Σάβιτς σούταρε αδύναμα πάνω στον Ντραγκόφσκι, ενώ στο 21' ο Κουλάσιν βρέθηκε σε θέση βολής από τα δεξιά, όμως πλάσαρε άουτ. Ο Παναθηναϊκός άρχισε να χάνει μέτρα στο γήπεδο, αδυνατώντας να κυκλοφορήσει την μπάλα, με την Μπόρατς να αρχίζει να του ασκεί πίεση, δίχως πάντως να φτιάξει κάποια κλασική ευκαιρία για γκολ. Στο 24' ο Ντραγκόφσκι μπλόκαρε μακρινό σουτ του Σκόρουπ, στο 26' ο Ντεσπότοβιτς έστειλε την μπάλα λίγο άουτ με απευθείας φάουλ και στο 36' η αδύναμη κεφαλιά του Σρέτσκοβιτς μέσα από τη μεγάλη περιοχή πέρασε άουτ.

Στο 39' ο Παναθηναϊκός επισκέφθηκε ξανά τα αντίπαλα καρέ με προϋποθέσεις μετα από αρκετή ώρα, αλλά ο Σκόρουπ έκοψε τον Μπακασέτα πριν εκτελέσει. Στο 43' σημειώθηκε φάση διαρκείας για τους Πράσινους με συνεχή σουτ στη μεγάλη περιοχή. Οι προσπάθειες του Μαξίμοβιτς, του Πελίστρι και εν συνεχεία ξανά του Μαξίμομοβιτς σταμάτησαν σε σώματα αμυντικών. Ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε για χέρι μετά το πρώτο σουτ, ωστόσο ο VAR ήλεγξε τη φάση και δεν διαπιστώθηκε παράβαση.

Με... ψυχολουσία για τον Παναθηναϊκό ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Έπειτα από εκτέλση φάουλ (για το οποίο οι Πράσινοι διαμαρτυρήθηκαν πως δεν υπήρχε) του Ερέρα και παρά το γεγονός ότι η περιοχή ήταν γεμάτη από αμυντικούς του Τριφυλλιού, ο Ντεσπότοβιτς κατάφερε να πάρει την κεφαλιά και να ισοφαρίσει σε 1-1 για την Μπόρατς. Ευτυχώς για τους Πράσινους, ο Ντραγκόφσκι τους γλίτωσε από δεύτερο γκολ στο... καπάκι, κάνοντας μεγάλη απόκρουση σε δυνατό σουτ του Ερέρα στο 52'.

Ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε περίπου ένα πεντάλεπτο, εντούτοις μπόρεσε να συνέλθει από το σοκ της ισοφάρισης και να ισορροπήσει εκ νέου το παιχνίδι. Μάλιστα στο 62' απώλεσε τεράστια ευκαιρία για να πάρει το προβάδισμα, όταν ο Μπακασέτας πέρασε φανταστική κάθετη για τον Τζούρισιτς, ο Σέρβος πέρασε για τον Σπόραρ και αυτός αστόχησε με πλασέ από το ύψος του πέναλτι!

Ο Αλόνσο παρενέβη από τον πάγκο για να φρεσκάρει την ομάδα του, περνώντας στο ματς Ουναΐ, Τετέ και Ιωαννίδη αντί των Τσέριν, Πελίστρι και Σπόραρ. Ο Τετέ έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του, αφού στο 72' έπιασε ένα φανταστικό με βολέ έξω από τη μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι!

Από δημιουργία του Τετέ προέκυψε και η επόμενη ευκαιρία του Παναθηναϊκού. Στο 85' ο Βραζιλιάνος έβγαλε ωραία κάθετη μπαλιά για τον προωθημένο Μλαντένοβιτς, ο οποίος πλάσαρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε σε τάκλιν αμυντικού και κατέληξε κόρνερ.

Στο 91' ο Ιωαννίδης σπατάλησε την τελευταία μεγάλη ευκαιρία του Παναθηναϊκού, όταν έγινε αποδέκτης σέντρας του Ουναΐ, πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και έστειλε την μπάλα άουτ.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΜΠΟΡΑΤΣ ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ (Μλάντεν Ζίζοβιτς / 4-2-3-1): Σισκόφσκι, Μ. Βούκσεβιτς (67’ Κούρζιτς), Μέγερς, Καρολίνα, Ερέρα, Όγκρινετς, Σκόρουπ (67’ Νικόλοφ), Κουλάσιν, Σάβιτς (88’ Κάβιτς), Σρέσκοβιτς, Ντεσπότοβιτς (88’ Μάρσετιτς). 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο / 4-2-3-1): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ίνγκασον, Σένκεφελντ, Μλαντένοβιτς, Μαξίμοβιτς (78’ Μαξίμοβιτς), Τσέριν (65’ Τετέ), Πελίστρι (65’ Ουναϊ), Μπακασέτας (78’ Αράο), Τζούρισιτς, Σπόραρ (69’ Ιωαννίδης).