Παναθηναϊκός – Βίκινγκουρ: Οι Πράσινοι γλίτωσαν το... κάζο και νικώντας με 2-0 την ισλανδική ομάδα, με γκολ του Μλαντένοβιτς και του Τετέ στο 90+4' πήραν και την πρόκριση στη φάση των 16 του Conference League όπου θα αντιμετωπίσουν μια εκ των Ραπίντ Βιέννης ή Φιορεντίνα. Το Τριφύλλι παρουσιάστηκε για ακόμα ένα παιχνίδι χωρίς φρεσκάδα και χωρίς ιδέες, όμως τελικά έφτασε στο αποτέλεσμα που ήθελε, με τη Βίκινγουρ πάντως να έχει στο πρώτο ημίχρονο δύο πολύ καλές στιγμές να σκοράρει.
Το ματς:
Ο αγώνας στο ΟΑΚΑ ξεκίνησε με τους Πράσινους από νωρίς να έχουν την κατοχή της μπάλας, θέλοντας να πιέσουν την άμυνα των φιλοξενούμενων και δημιουργήσουν προϋποθέσεις για να φτάσουν στο γκολ. Το Τριφύλλι πολιορκούσε την πολυπρόσωπη άμυνα των Ισλανδών που ήταν σε εντελώς παθητικό ρόλο, μιας και δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία πάντως θα έρθει από πλευράς φιλοξενούμενων, όταν στο 21’ ο Ντραγκόγσκι θα κάνει λάθος πάσα με τον Κώτσιρα με προβολή να σώζει τον Παναθηναϊκό σε σουτ σε κενή εστίας. Ένα λεπτό μετά ο Πολωνός τερματοφύλακας θα κάνει νέο λάθος υπολογισμό, ο Σιγκούρπαλσον θα τον περάσει και θα πλασάρει, με τον Μαξίμοβιτς να διώχνει πάνω στη γραμμή ωστόσο στην προσπάσθειά του να διώξει την πέταξε πάνω στον Άτλασον, με την μπάλα να κοντράρει και να περνάει λίγο άουτ
Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να μην μπορεί να φτάσει σε τελική προσπάθεια με την πρώτη υποψία φάσης να έρχεται στο 31’ όταν ο Ουναΐ έκανε ένα σουτ στην κίνηση από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η προσπάθειά του πέρασε πολύ ψηλά. Στο 40’ θα έρθει νέα καλή στιγμή για τους Ισλανδούς, με τον Ινγκιμούνταρσον να βγαίνει απέναντι από τον Ντραγκόφσκι, σε πλάγια θέση και να πλασάρει, η προσπάθειά του να περνάει λίγο έξω. Η καλύτερη στιγμή του Παναθηναϊκού θα έρθει στο 44’ όταν μετά από συνεργασία Τετέ και Κώτσιρα η μπάλα θα φτάσει στον Μαξίμοβιτς, που θα σουτάρει μέσα από την περιοχή, με την μπάλα όμως να περνάει άουτ.
Το δεύτερο μέρος θα έχει την ίδια εικόνα , στο ξεκίνημά του, με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή της μπάλας αλλά χωρίς να όμως να μπορεί να φτιάξει τη μεγάλη στιγμή. Στο 51’ ένα σουτ του Ιωαννίδη θα αποκρουστεί εύκολα από τον Γιόνσον, ενώ δύο λεπτά μετά νέα προσπάθεια του Έλληνα φορ θα έχει την ίδια κατάληξη. Στο 58’ ο Παναθηναϊκός κέρδισε φάουλ σε πολύ καλό σημείο, όμως η απευθείας εκτέλεση από τον Τετέ, θα περάσει λίγο έξω με το 0-0 να παραμένει. Το Τριφύλλι θα δείξει να ανεβάζει ταχύτητα και θα γίνει πιο επιθετικό, μετά την αλλαγή του συστήματος από πλευράς Βιτόρια, που αποφάσισε να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Σφιντέρσκι, στη θέση του Τσέριν.
Τη λύση για τον Παναθηναϊκό θα την δώσει στο 70' ο Μλαντένοβιτς. Μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή της Βίκινγκουρ η μπάλα θα φτάσει στον Σέρβο, που θα κάνει ένα φοβερό πλασέ με το δεξί του πόδι και θα την στείλει στο παραθυράκι του Γιόνσον κάνοντας το 1-0. Μετά το γκολ οι Πράσινοι θα συνεχίσουν την πίεση στα καρέ των Ισλανδών, που έδειξαν να αλλάζουν τακτική και ξεκίνησαν να πιέζουν ψηλότερα μέχρι εκείνο το σημείο της αναμέτρησης. Στο 79' ο Ουναΐ θα κλέψει την μπάλα και θα κάνει το σουτ, όμως η προσπάθεια του Μαροκινού θα περάσει άουτ. Όσο ο χρόνος περνούσε οι φιλοξενούμενοι γινόντουσαν και πιο ακίνδυνοι, μιας και έπαιζε ρόλο και το γεγονός πως δεν είχαν παιχνίδια στα πόδια τους, κάτι που έκανε το Τριφύλλι να συνεχίζει να πιέζει συνεχώς την άμυνά τους. Τελικά τη λύτρωση για τον Παναθηναϊκό θα τη δώσει ο Τετέ στο 90+4', όταν θα πλασάρει σωστά μετά από ασθενή απόκρουση του Γιόνσον σε σουτ του Τζούρισιτς κάνοντας το 2-0 και δίνοντας την πρόκριση στους Πράσινους.
Σκόρερ: 70΄ Μλαντένοβιτς, 90+4' Τετέ
Παναθηναϊκός: Ντραγκόβσκι, Κώτσιρας (56’ Βαγιαννίδης), Μαξίμοβιτς, Ίνγκασον, Μλαντένοβιτς, Τσέριν (56’ Σφιντέρσκι), Σιώπης, Ουναχί, Τετέ, Τζούρισιτς (90+5' Αράο), Ιωαννίδης.
Βίκινγκουρ: Γιόνσον, Ιμπραχίμαγκιτς, Έκροθ, Θόρκελσον, Άτλασον (67’ Γκούναρσον), Άγκναρσον (66’ Χάνσεν), Χαφστέινσον (81' Βαχταμαρ), Θράνταρσον (54’ Βίλιαμσον), Γκούντιονσον, Ινγκιμούνταρσον, Σιγκουρπάλσον.