Τα επεισόδια έχουν σοκάρει τους Αυστριακούς, οι οποίοι τώρα ετοιμάζονται για την ρεβάνς. Με αφορμή αυτά άνοιξε μία γενική συζήτηση για τα επεισόδια στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Τις πληροφορίες τις παίρνουμε από το Αυστριακό Orf που παρουσιάζει το θέμα και έχει ως τίτλο… «μηδενική ανοχή».

«Αυτό θα είναι ένα καυτό βράδυ αναφέρουν από την αστυνομία. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι πιθανότητα μεγαλύτερα και από το ντέρμπι Ραπίντ- Αούστρια. Τα μέτρα βέβαια θα εξαρτηθούν και από την τιμωρία της Ραπίντ για το πρώτο παιχνίδι».

Και το άρθρο συνεχίζει ως εξής: «Το κύριο μέλημα της αστυνομίας θα είναι να συνοδευτούν με ασφάλεια οι οπαδοί της Ελληνικής ομάδας μέσα και έξω από το γήπεδο. Ωστόσο δεν αναμένεται ότι οι φίλαθλοι θα έρθουν μέσα στην Βιέννη μετά τα τελευταία γεγονότα».

Από εκεί και πέρα φιλοξενούνται και δηλώσεις πολιτικών για το γενικό πρόβλημα που φαίνεται ότι υπάρχει στην Αυστρία. Η υπουργός εσωτερικών Γιόχανα Μικλ Λάϊτνερ και ο δήμαρχος Μίχαελ Χάουπλ μίλησαν: «Για τους βανδαλισμούς πρέπει να υπάρχει μηδενική ανοχή. Το ποδόσφαιρο πρέπει να παραμείνει ένα οικογενειακό γεγονός» είπε η πρώτη, για να συμπληρώσει ο δεύτερος: «Στην Γερμανία για την αποφυγή της βίας συζητούν να αυξήσουν τις τιμές των εισιτηρίων».   

Το θέμα ήδη αναπαράγεται και από άλλα μέσα στην Αυστρία όπως το Vienna.AT που φαίνεται και στην φωτογραφία.

Πηγή: Paok24.com