Δεν βλέπετε τι πάει να γίνει με τον Χουχούμη; Το παιδάκι είναι αριστερό μπακ καθαρό. Άντε να μπορεί να παίξει και αριστερό χαφ επειδή διαθέτει καλό πόδι. Αριστερό μπακ τον βάζει, λοιπόν, ο Φερέιρα στο ντεμπούτο του στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στην Κρήτη και το παλικαράκι τα πάει μια χαρά.

Βγάζει, μάλιστα, και την όμορφη ασίστ στο γκολ του Τοτσέ. Στο επόμενο παιχνίδι, όμως, ο Πορτογάλος δεν επιβραβεύει τον μικρό με φανέλα βασικού και βάζει τον Σπυρόπουλο στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Αποφασίζει να τον περάσει αλλαγή στο 85ο λεπτό που η μπάλα καίει και η ΑΕΚ πιέζει για την ισοφάριση, λες και θα προλάβει ο μικρός να διακριθεί.

Όπως και να έχει ο Χουχούμης δεν παίζει στη φυσική του θέση, αλλά μπροστά από τον Σπυρόπουλο και κάτι σαν αριστερός κεντρικός χαφ δείχνοντας κάπως έξω από τα νερά του. Και χθες ο Φερέιρα με τη Λάτσιο κάνει το ίδιο. Δεν βάζει τον Χουχούμη στη θέση του, αλλά πάλι στα χαφ, σε ένα δύσκολο εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Ο πιτσιρικάς δείχνει από τα πρώτα λεπτά αμήχανος, κάνει λάθος μεταβιβάσεις και αυτό είναι απολύτως λογικό, αφού δεν ξέρει τη θέση. Κάπως έτσι προήλθε και το λάθος του στο δεύτερο γκολ της Λάτσιο, όταν ο μικρός πούλησε την μπάλα όχι τόσο λόγω της απειρίας του, αλλά περισσότερο επειδή κλείστηκε στο κέντρο και δεν ήξερε τι να κάνει την μπάλα ως χαφ που πιέζεται από τους αντιπάλους. Άσε που δεν τον βοήθησε και κανένας πιο έμπειρος ζητώντας μπάλα...

Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι ότι ο Φερέιρα θέλει να κάνει το καλό με την ανάδειξη ταλέντων (δεν του έχει μείνει και τίποτα άλλο εδώ που τα λέμε) αλλά και σε αυτό δείχνει να δυσκολεύεται με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Χουχούμη που έπαιξε σε άγνωστη θέση και έκανε το λάθος που μπορεί να του επηρεάσει την ψυχολογία ενόψει της συνέχειας.

Να θυμίσουμε ότι κάτι παρόμοιο έχει κάνει ο προπονητής του Παναθηναϊκού και με έναν ακόμα πιτσιρικά. Τον Τάσο Λαγό, οποίος είναι αμυντικό χαφ και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος έπαιξε αριστερό μπακ(!) στη Λιβαδειά, ενώ στο πρόσφατο ματς με τον ΟΦΗ αγωνίσθηκε ως στόπερ και έχασε τη μονομαχία με τον Παπάζογλου στο γκολ της ισοφάρισης της κρητικής ομάδας.