Θεωρητικά, στο Λονδίνο ο Παναθηναϊκός έχασε την πρόκριση για την επόμενη φάση του Europa League. Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια. Ναι μεν η Τότεναμ τον νίκησε και τον απέκλεισε μαθηματικά, ωστόσο επί της ουσίας δεν συνέβη κάτι που δεν το περιμέναμε. Το πιθανότερο ήταν πως με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, το εισιτήριο για τους «32» θα κατέληγε στα χέρια των Άγγλων.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε πολλά...

Στο Λονδίνο ο Παναθηναϊκός κέρδισε. Και κέρδισε πολλά. Κέρδισε αυτοπεποίθηση και ψυχολογία, σημαντικές παραμέτροι για τη νεανική ομάδα του. Κέρδισε μέρος της χαμένης εμπιστοσύνης στα μάτια των οπαδών του. Κέρδισε την προσοχή της ποδοσφαιρικής Ευρώπης. Κέρδισε ένα αξιοπρεπές φινάλε στον όμιλο του. Κέρδισε χρόνο για τον Χουάν Ρότσα, ώστε να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά. Κέρδισε ποδοσφαιριστές, όπως τον Σο και τον Σπυρόπουλο. Κέρδισε, κέρδισε, κέρδισε…

Άλλο ματς με Ολυμπιακό...

Υπάρχει ακόμα ένα ζήτημα, αναφορικά με τα πολλαπλά κέρδη του Παναθηναϊκού από το παιχνίδι του Γουάιτ Χαρτ Λέιν. Αυτά τα κέρδη έχουν οικοδομηθεί πάνω σε στέρεες βάσεις; Όχι, είναι η μία και μοναδική απάντηση.

Εάν ο Παναθηναϊκός δεν τα συνδυάσει με μία καλή εμφάνιση και ένα θετικό αποτέλεσμα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όλα τα κέρδη του θα καταρρεύσουν εν ριπή οφθαλμού και θα βρεθεί στο προ Τότεναμ σημείο ή και ακόμα πιο χαμηλά, στο ενδεχόμενο μιας βαριάς ήττας.

Ο Γολγοθάς των συνεχόμενων αγώνων κλείνει για τον Παναθηναϊκό με το κομβικότερο παιχνίδι μέχρι τα Χριστούγεννα. Νικάει; Οριστικά και αμετάκλητα, αρχίζει από μία νέα αφετηρία. Ηττάται; Επιστρέφει στην εσωστρέφεια, στη γκρίνια και στη μιζέρια.

Μπορεί να γίνει η υπέρβαση...

Τουλάχιστον, το ενδιαφέρον των οπαδών για το ντέρμπι θα αναθερμανθεί και το «Σπύρος Λούης» θα έχει αρκετό κόσμο την Κυριακή. Θα ήταν άσχημο να διεξαγόταν ενώπιων 25-30.000 θεατών, γιατί τόσο κόσμο (και αν…) θα είχε αν ο Παναθηναϊκός έχανε με βαρύ σκορ στο Λονδίνο. Πλέον, μπορεί να γίνει η υπέρβαση και η προσέλευση να ξεπεράσει τις 50.000.

Υ.Γ.: Από Δευτέρα, το ενδιαφέρον όλων θα στραφεί και πάλι στο οικονομικό και στην προσπάθεια να συγκεντρωθούν χρήματα. Όλοι προαναγγέλλουν ότι ο Δεκέμβρης είναι ο μήνας των εξελίξεων. Ποιες θα είναι αυτές; Κανένας δεν είναι σίγουρος και δεν μπορεί να τις προσδιορίσει. Άντε να δούμε τι θα δούμε, λοιπόν.

Υ.Γ.2: Μην πυροβολείτε τον Τοτσέ. Αυτό τον επιθετικό έχει αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός και δεν μπορεί να τον αλλάξει.

Υ.Γ.3: Θα βοηθήσει πολύ ο Σο. Πραγματικό θηρίο.

Πηγή: contra.gr