Το καλύτερο ματς της βραδιάς ήταν σίγουρα αυτό ανάμεσα στην Μπενφίκα και την Γιουβέντους και αυτό φάνηκε από τα πρώτα λεπτά, καθώς οι «αετοί» μόλις στο 2ο λεπτό έκαναν το 1-0 στον ημιτελικό με κεφαλιά του Γκαράι μετά από εκτέλεση κόρνερ. Το γρήγορο γκολ αιφνιδιάσε τους Ιταλούς, οι οποίοι... άργησαν πολύ να μπουν στο ματς.

Στο δεύτερο όμως ημίχρονο, η «Μεγάλη Κυρία» μπήκε αποφασισμένη να γυρίσει το ματς και βλέποντας τους γηπεδούχους να κλείνονται στην άμυνά τους, φούλαρε για το γκολ και το πέτυχε με υπέροχη προσπάθεια του Τέβεζ στο 73'. Ωστόσο, η Μπενφίκα αντέδρασε άμεσα και στο 84' με έναν «κεραυνό» του Λίμα μέσα από την περιοχή έγραψε το τελικό 2-1, αν και οι φιλοξενούμενοι έχασαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες στο φινάλε.

Στο άλλο ματς της βραδιάς, η Σεβίλλη απέκτησε σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό, καθώς νίκησε 2-0 και πλέον στην ρεβάνς πρέπει απλά να... κάνει συντήρηση. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα και στο 33' με κοντινό τακουνάκι του Μπια άνοιξαν το σκορ, με τον επόπτη όμως να μην βλέπει πως ο σκόρερ ήταν δύο μέτρα οφσάιντ. Το τέρμα αυτό πάντως έδωσε... ώθηση στην Σεβίλλη, η οποία τρία λεπτά αργότερα με εξαιρετικό σουτ του Μπακά πέτυχε και δεύτερο γκολ. Το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος, με την Βαλένθια πάντως να πιέζει και να έχει και δοκάρι στην λήξη της αναμέτρησης.