Η περίφημη... κατάρα του Μπέλα Γκούτμαν δεν έσπασε για την Μπενφίκα ούτε στον τελικό με τη Σεβίλλη, καθώς οι Πορτογάλοι αν και καλύτεροι στην κανονική διάρκεια έχασαν την κούπα στη διαδικασία των πέναλτι με 4-2! Ήρωας για τους Ανδαλουσιανούς ο Μπέτο (δυο αποκρούσεις), ενώ οι "αετοί" δικαιούνται να τα έχουν και με τον διαιτητή Μπριχ που θα μπορούσε να δώσει πέναλτι για μαρκάρισμα του Φάζιο στο πρώτο μέρος. Είχε τις ευκαιρίες η Μπενφίκα, αλλά δεν είχε τις απαντήσεις και αισίως έφτασε τους 8 χαμένους τελικούς σε ευρωπαϊκούς τελικούς! Άξια πάντως η Σεβίλλη που έφτασε στις τρεις κατακτήσεις (δύο στο UEFA). 

Από... μηδέν, 0-0

Κλειστό ματς με πολλά μαρκαρίσματα είδαμε στο πρώτο μέρος στο Τορίνο, με τον Μπέτο πάντως να περνάει πιο... δύσκολα από τον Όμπλακ, όπως φάνηκε και στη δύσκολη απόκρουση στην προσπάθεια του Μάξι Περέιρα στο 45`. Στις καθυστερήσεις, η Μπενφίκα δικαιούται να φωνάζει για το πέναλτι που δεν έδωσε ο Μπριχ στην ανατροπή του Γκαϊτάν από τον Φάζιο, το οποίο ήταν και κόκκινη κάρτα... Τι είχε προηγηθεί στα προηγούμενα λεπτά; Πολλά φάουλ, πολλές διακοπές και τον Σουλεϊμάνι να τραυματίζεται, δίνοντας τη θέση του στον Αντρέ Αλμέιδα, με τους Σεβιγιάνους να έχουν ήδη δύο κίτρινες (Φάζιο και Μορένο) και καμία καθαρή φάση στο πρώτο μέρος.

Δεν έμπαινε η μπάλα!

Καλύτερα μπήκε η Μπενφίκα και στο 47` ο Παρέχα έδιωξε πάνω στη γραμμή το σουτ του Λίμα από αριστερά, με το ματς να παίρνει-επιτέλους-ρυθμό! Ο Ρέγιες προσπάθησε να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο στο 52`, με τον Όμπλακ να μην αιφνιδιάζεται, ενώ στο 61` ο Κόκε γύρισε στον Ρέγες αλλά πάλι το σουτ που έκανε το μπλόκαρε ο Σλοβένος κίπερ με δεύτερη προσπάθεια, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω!

Οι Πορτογάλοι μπορεί να είχαν ρίξει ταχύτητες, μιας και η Σεβίλλη ήλεγχεο το ματς, αλλά και πάλι έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν από την προσπάθειά του συγκλονιστικού Μάξι Περέιρα, ο Λίμα έκανε...τσαφ μες στην περιοχή! Η κόπωση είχε αρχίσει να γίνεται εμφανής και στις δυο ομάδες, με την Μπενφίκα να πιέζει πάντως και να κάνει ευκαιρίες! Στο 80` με τον Ροντρίγκο, στο 84` με τον Όμπλακ να διωχνει εντυπωσιακά το σουτ του Λίμα και τον Γκαράι στο επόμενο λεπτό να έχει κεφαλιά άουτ, ενώ πλέον η Σεβίλλη έπαιζε μαζικά άμυνα! Όλα λοιπόν έδειχναν παράταση, αφού ούτε ο Γκαράι βρήκε στόχο στο 89`, όπερ και εγένετο...

Παράταση

Προσεκτικές ήταν οι ομάδες στο ξεκίνημα της παράτασης με τον Μπριχ να δίνει κίτρινη στον Κόκε στο 96` για φάουλ και τον νεοεισελθόντα Καρντόσο να το εκτελεί, με τον Όμπλακ να λέει και πάλι όχι! Ο Γερμανός ρέφερι χαρίστηκε μετά πάντως στον Αλμέιδα, καθώς θα μπορούσε να του δείξει κόκκινη... Ο Μπάκα στο 101` έφυγε σφαίρα στην κόντρα, αλλά το σουτ του έφυγε λίγο άουτ, με το ματς να κρέμεται σε μια κλωστή!

Οι Πορτογάλοι προσπαθούσαν να κάνουν παιχνίδι, με τους Ανδαλουσιανούς να ψάχνουν μια κόντρα και τα πόδια ακόμα πιο βαριά. Πάντως στο 109` ο Γκαμεϊρό λίγο έλλειψε να κάνει το 1-0 για τη Σεβίλλη, με τον Έμερι να αποσύρει και τον Βιτόλο. Η κόπωση κυριαρχούσε όσο πλησιάζαμε στο τέλος (κράμπες, γλιστρήματα κλπ., ενώ ο Μπάκα στο 120` έφυγε με... φορείο!) και φαινόταν πως τα πέναλτι ήταν αναπόφευκτα... Στο 117` ο Ζέσους έβαλε τον πιτσιρίκο Καβαλέιρο αντί του Γκαϊτάν και τελικά... πέναλτι!

Τα πέναλτι

Μπενφίκα: Λίμα (γκολ) 0-1
Σεβίλλη: Μπάκα (γκολ) 1-1
Μπενφίκα: Καρντόζο (απόκρουση) 1-1
Σεβίλλη: Εμπιά (γκολ) 2-1
Μπενφίκα: Ροντρίγκο (απόκρουση) 2-1
Σεβίλλη: Κόκε (γκολ) 3-1
Μπενφίκα: Λουιζάο (γκολ) 3-2
Σεβίλλη: Γκαμέιρο (γκολ) 4-2 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φέλιξ Μπιρχ (Γερμανία)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 11' Φάτσιο, 12' Μορένο, 98' Κόκε - 30' Σικέιρα, 100' Αλμέιδα

Σεβίλλη (Ουνάι Έμερι): Μπέτο, Κόκε, Αλμπέρτο Μορένο, Παρέχα, Φάτσιο, Καρίσο, Εμπιά, Ρέγες (78' Μαρίν, 104' Γκαμέιρο), Βιτόλο (110' Φιγκέιρας), Ράκιτιτς, Μπάκα.

Μπενφίκα (Ζόρζε Ζέσους): Ομπλακ, Μάξι Περέιρα, Σικέιρα (99' Καρντόσο), Λουιζάο, Γκαράι, Αντρέ Γκόμες, Αμορίμ, Γκαϊτάν (119' Καβαλέιρο), Σουλεϊμάνι (25' Αντρέ Αλμέιδα), Ροντρίγκο, Λίμα