Στην έδρα της γίνεται το παιχνίδι, με την πλάτη στον τοίχο είναι κι αυτή όπως και ο Παναθηναϊκός, οπότε έχει αυξημένο βαθμό επικινδυνότητας και σημασίας το παιχνίδι της Πέμπτης. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην έκανε καμιά εμφάνιση της προκοπής τη Κυριακή, μπορεί να έκανε τα απολύτως αναγκαία ώστε να πάρει ένα σβηστό τρίποντο, αλλά ο στόχος επετεύχθη, έξτρα κούραση δεν προέκυψε, προβλήματα (πλην Λαγού) δεν είχαμε, η τρίτη συνεχόμενη νίκη ήρθε και τέλος καλό - όλα καλά. Συν τοις άλλοις, αυτή τη φορά υπήρχε αμυντική ή αν θέλετε ανασταλτική σοβαρότητα σε όλο το 90λεπτο.

 

Δεν έχει σημασία αν η Νίκη Βόλου είναι ομάδα αδύναμη επιθετικά -ο Παναθηναϊκός έχει κάνει ένα σωρό αβίαστα λάθη φέτος όχι απέναντι σε μεγαθήρια. Αλλα τα μπάλωσε στην πορεία του αγώνα (όπως έγινε στον Πλατανιά), αλλά το λάθος στην Καλλονή που έφερε το γκολ του Λεοζίνιο του στοίχισε την ήττα. Και ένα από τα πράγματα στα οποία έχει επιμείνει ο Αναστασίου όλον αυτόν τον καιρό είναι ακριβώς αυτό: να μη γίνονται φτηνά λάθη. Φυσικά και μπορεί να παίξεις καλά και σοβαρά στην άμυνα και παρ' όλα αυτά ο αντίπαλος να βάλει γκολ, όπως έγινε με την Ντιναμό στη Λεωφόρο, στο γκολ του Κοκόριν. Αλλά εκεί τουλάχιστον μπορείς να πεις ότι έκανες το καλύτερο που μπορούσες κι απλά ο αντίπαλος εκμεταλλεύτηκε το δικό του ταλέντο.

 

Δεν ξέρω πόσο ταλέντο θα δείξει η Εστορίλ στην επίθεσή της και αν θα βάλει γκολ την Πέμπτη στην άμυνα του Παναθηναϊκού, αυτό που ξέρω είναι ότι ο Παναθηναϊκός οφείλει να παραμείνει σοβαρός και πειθαρχημένος στην άμυνα. Να μην πουλάει μπάλες, να διατηρήσει τη συγκέντρωσή του στα στημένα, να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα όποτε μπορεί στα μετόπισθεν, αλλά να τη διώξει μακριά χωρίς ρίσκα όταν οι αντίπαλοι είναι ψηλά και πιέζουν. Πρώτο ζητούμενο στην Πορτογαλία θα είναι το «μηδέν» πίσω, μια που με ισοπαλία οι «πράσινοι» δεν καταστρέφονται και το ιδανικό θα ήταν να μη δεχτούν γκολ και να μπορέσουν να βάλουν εκείνοι τουλάχιστον ένα, ώστε να φύγουν με το διπλό. Στα ευρωπαϊκά ματς όμως, πρώτα πατάς στην άμυνα, ειδικά όταν αγωνίζεσαι εκτός έδρας και μετά κοιτάζεις πώς θα μετατρέψεις σε γκολ τις ευκαιρίες που θα κάνεις. Αν δοκιμάσεις να το πας ανάποδα, αν ποντάρεις στην επίθεσή σου και πας να βάλεις παραπάνω γκολ απ' όσα ενδεχομένως θα δεχτείς, κινδυνεύεις να την πατήσεις όπως την πάτησε ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο με τη Σταντάρ, όπου έφαγε δύο γκολ και δεν κατάφερε είτε λόγω ατυχίας είτε λόγω δοκαριών ή αστοχίας στην τελική προσπάθεια να βάλει τα γκολ που χρειαζόταν για να προκριθεί.

Πηγή: sday.gr