Πραγματοποιώντας μία από τις χειρότερες φετινές του εμφανίσεις, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε 1-0 από την Φιορεντίνα στην Τούμπα, με τον Βάργκας να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 38'. Οι Ιταλοί είχαν ευκαιρίες και για άλλο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο Δικέφαλος προσπαθούσε μόνο με σέντρες του Ρατς να απειλήσει...

Η ισοπαλία όμως στο άλλο ματς του ομίλου (Μινσκ – Γκινκγάμπ 0-0) τον κρατάει ακόμα στο κόλπο της πρόκρισης.


Ο κακός ΠΑΟΚ... πιάστηκε στον ύπνο!

Σε αντίθεση με όλα τα φετινά παιχνίδια του, ο ΠΑΟΚ δεν ξεκίνησε καθόλου καλά και από τα πρώτα λεπτά είχε μεγάλα προβλήματα τόσο στην κυκλοφορία της μπάλας όσο και στην άμυνά του. Στο 4' η Φιορεντίνα... προειδοποίησε, ενώ στο 7' σήμανε το δεύτερο καμπανάκι, όταν ο Ίλισιτς μπήκε ωραία στην περιοχή, γύρισε στον Μπερναρντέσκι, όμως αυτός δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά, αμαρκάριστος και σε κενή εστία!

Κι ενώ όλα πήγαιναν άσχημα για τον Δικέφαλο, στο 11ο λεπτό τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα, όταν ο Σκόνδρας τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή, με τον Κίτσιου να περνάει στην θέση του. Μετά από αυτή την εξέλιξη ο ΠΑΟΚ έχασε κάθε συνοχή, δεν μπορούσε να περάσει το κέντρο και η Φιορεντίνα πίεζε πλέον πάρα πολύ. Στο 20' οι Ιταλοί απείλησαν ξανά με το μακρινό σουτ του Κούρτιτς, ενώ στο 38' έγινε το 0-1. Ο Βάργκας βγήκε τετ α τετ με τον Γλύκο, σούταρε, ο Έλληνας πορτιέρο απέκρουσε, όμως ο επιθετικός της Φιορεντίνα με δεύτερη προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Μετά το γκολ ο ΠΑΟΚ βελτιώθηκε, όμως μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου δεν μπόρεσε να απειλήσει ιδιαίτερα...


Προβλήματα και δοκάρι...

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ βγήκε μπροστά και πίεσε για την ισοφάριση, όμως δεν μπόρεσε να απειλήσει ιδιαίτερα, με εξαίρεση κάποια μακρινά σουτ των Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη. Αντίθετα, η τακτική αυτή δημιούργησε πολλά προβλήματα στον Δικέφαλο, αφού παίζοντας επιθετικά, άφηνε κενά στην άμυνα τα οποία εκμεταλλεύτηκε η Φιορεντίνα στην κόντρα. Μάλιστα, από όταν μπήκε στο ματς ο Κουαδράδο, χρειάστηκε ο Γλύκος να κάνει δύο καλές αποκρούσεις σε μακρινά σουτ, ενώ στο 63' το κοντινό πλασέ του Βάργκας σταμάτησε στο δοκάρι.

Χωρίς γκολ, έμπλεξες!

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πιέσει, ο Αναστασιάδης έριξε στο ματς και τον Παπαδόπουλο αντί του Σαλπιγγίδη, όμως η εικόνα του ματς δεν άλλαξε σημαντικά. Ο Δικέφαλος πίεζε ψηλά και η Φιορεντίνα στην κόντρα ήταν... φωτιά. Στο 79' ο Γλύκος έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Κουαδράδο, ενώ στο 80' το σουτ του Κούρτιτς πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Δικέφαλος προσπάθησε με σέντρες του Ρατς να βάλει την μπάλα στην περιοχή, όμως δεν απείλησε ιδιαίτερα και το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

Με την ήττα αυτή ο ΠΑΟΚ έμεινε στους τρεις βαθμούς, η Φιορεντίνα ξέφυγε μόνη πρώτη στον όμιλο με εννέα, δεύτερη είναι η Γκινγκάμπ με τέσσερις και τελευταία η Ντιναμό Μινσκ με έναν.


Η βαθμολογία στον 11ο όμιλο:

1. Φιορεντίνα 9
2. Γκινγκάμπ 4
3. ΠΑΟΚ 3
4. Ντιναμό Μινσκ 0

H επόμενη αγωνιστική (6/11):

Γκινγκάμπ-Ντιναμό Μινσκ (22.05)
Φιορεντίνα-ΠΑΟΚ (22.05)