Την ευκαιρία για να κάνει ένα τεράστιο «διπλό» έχασε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος παίζοντας πάρα πολύ έξυπνα και χτυπώντας στην κόντρα, προηγήθηκε στο 82' με τον Μάρτενς, όμως η Φιορεντίνα στο 88' με υπέροχο φάουλ του Πασκουάλ έγραψε το 1-1.
 

Παρόλα αυτά, ο Δικέφαλος με τον βαθμό που πήρε κρατάει την πρόκριση στα χέρια του, καθώς με νίκη στην Τούμπα κόντρα στην Γκινκάμπ και νίκη στην αδύναμη Μινσκ είναι στην επόμενη φάση.
 

Βαθμολογία:

1. Φιορεντίνα 10
2. Γκενγκάν 7
3. ΠΑΟΚ 4
4. Ντιναμό Μινσκ 1


Ευτυχώς είχε Γλύκο!

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε αρκετά παθητικά, έδωσε χώρο στην Φιορεντίνα και προσπάθησε να την χτυπήσει στην κόντρα. Στο 13' μάλιστα έχασε και μία μεγάλη ευκαιρία, όταν στο 13' ο Αθανασιάδης έβγαλε την κάθετη για τον Περέιρα, όμως αυτός σούταρε άουτ από καλή θέση. Μετά το 20λεπτο και μετά όμως ο Δικέφαλος γύρισε πίσω από το κέντρο και η Φιορεντίνα ήταν καταιγιστική. Στο 17' ο Γκόμεζ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 25' ήταν ο Βάργκας που από πολύ κοντά δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Από εκεί και μετά... ανέλαβε δράση ο Γλύκος! Ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ είπε «όχι» σε τετ α τετ του Βάργκας στο 28', δύο λεπτά αργότερα σταμάτησε την κοντινή κεφαλιά του Γκόμεζ, ενώ το ίδιο συνέβη και στο γύρισμα του Ροντρίγκες στο 31'. Στο τελευταίο τέταρτο η Φιορεντίνα ήλεγχε απόλυτα το ματς, πίεζε πολύ, όμως δεν ήταν αποτελεσματική και έτσι δεν μπόρεσε να βρει το γκολ.


Τους... έσβησε ο ΠΑΟΚ με 3-5-2

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισορροπήσει απόλυτα το ματς, ενώ με την είσοδο του Μαντούρο (πέρασε στην άμυνα και το σύστημα έγινε 3-5-2) με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Δικέφαλος έκοψε όλες τις επιθέσεις της Φιορεντίνα. Στο 55' μάλιστα ο Κλάους στην κόντρα έστειλε και την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο επόπτης το ακύρωσε σωστά ως οφσάιντ. Οι Θεσσαλονικείς ωστόσο συνέχισαν στα επόμενα λεπτά να ελέγχουν τον ρυθμό του αγώνα, να κρατάνε μακριά από την περιοχή τους τους Ιταλούς και να ψάχνουν το γκολ στην κόντρα, όπως συνέβη στο 73' όταν ο Κλάους σούταρε άουτ από καλή θέση.

Φωτιά με Μάρτενς, αλλά και γκολάρα...

Στο τελευταίο το ματς πήρε... φωτιά και ο ΠΑΟΚ βρέθηκε αγκαλιά με τη νίκη. Στο 81' ήρθε το 0-1, όταν ο Κλάους βρήκε με τακουνάκι τον Γκολάσα, αυτός κινήθηκε ωραία από τα πλάγια, έδωσε και πάλι στον Κλάους και αυτό έβγαλε μόνο του τον Μάρτενς που έγραψε το 0-1! Το γκολ πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον πάγκο και τους φιλάθλους του Δικεφάλου, όμως η χαρά δεν κράτησε πολύ. Παρότι ο Γλύκος είπε «όχι» εντυπωσιακά στον Γκόμεζ στο 83', στο 88' δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο απευθείας φάουλ του Πασκουάλ και έτσι το 1-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

 




ΣΚΟΡΕΡ: 88' Πασκουάλ - 81' Μάρτενς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντελφεριέρ (Βέλγιο)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 27' Κίτσιου

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Ταταρουσάνου, Πασκουάλ, Γκονζάλο, Μπασάντα, Τόμοβιτς (85' Μπαμπακάρ), Λατσάρι (57' Μαρίν), Πιζάρο, Κούρτιτς, Βάργκας (70' Μπόρχα Βαλέρο), Κουαδράδο, Γκόμεζ.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σπυρόπουλος (90' λ.τρ. Τζαβέλλας), Κατσικάς, Βίτορ, Κίτσιου, Τζιόλης, Τζανδάρης, Γκολάσα, Περέιρα (46' Μαντούρο), Σαλπιγγίδης (71' Μάρτενς), Αθανασιάδης.