Στη Μόσχα το παιχνίδι ξεκίνησε με καλούς οιωνούς κυρίως λόγω του εκπληκτικού πρώτου ημιχρόνου που έκανε ο παικταράς Μπεργκ. Η κλάση του είναι τόσο μεγάλη που αν ο Μπαϊράμι στο 43ο λεπτό λειτουργούσε σαν κανονικός ποδοσφαιριστής ο Παναθηναϊκός θα είχε πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων.

Στο δεύτερο ημίχρονο πλήρωσε τις αδυναμίες που μας έχει δείξει στο σύνολο της χρονιάς. Ο Μπούρμπος έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο, πήγαινε συνεχώς σε λάθος χρόνο στην μπάλα και έκλεινε με τα ανόητα φάουλ που έδινε συνεχώς τον Παναθηναϊκό στην περιοχή του.

Μετά το γκολ της ισοφάρισης αναγκάστηκε ο Αναστασίου να τον αντικαταστήσει, να πάει τον Τριανταφυλλόπουλο στα δεξιά, κάτι όμως που δεν έκανε καλό στο κέντρο της άμυνας, που όσο πέρναγε η ώρα γινόταν και πιο ευάλωτο.

Πιθανότατα να έπαιξε και στον Παναθηναϊκό ρόλο η διακοπή του πρωταθλήματος καθώς όσο πέρναγε ο χρόνος τόσο πιο ευάλωτοι έδειχναν οι μεσοαμυντικοί ποδοσφαιριστές στην προσπάθεια αρχικής πίεσης των παικτών του Τσερτσέσοφ.

Η τριάδα χαφ Μέντες, Λαγός, Δώνης που έτσι κι αλλιώς από φύση της είναι προβληματική δεν προσέφερε καθόλου κατοχή μπάλας και ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλο πρόβλημα στο να αντιμετωπίσει το πρέσινγκ ψηλά των παικτών της Ντιναμό. Το λάθος ερχόταν εύκολα σε σημεία που είναι ανεπίτρεπτο να χαθεί η μπάλα και οι παίκτες της Ντιναμό έβρισκαν συνεχώς χωρίς ισορροπία την άμυνα του Παναθηναϊκού.

Σιγά σιγά αρχίζει να πέφτει το άλλοθι πως για το κακό ξεκίνημα έφταιγε η απουσία του Μπεργκ. Ο Σουηδός στη Μόσχα έπαιξε, ήταν εξαιρετικός, όμως το ρόστερ που έχει στα χέρια του ο Αναστασίου είναι χαμηλού επιπέδου. Και ο ίδιος ο Αναστασίου δεν βοηθά με κάποιες εμμονές και αποφάσεις του. Δεν έχει λογική ο περιορισμένος χρόνος που δίνεται στον Κλωναρίδη και δεν μπορώ να πιστέψω πως ο Σπυρόπουλος είναι πολύ χειρότερος από τον Μπούρμπο.

Πηγή: Goal