Ποια είναι αυτή η αλήθεια; Ότι ο Παναθηναϊκός μετά την ισοπαλία και με την Εστορίλ, στην τελευταία του αγωνιστική υποχρεώση στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, ισοφάρισε τη χειρότερη παρουσία του σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

Δηλαδή τον απολογισμό 0-2-4 της σεζόν 2010-11, όταν με τον Νίκο Νιόπλια στην άκρη του πάγκου τους οι "πράσινοι", κατάφεραν να τελειώσουν τον όμιλο μόλις με δύο βαθμούς, ξανά! Η διαφορά με εκείνη την εποχή, όμως, είναι πως τότε το "τριφύλλι" έπαιζε σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ και όχι Γιουρόπα!

Και το ερώτημα που μπαίνει, μοιραία, είναι ένα: "Χωράει" στον Παναθηναϊκό των τελευταίων χρόνων εκείνο το παλιό ευρωπαϊκό κοστούμι του; Που φορούσε κάθε φορά που είχε ευρωπαϊκό παιχνίδι και έκανε υπερήφανο κάθε Έλληνα φίλαθλο;

Σε αυτό το σημείο, βέβαια, πρέπει να δούμε και τη γενικότερη κατάσταση στον σύλλογο τα τελευταία χρόνια. Που έχει τεθεί σαν προτεραιότητα η οικονομική εξυγίανση του συλλόγου και έπειτα όλα τα υπόλοιπα. Χωρίς, όμως, να σημαίνει ότι υποβαθμίζεται το αγωνιστικό... Στο κάτω - κάτω, για τον Παναθηναϊκό μιλάμε!

Όπως και να έχει η φετινή παρουσία του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη δεν ήταν καλή, παρόλα αυτά κρατάμε σαν θετικό την επιστροφή της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις...