Ο Περέιρα δείχνει να έχει αποφαςίσει για το βασικό σχήμα, ανεξάρτητα αν σκέφτεται να χρησιμοποιήσει ή όχι από την αρχή τον Αφελάι, που όλοι γνωρίζουν στο Ρέντη ότι αποτελεί τον πλέον αδύναμο κρίκο της επίθεσης των πρωταθλητών.

Ο Ολλανδός παραμένει ως τώρα ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στη μετά Μίτσελ εποχή που εξακολουθεί να δικαιώνει τον Ισπανό προπονητή, ο οποίος τον είχε στην... απέξω.

Το θέμα είναι αν στη θέση του Αφελάι θα αγωνιστεί ο Φορτούνης ή ο Καςάμι. Αν παίξει ο πρώτος, ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει το πολύτιμο εκτός έδρας γκολ, που θα τον καθιστά φαβορί για την πρόκριση.

Αν αγωνιστεί ο Καςάμι, σημαίνει ότι ο Περέιρα έχει εντοπίσει πράγματα που απαιτούν πιο σφιχτή αμυντική λειτουργία από τον Ολυμπιακό.

Βεβαίως και ο Ολυμπιακός δεν παίζει μόνος του. Η Ντνίπρο μπορεί να βρίσκεται σε αγωνιστική απραξία, αλλά σε αυτό το διάστημα έδωσε 10 φιλικά παιχνίδια για να διατηρήσει ένα ρυθμό στο παιχνίδι της.

Ο Κονοπλιάνκα που παίζει στα «φτερά» της επίθεσης των Ουκρανών και συγκλίνει προς την περιοχή θα είναι ίσως ο πιο μεγάλος πονοκέφαλος για την άμυνα του Ολυμπιακού. Και πίσω του έχει τον Βραζιλιάνο αριστερό μπακ Εζίντιο, που στις προωθήσεις μοιάζει του Μαζουακού.

Άρα από δεξιά οι ερυθρόλευκοι χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή.

Το αγαπημένο σύστημα του προπονητή των Ουκρανών, του Μίρον Μάρκεβιτς (θυμίζω ότι έχει αποκλείσει τον ΟΣΦΠ του Βαλβέρδε με την Μέταλιστ) είναι το 4-3-3.

Οι τρεις του κέντρου είναι συνήθως αμυντικοί μέσοι (Ροτάν, Τσεμπεριάτσκο, Κραφτςένκο), αλλά με δυνατότητα της σωστής πρώτης πάσας.

Ο Κραφτςένκο πάντως, προέρχεται από τραυματισμό και είναι άγνωστο αν θα χρησιμοποιηθεί. Γι αυτό και υπάρχει πιθανότητα να μπει στο σχήμα κάποιος παίκτης με καλύτερα οργανωτικά χαρακτηριστικά, όπως ο Βραζιλιάνος Γκάμα.

Η ουκρανική ομάδα έχει ταχύτητα και καλή φυσική κατάσταση και γι αυτό έχει ενδιαφέρον ο τρόπος αντιμετώπιςής της από τον Ολυμπιακό, αφού αντίστοιχα είναι και τα χαρακτηριστικά του Παναθηναϊκού, με τον οποίο οι πρωταθλητές θα παίξουν το βράδυ της Κυριακής.

Πηγή: pamesports.gr