Στο δυσκολότερο και πιο ανταγωνιστικό Γιουρόπα Ληγκ της 6ετίας, ο Ολυμπιακός έχασε μια μεγάλη ευκαιρία στο Κίεβο, να βάλει τις βάσεις για πρόκριση στους 16. Όχι, ότι δεν μπορεί να το γυρίσει στο Καραϊσκάκης. Όμως ένα "καθαρό" 2-0, δίνει πάντα σαφέστατο προβάδισμα, σε αυτόν που το έχει.

Η ευκαιρία έγκειται στο γεγονός, ότι η Ντνίπρο είναι φανερά ανέτοιμη. Έχει τρεξίματα και διάθεση, όμως της λείπουν ακόμη οι αυτοματισμοί. Έβαλε δύο γκολ από το πουθενά και πήρε το αποτέλεσμα, που ήθελε, επειδή ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός, ιδιαίτερα μετά το 2-0. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, πως οι ερυθρόλευκοι τελείωσαν το 90λεπτο, με 4 τελικές... Όσες κατέγραφε η στατιστική και στο φινάλε του πρώτου 45λεπτου. Δηλαδή, σε ολόκληρο ημίχρονο, δεν έκανε μία φάση.

Αυτό είναι το μεγάλο συμπέρασμα, που πρέπει κατ αρχήν να βγάλουμε από την αναμέτρηση του Κιέβου. Δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση. Ούτε οι αλλαγές δεν έδωσαν το παραμικρό στον Περέιρα. Το ότι δεν μπόρεσε να δημιουργήσει (ναι, απέναντι σε κλειστή άμυνα), φανερώνει κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα.

Βέβαια, υπάρχει και η φάση στο τέλος. Για το πέναλτυ, είναι καθαρά στην κρίση του διαιτητή, επειδή βρίσκει πρώτα στο πόδι του Εζίντιο (πριν το χέρι). Όσο για το ακυρωθέν γκολ, επιμένω, ότι πολύ εύκολα ο Αυστριακός "σφύριξε" no goal. Υπάρχει επαφή, όχι όμως τόσο σαφές τράβηγμα και συνεχίζω να πιστεύω (μπορεί και λανθασμένα), ότι ο Ουκρανός πέφτει, μόλις νιώθει το χέρι του Μήτρογλου.

Και πάλι όμως, ο Ολυμπιακός, θα πρέπει να δει και τα δικά του λάθη. Το γκολ θα άλλαζε σίγουρα τα δεδομένα της ρεβάνς. Όμως δεν μεταβάλει την συνολική εικόνα του. Με τέτοια απόδοση, δεν θα μπορέσει να ανατρέψει το σκορ. Ένας άλλος και σαφώς πιο συγκεντρωμένος και δημιουργικός Ολυμπιακός, μπορεί να το κάνει στο Καραϊσκάκης. Η Ντνίπρο δεν είναι αυτή την εποχή, ομάδα, που δεν μπορεί να δεχθεί τουλάχιστον δύο γκολ στον Πειραιά.

ΥΓ Μην ξεχνάμε και κάτι ακόμη. Αυτή η ήττα, απομακρύνει ακόμη περισσότερο την απ ευθείας συμμετοχή του εκπροσώπου της Ελλάδας, στους ομίλους του Τσάμπιονς Ληγκ, την μεθεπόμενη σεζόν...

Πηγή: pampesports.gr