"Μαγική εικόνα"; Ναι, αλλά η σκληροτράχηλη Ντνίπρο, έστω και με γκολ οφσάιντ από τον Σελέζνιοφ στο 80, πήρε το 1-1 και ο Μίρον Μάρκεβιτς θα πρέπει να ευγνωμονεί τον τερματοφύλακα του Μπόικο! Ο Ουκρανός σταμάτησε τρεις (!) φορές σε τετ-α-τετ τον Ιγουαΐν, αφού νικήθηκε μόνο από την κεφαλιά του Νταβίντ Λόπεθ στο 50`. Πάντως, άσχετα με το 1-1, η Νάπολι στο β` μέρος έδειξε το προφανές, πως είναι καλύτερη ομάδα και λογικά στο Κίεβο θα πάρει την πρόκριση για τον τελικό του Europa League στη Βαρσοβία (27/5). Εκτός αν η Ντνίπρο κρύβει κι άλλους άσους!

Μια χαρά η Ντνίπρο

Οι παρτενοπέι μπήκαν δυνατά στο ματς και ήταν καλύτεροι στο πρώτο 20λεπτο με τον Ινσίνιε στο 9` να σημαδεύει το δεξί δοκάρι του Μπόικο. Μετά το 20` οι της Ντνίπρο κατάφεραν να παγώσουν τον ρυθμό, με τον Ινσίνιε πάλι στο 22` να απειλεί πάντως, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Οι Ουκρανοί όντως έφεραν το ματς στα μέτρα τους, με τη Νάπολι να έχει με την κατοχή, δίχως να κάνει ευκαιρίες δε. Η Ντνίπρο πλην ενός σουτ του Κανκάβα στο 23` δεν φάνηκε επιθετικά, όμως είχε πετύχει τον στόχο της κι αυτό φάνηκε και στις αποδοκιμασίες των τιφόζι στην ανάπαυλα.

Ο χασογκόλης Ιγουαΐν και το... ξενέρωμα

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το β` μέρος για τη Νάπολι. Από κόρνερ από αριστερά, ο Νταβίντ Λόπεθ με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έκανε το 1-0 ανοίγοντας το σκορ! Οι γηπεδούχοι είχαν ανεβάσει στροφές και στο 55` ο Μπόικο απέκρουσε το σουτ του Ιγουαΐν, κρατώντας το σκορ, όπως και στο 60` σε φάση-καρμπόν. Το "σφυροκόπημα" των Ναπολιτάνων συνεχίστηκε και στο 65` ο Καγεχόν από το γύρισμα του Ιγουαΐν δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα.

Ο Μπόικο στο 73` είπε πάλι "όχι" στον Αργεντινό φορ, με τη Νάπολι να κυνηγάει το δεύτερο γκολ, αλλά στο 78` για άλλη μια φορά ο Ουκρανός γκολκίπερ νίκησε τον Ιγουαΐν! Έτσι, κόντρα στη ροή του ματς στο 81` ο Σελέζνιοφ που μόλις είχε μπει αλλαγή έκανε με προβολή το 1-1! Πάντως, το ριπλέι έδειξε πως ο σκόρερ ήταν σε αντικανονική θέση. Όπως και να `χει, η Ντνίπρο δεν απειλήθηκε άλλο μέχρι το τέλος, πανηγυρίζοντας ένα σπουδαίο αποτέλεσμα.