Τακτικά και ανασταλτικά, ο ΠΑΟΚ στο αποψινό ματς τα έκανε όλα καλά και αν δεν δεχόταν το γκολ από τον Κάστρο, που ισοφάρισε αυτό του Μακ, θα ήταν όλα τέλεια! Τέλος πάντων, το 1-1 σε συνδυασμό με τη δύσκολη νίκη της Κράσνονταρ επί της Καμπάλα, τα αφήνει όλα ανοιχτά, με τον Δικέφαλο να παίζει τα ρέστα του στα δύο ματς με τους Ρώσους. Στα του ματς τώρα, η τακτική του Τούντορ να δώσει χώρο στους Γερμανούς, παίζοντας στην κόντρα με κάθετες στην πλάτη απέδωσε με την γκολάρα του Μακ και αν δεν ερχόταν το... χαζό 1-1, ο ΠΑΟΚ έδειχνε ικανός να κρατήσει το σκορ και ίσως να πετύχει κι ένα δεύτερο με τον Ζάιρο στο 81`. Εν τέλει, βάσει της εικόνας του ματς, το 1-1 δεν είναι άσχημο αποτέλεσμα κόντρα, μην ξεχνάμε, σε μια καλύτερη ομάδα. Αν έλειπε και το "ντου" μετά το ματς...

Θυμηθείτε ΕΔΩ το LIVE της αναμέτρησης 

Σούπερ Μακ!

Με καλή κυκλοφορία και γρήγορο ρυθμό η Ντόρτμουντ μπήκε καλύτερα στο ματς (είχε κι ένα ωραίο σουτ με τον δραστήριο Χόφμαν στο 2`), έχοντας την κατοχή, όπως κι επιθυμούσε δηλαδή. Ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε, "πάγωσε" κάπως το ρυθμό και προσπάθησε να πιέσει ψηλά, περιμένοντας πάντα όμως κάτω από τη σέντρα και προσπαθώντας να βγει στην κόντρα με κάθετες στην πλάτη της άμυνας.

O Δικέφαλος ως το 30` δεν είχε τελική, με την Ντόρτμουντ να βγάζει άλλη μια φάση με τον Κάστρο και τους παίκτες του Τούντορ να μην μπορούν να κρατήσουν εύκολα μπάλα. Ο Χόφμαν στο μεταξύ έκανε πάρτυ από δεξιά, μαζί κι ο Μχιταριάν, όπως φάνηκε στη φάση του 28` που για λίγο δεν πρόλαβε την προβολή ο Ρόις. Κόντρα όμως στη ροή του ματς, στο 34` επιτέλους πέρασε μια κάθετη στον Μακ που κεραυνοβόλησε τον Βάιντενφέλερ για το 1-0!!Το γκολ άλλαξε την εικόνα του ματς, με τον Δικέφαλο να ξεθαρρεύει και να πηγαίνει τελικά με το 1-0 στην ανάπαυλα, έχοντας κι ένα καλό σουτ του Μπερμπάτοφ στο 38`. Δούλεψε καλά το πλάνο του Τούντορ που περίμενε τους Γερμανούς, τους άφησε την μπάλα και χτύπησε στην κόντρα!

Κρίμα...

Στραβά ξεκίνησε το β` μέρος, καθώς από πλευράς των οπαδών της Ντόρτμουντ είχαμε ρίψεις καπνογόνων και φωτιά στην εξέδρα! Τέλος πάντων, τα πνεύματα ηρέμησαν και ο ΠΑΟΚ περίμενε και πάλι υπομονητικά τους Γερμανούς. Ο Μπερμπάτοφ στο 59` πήγε να "κρεμάσει" τον Βάιντενφέλερ από τα 40 μέτρα, δίχως επιτυχία, όμως ο Δικέφαλος δεν είχε από την άλλη κινδυνέψει διόλου. 

Η είσοδος των Ράμος και Σμέλτσερ έδωσε έναν πιο επιθετικό τόνο στην Ντόρτμουντ, με τους Γερμανούς να εντείνουν την πίεση τους και τον ΠΑΟΚ να στέκεται καλά ανασταλτικά. Ο Όλσεν στο 71` κράτησε το 1-0 στο φάουλ του Ρόις, αλλά στο επόμενο λεπτό, ο Κάστρο επεχείρησε μια πάσα σαν... σουτ, ο Χόφμαν πήγε προς την πορεία της μπάλας, ο Δανός ξεγελάστηκε και 1-1...

Ο Τούντορ στο μεταξύ άλλαξε Μακ με Ζάιρο και οι παίκτες του προσπαθούσαν να βγουν μπροστά με τον Ζάιρο στο 81` από την γκάφα του Σούμποτιτς να πλασάρει (αντί να πασάρει...) και τον Βάιντενφέλερ να αποκρούει! Το ματς κρεμόταν σε μια κλωστή με τους Γερμανούς δις να αγγίζουν το 2-1 με παραλίγο αυτόγκολ και με σουτ του Παρκ, έχοντας κλείσει τον ΠΑΟΚ στα καρέ του που προσπαθούσε να κρατήσει μπάλα και τα κατάφερε! Το ματς έληξε 1-1 και με ζεστό χειροκρότημα!

ΠΑΟΚ (Τούντορ): Όλσεν, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Σάμπο, Τζιόλης, Κάτσε (85' Χαρίσης), Κωνσταντινίδης, Ροντρίγκες, Μακ (73' Ζάιρο), Μπερμπάτοφ (89' Πέλκας).

Ντόρτμουντ (Τούχελ): Βαϊντενφέλερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Βάιγκλ (66' Σμέλτσερ), Μπέντερ, Χόφμαν, Γιάνουζαϊ (84' Λάιτνερ), Κάστρο, Μχιταριάν (66' Ράμος), Ρόις.

Γκολ: 34' Μακ / 72' Κάστρο

Κάρτες: 34' Μακ, 69' Τζαβέλλας / 33' Μχιταριάν, 36' Βάιγκλ