Αυτό που έχει καταφέρει ο Τούντορ δεν είναι μικρό πράγμα. Όχι μόνο εξαιτίας του αποτελέσματος με την Ντόρτμουντ, μα γιατί κατόρθωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα, παρά τα δύο αρνητικά αποτελέσματα στην εκκίνηση του πρωταθλήματος, να συνθέσει ένα σύνολο με πολλά νέα πρόσωπα και να το έχει κάνει ΟΜΑΔΑ. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά, παλεύει μέχρι τέλους όλα τα ματς, δύσκολα απογοητεύεται (δύο ανατροπές έκανε μέσα σε τέσσερις μέρες μάλιστα), δεν τα χάνει παρά την πίεση. Η αμυντική του λειτουργία είναι αισθητά βελτιωμένη κι αυτό οφείλεται στις σωστές αποστάσεις, αλλά και τις καλύψεις που δίνουν όλοι στον ΠΑΟΚ. Αυτοί που καλύπτουν θεωρητικά τις πτέρυγες, είναι εξαιρετικά προσηλωμένοι στα αμυντικά καθήκοντα, ενώ εξαιρετικά τα πάνε μέχρι στιγμής, οι Κάτσε και Τζιόλης.

Ειδικά για τον τελευταίο, η παρουσία του σε όλα τα φετινά παιχνίδια είναι συγκλονιστική. Στο ματς με την ΑΕΚ, με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, όπου στο τέλος έπαιξε και στόπερ, αλλά και το βράδυ της Πέμπτης, ο Τζιόλης κάνει ένα υπέροχο παιχνίδι και πιστώνεται και με την ασίστ στον Μακ, στο γκολ που βάζει ο Σλοβάκος. Ο Τούντορ έπαιξε έξοχα το παιχνίδι τακτικά, όσο μπορούσε. Είχε διαβάσει πως η Ντόρτμουντ βγάζει ψηλά τις γραμμές της και την άμυνα 4-5 μέτρα πίσω από την γραμμή της σέντρας. Οι Γερμανοί πιάστηκαν κορόιδα, το έφαγαν το τρικ και μετά έτρεχαν.

Μένει μια πικρία γιατί ο ΠΑΟΚ, θα μπορούσε να είχε πάρει τη μεγάλη νίκη. Έβγαλε ευκαιρίες η Ντόρμουντ, αλοίμονο, αλλά σε όλες είχε απαντήσεις ο «Δικέφαλος» του Βορρά. Σε όλες πλην της… φάβας, που δέχτηκε ο Όλσεν. Έστω και αν η προσποίηση του Χόφμαν τον ξεγελά, εκείνος οφείλει να πέσει στην πορεία της μπάλας. Αν την βρει ο αντίπαλος και την «τσιμπήσει» μαγκιά του. Ο Σουηδός μπορεί να πιάσει πολλά και δύσκολα κάτω από την εστία, αλλά είναι ασταθής και καθόλου καλός στο παιχνίδι με τα πόδια, αλλά και στις εξόδους του. Αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα και δεν ξέρω αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να ζήσει με τα λάθη του 25χρονου πορτιέρο. Θυμίζω πως πέρα από τις γκέλες που έχει πληρώσει η ομάδα του, υπάρχουν και κάποιες που δεν…πλήρωσε όπως εκείνη η πάσα στον Ουσέρο στο Περιστέρι, με τον παίκτη του Ατρόμητου, να χάνει το άχαστο ύστερα από τη «γκέλα» του Όλσεν.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει καμία σχέση με τον περσινό. Έχει τακτική, σωστό προσανατολισμό, θα κάνει ζημιά γιατί έχει εξαιρετικά γρήγορους παίκτες, αν βρει χώρους και θα χάνει όλο και δυσκολότερα όσο περνάει ο καιρός. Βασικά ο Τούντορ, έπραξε σοφά, που έδιωξε όλα τα προβληματικά στοιχεία από τα αποδυτήρια του, ανεξάρτητα με το πόσο βαριά ονόματα ήταν και δημιουργεί μια υγιή ομάδα. Ίσως το παράδειγμα του προσεχώς, ν’ αναγκαστούν ν’ ακολουθήσουν κι άλλοι. Γιατί μόνο με αποδυτήρια που βγάζουν υγεία, μπορείς να πολεμάς όλα τα ματς και να έχεις ψηλά το κεφάλι στο φινάλε σαν ομάδα. Μπορείς να είσαι περήφανος για τους παίκτες σου σαν προπονητής, όταν ξέρεις πως όλοι έχουν δώσει το παν για την ομάδα (κι όχι για την πάρτι του ο καθένας), ανεξάρτητα με το ποια είναι η τελική έκβαση του αγώνα. Ο Τούντορ, αυτό το έχει κατακτήσει με το σπαθί του.

Πηγή: sport-fm.gr