O Τούντορ άλλαξε κάπως τον σχηµατισµό της τακτικής του και εφήρµοσε ένα καθαρό 3-5-2. Οι Τζιόλης, Κάτσε, Σάµπο έκαναν τρίγωνο στον άξονα και ο Μακ έπαιζε στο πλάι του Μπερµπάτοφ.

Ο ΠΑΟΚ έπαιζε µε τρεις στόπερ απέναντι σε έναν αντίπαλο που αγωνιζόταν χωρίς φορ. Τον ρόλο του Οµπαµεγιάνκ τον είχε αναλάβει ο Ρόις. Οι Γερµανοί από το ξεκίνηµα του παιχνιδιού είχαν επιβάλει µία κατοχή που ήταν στα όρια του 70% και µέχρι το 34ο λεπτό γινόντουσαν πιο απειλητικοί από την πλευρά όπου αµύνονταν οι Σάµπο, Ροντρίγκες. Ο Χόφµαν έφτασε πολλές φορές βαθιά στην αριστερή πλευρά της άµυνας του ΠΑΟΚ, η απουσία όµως καθαρού φορ αλλά και η καλή ηµέρα στην οποία βρέθηκαν οι τρεις στόπερ του Δικεφάλου επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ να κρατήσει το µηδέν και τελικά να προηγηθεί στο 34ο λεπτό.

Οταν στην πρώτη σου απειλή σκοράρεις, είσαι και τυχερός, όµως ο ΠΑΟΚ εξαργύρωσε την υποµονή του. Δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς µε ηρεµία και υποµονή παιχνίδι όπου ο αντίπαλος πιάνει τόσο υψηλά ποσοστά κατοχής µέσα στο γήπεδό σου και σε υποχρεώνει να µείνεις χαµηλά. Μετά το γκολ του Μακ, αυτό που άλλαξε ήταν η επιθετικότητα που έβγαζαν οι ποδοσφαιριστές του Τούντορ στις αντιδράσεις τους. Πήγαιναν πιο δυνατά στην µπάλα, κέρδιζαν µονοµαχίες, έκαναν φάουλ, προσπαθούσαν να βγάλουν φάσεις στην αντεπίθεση. Ηταν δηλαδή περισσότερο ενεργητικός ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι του µετά το 34ο λεπτό. Τα δεδοµένα άλλαξε η είσοδος του Ράµος, που έφερε έναν καθαρό στράικερ πάνω στους στόπερ του ΠΑΟΚ και συγκεκριµένα στον Κόστα, που έπαιζε στο κέντρο της άµυνας.

Ηταν πιο δύσκολο µετά το 65ο λεπτό να αντιµετωπιστούν τα κοψίµατα των µεσοεπιθετικών µέσα στην περιοχή. Από τη στιγµή που ο Ολσεν έκανε τη συνηθισµένη του γκέλα και ήρθε η ισοφάριση, είναι µεγάλη υπόθεση που κράτησε ο ΠΑΟΚ τον βαθµό της ισοπαλίας. Πιστεύω πως δεν βοήθησε συνολικά την οµάδα του ο Τούντορ µε τις αλλαγές του, καθώς δεν φρόντισε να βάλει έγκαιρα ταχύτητα και επέτρεψε µε αυτόν τον τρόπο να δεχτεί µεγάλη πίεση η οµάδα του. Περίµενα να βγει λίγο νωρίτερα ο Μπερµπάτοφ και να κάνει τις αλλαγές του όταν η οµάδα του ήταν µπροστά στο σκορ.

Πηγή: Goal