Για τον Αστέρα ο Θεοδωρόπουλος ήταν κάτω από τα δοκάρια, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Αλόκο και Σανκαρέ, τα δύο ακραία μπακ ήταν οι Λούι (δεξιά) και Γιαννούλης (αριστερά). Στο κέντρο αμυντικά χαφ ήταν οι Κουρμπέλης και Ιγκλέσιας, δεκάρι ο Δημούτσος, δεξιά και αριστερά στα... φτερά οι Μάσα και Μπερτόλιο, αντίστοιχα, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Γιάννου.

Λούι, διακοπή και... Καβενάγκι!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Αστέρα Τρίπολης, αφού μόλις στο 8' κατάφερε να μπει μπροστά στο σκορ με τον Λούι. Όλη η φάση άρχισε από τα πόδια του Μπερτόλιο που πήρε την μπάλα από τα αριστέρα, έκανε όμορφη προσπάθεια και έβγαλε την ασίστ στον Λούι, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι έκανε το πλασέ, γράφοντας το 0-1.

Πριν προλάβει να δείξει κάποια αντίδραση ο ΑΠΟΕΛ είχαμε διακοπή στο ματς στο 16ο λεπτό και για 12 λεπτά, καθώς υπήρξε πρόβλημα με τον φωτισμό του ΓΣΠ. Μετά την επανέναρξη του ματς είδαμε άλλο παίχνιδι, με τους γηπεδούχους να παίρνουν μέτρα και να πιέζουν ασφυκτικά τον Αστέρα, χωρίς ωστόσο να μπορούν να δημιουργήσουν αξιόλογες φάσεις.

Παρόλα αυτά, η μεγάλη τους ευκαιρία ήρθε στο 44' με το απευθείας χτύπημα φάουλ του Εφραίμ που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου, που έκανε και εξαιρετική απόκρουση σε σουτ του Καβενάγκι στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων (12 λεπτά έδειξε ο διαιτητής λόγω της διακοπής).

Κι όμως, ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, αφού ο Γιαννούλης έκανε χέρι μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή να το υποδεικνύει και τον Καβενάγκι να κάνει το 1-1 στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ανατροπή και απομακρύνθηκε η πρόκριση...

Η επανάληψη άρχισε με τον χειρότερο τρόπο για τον Αστέρα που περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, με τον ΑΠΟΕΛ να πιέζει πολύ και να καταφέρνει να κάνει την ανατροπή με κεφαλιά του Καρλάο στο 59'.

Οι Κύπριοι συνέχισαν να είναι πιο δραστήριοι από τους παίκτες του Στάικου Βεργέτη, πιέζοντας και για τρίτο γκολ, ωστόσο οι φάσεις ελαχιστοποιήθηκαν μπροστά στα δύο καρέ.

Η είσοδος του Χαραλαμπίδη στο 79' έδωσε περισσότερη όρεξη στον ΑΠΟΕΛ, αφού ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού είχε δύο καλές ευκαιρίες (79', 81') για να κάνει το 3-1, ενώ ο Αστέρας δεν μπόρεσε να απειλήσει ιδιαίτερα στα εναπομείναντα λεπτά.

Έτσι, το 2-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος και ο ΑΠΟΕΛ έφτασε στους 3 βαθμούς στον όμιλο, με τους Αρκάδες να μένουν στον 1 και να βρίσκονται πλέον σε πολύ δύσκολη θέση όσον αφορά στην πρόκριση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΠΟΕΛ (Τ. Κετσπάγια): Βάτερμαν, Ζοάο Γκιλιέρμε, Καρλάο, Αντωνιάδης, Αρτυματάς, Βάντερ (79' Χαραλαμπίδης), Μοράις, Βινίσιους, Εφράιμ, Στίλιτς (87' Αστίθ), Καβενάγκι (63' Πιατκόφσκι)
ΑΣΤΕΡΑΣ (Σ. Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Αλόκο, Σανκαρέ, Γιαννούλης, Δημούτσος (62' Νίκο Φερνάντες), Ιγκλέσιας, Κουρμπέλης (74' Λανθαρότε), Μάσα (88' Σκούρτης), Γιάννου, Μπερτόγλιο