Δείτε αναλυτικά όλα όσα έγιναν στα ματς των 22:05

1ος όμιλος
​Φενέρμπαχτσε – Άγιαξ 1-0

Η Φενέρμπαχτσε ίδρωσε, «φλέρταρε» με μία ακόμα (ευρωπαϊκή) γκέλα, αλλά ο Φερναντάο στο 90' τη λύτρωσε και την οδήγησε στη νίκη επί του Άγιαξ (1-0). Η ομάδα του Βίτορ Περέιρα με το «τρίποντο», το πρώτο της στους ομίλους του Europa League, ανέβηκε στη δεύτερη θέση και είδε τις ελπίδες της για πρόκριση να αυξάνονται.

Το γκολ ήρθε στο φινάλε, αλλά η Φενέρμπαχτσε άξιζε τη νίκη, δεδομένου ότι ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να πάρει νωρίτερα το προβάδισμα. Τόσο ο Φαν Πέρσι (που ξεκίνησε βασικός), όσο και ο Σόουζα πέταξαν στα σκουπίδια τις μεγαλύτερες ευκαιρίες της ομάδας τους, αλλά στο 90' ήρθε ο Φερναντάο με κεφαλιά να κάνει το 1-0 και να χαρίσει στη Φενέρ μία υπερπολύτιμη νίκη.

Μόλντε – Σέλτικ 3-1

Ποιος θα το περίμενε ότι η Μόλντε μετά από τρεις αγωνιστικές στον όμιλο της «φωτιάς» θα είναι πρώτη και πολύ κοντά στην πρόκριση! Η νορβηγική ομάδα ξεπέρασε εύκολα (και) το εμπόδιο της Σέλτικ (3-1) και φιγουράρει πρώτη στον όμιλο με «αέρα» τριών βαθμών από τη δεύτερη θέση! Καμαρά (11'), Φόρεν (18') και Ελιουνούσι (56') σημείωσαν τα γκολ των νικητών και για την Σέλτικ είχε μειώσει προσωρινά σε 2-1 ο Κόμονς (55').

2ος Όμιλος

Λίβερπουλ- Ρούμπιν Καζάν 1-1

Χαμός, κόκκινες σημαίες παντού, μηνύματα περί του πόσο έτοιμοι είναι οι φίλαθλοι της Λίβερπουλ για την ποδοσφαιρική επανάσταση. Αυτά στα πέριξ και στις κερκίδες του Άνφιλντ, γιατί τα όσα συνέβησαν στο χορτάρι δεν άφησαν και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Η Ρούμπιν Καζάν άνοιξε το σκορ μόλις στο 15ο λεπτό με τον Ντέβιτς, όμως η χαρά της μετριάστηκε στο 36΄, όταν ο Κούζμιν πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα και μαζί την άγουσα για τ' αποδυτήρια.

Ένα λεπτό αργότερα ο Τσαν ισοφάρισε, δίνοντας ελπίδες ολικής ανατροπής της κατάστασης, κάτι, όμως, που δε συνέβη ποτέ. Η Λίβερπουλ πήρε την τρίτη σερί ισοπαλία της στο Europa League φέτος και μάλλον θα πρέπει να ευχαριστεί τη Σιόν που κέρδισε την Μπορντό και της έδωσε τη δυνατότητα να φιγουράρει στη δεύτερη θέση του ομίλου.

Η πρώτη νίκη με τον Κλοπ στον πάγκο των «Κόκκινων» πήρε μια ακόμα παράταση.

Μπορντό- Σιόν 0-1

Φέρτε της από τώρα το εισιτήριο της πρόκρισης! Η Σιόν επικράτησε με 0-1 επί της Μπορντό χάρη σε γκολ του Λακρουά στο 21΄ και παρέμεινε μόνη πρώτη στο δεύτερο όμιλο.

Μίντιλαντ-Νάπολι 1-4

Μετά τη Serie A, η Νάπολι συνέχισε τις υψηλές πτήσεις και στην Ευρώπη, επικρατώντας στη Δανία 4-1 της Μίντιλαντ και παραμένοντας μόνη πλέον στην κορυφή με το «απόλυτο».

Οι «παρτενοπέι» διανύουν εξαιρετική περίοδο φόρμας και προέρχονταν από τη μεγάλη νίκη κόντρα στην πρωτοπόρο Φιορεντίνα και κόντρα στη Μίντιλαντ έδωσαν μία ακόμη παράσταση...

Την αρχή έκανε ο Καγεχόν με ένα εκπληκτικό γκολ (19'), για να έρθει ο Γκαμπιαντίνι λίγο αργότερα (31') και να προσθέσει κι εκείνος το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Το τρίτο τέρμα των Ναπολιτάνων ήρθε και πάλι από τον Ιταλό φορ, ο οποίος με ένα ασύλληπτο πλασέ βρήκε δίχτυα για το 3-0.

Οι γηπεδούχοι μπόρεσαν και μείωσαν το σκορ στο 43' με τον Πούσιτς, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η Νάπολι διαχειρίστηκε το υπέρ της προβάδισμα, ο Ιγκουαΐν έβαλε το κερασάκι στην τούρτα (90+4') κι έτσι ήρθε η τρίτη της ισάριθμη νίκη στο Europa League, με την οποία κατέλαβε την κορυφή του ομίλου με εννέα βαθμούς.

Λέγκια Βαρσοβίας-Κλαμπ Μπριζ 1-1

Δίχως νίκη παρέμειναν Λέγκια Βαρσοβίας και Κλαμπ Μπριζ στους ομίλους, καθώς ήρθαν ισόπαλες 1-1 στην Πολωνία.

Οι δύο ομάδες έψαχναν τους πρώτους τους βαθμούς στη διοργάνωση και τελικώς συμβιβάστηκαν με την κάθε μια να παίρνει από έναν...

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους (39'), οι Βέλγοι κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ, με τον Ντε Φο να βρίσκει δίχτυα για το 1-0. Η Λέγκια όμως μπήκε... φουριόζα στο δεύτερο μέρος κι αφού πρώτα προειδοποίησε, ο Κουτσάρτζικ κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα στο 51'.

Το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους κι έτσι οι δύο τους παρέμειναν στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα.

5ος Όμιλος

Βιγιαρεάλ – Ντιναμό Μινσκ 4-0

Περίπατο έκανε η Βιγιαρεάλ απέναντι στην Ντιναμό Μινσκ, την οποία διέλυσε με 4-0. Οι Λευκορώσοι δεν κατάφεραν να προβάλλουν την παραμικρή αντίσταση στο «κίτρινο υποβρύχιο», το οποίο τους... βύθισε με τέσσερις τορπίλες. Ο Μπακαμπού με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο (17', 32') καθάρισε για τη Βιγιαρεάλ το ματς και τα... κερασάκια στην τούρτα έβαλαν οι Σολδάδο (61'), Μπαϊλί (71') που διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Ραπίντ Βιέννης – Πλζεν 3-2

Το 3Χ3 έκανε η Ραπίντ Βιέννης, η οποία ξεπέρασε και το εμπόδιο της Πλζεν (3-2) σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά παιχνίδια της βραδιάς στο Europa League. Οι Αυστριακοί οδεύουν φουλ για την επόμενη φάση της διοργάνωσης και πρέπει να σημειωθεί ότι δίχτυα βρήκε και ο Θάνος Πέτσος, ο οποίος στο 68' σημείωσε το τρίτο γκολ της ομάδας του.

6ος Όμιλος

Μπράγκα- Μαρσέιγ 3-2

Και η κατρακύλα της ομάδας του Μίτσελ συνεχίζεται: η Μαρσέιγ δεν κατάφερε να πάρει ούτε καν το βαθμό απέναντι στην πορτογαλική ομάδα, καθώς ηττήθηκε με 3-2, παρά το γεγονός πως επέστρεψε από το 2-0.

Ο Χασάν στο 61΄ είχε κάνει το 1-0 για την Μπράγκα, ο Εντουάρντο το 2-0 στο 77΄, όμως ο Αλεσαντρίνι μείωσε, αρχικά, σε 2-1 στο 84ο λεπτό, για να κάνει το 2-2 ο Μπατσουαγί στο 87΄. Η χαρά για τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού κράτησε λίγο, όμως, καθώς ο Σίλβα στο 88΄ διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Λίμπερετς- Χρόνιχεν 1-1

Μεγάλη ευκαιρία να πάρει σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση έχασε η Λίμπερετς, που έμεινε στο εντός έδρας 1-1 με την Χρόνιχεν.

Το σκορ άνοιξε ο Λουκάσεν στο 87΄ για να ισοφαρίσει ο Χασέν στο 6ο (!) λεπτό των καθυστερήσεων.

Τα αποτελέσματα

1ος όμιλος
Μόλντε-Σέλτικ 3-1
(11` Καμαρά, 18` Φόρεν, 56` Ελγιουνούσι-55` Κόμονς))
Φενέρμπαχτσε-Άγιαξ 1-0
(89` Φερναντάο)

2ος όμιλος
Λίβερπουλ-Ρούμπιν 1-1
(37` Τσαν-15` Ντέβιτς)
Μπορντό-Σιόν 0-1
(21` Λακρουά)

4ος όμιλος
Λέγκια Βαρσοβίας-Μπριζ 1-1
(51` Κούχαρτσικ-39` Ντε Φάου)
Μίντιλαντ-Νάπολι 1-4
(43` Πούσιτς-19` Καγεχόν, 31`, 40` Γκαμπιαντίνι, 90+4` Ιγουαΐν)

5ος όμιλος
Βιγιαρέαλ-Ντιναμό Μινσκ 4-0
(17`, 32` Μπακαμπού, 61` Σολδάδο, 71` Μπάιλι)
Ραπίντ Βιέννης-Πλζεν 3-2
(34` Χόφμαν, 52` Σάουμπ, 68` Πέτσος-12` Ντούρις, 76` Χροσόφσκι)

6ος όμιλος
Μπράγκα-Μαρσέιγ 3-2
(61` Αχμέντ Χασάν, 77` Εντουάρντο, 88` Άλαν-84` Αλεσαντρινί, 87` Μπατσουαΐ)
Λίμπερετς-Χρόνιχεν 1-1
(87` Λούκασεν-90+6` Χούσεν)