Α` όμιλος

Σέλτικ- Μόλντε 1-2

Και το τραίνο της Μόλντε δε σταματά πουθενά: η ομάδα της Νορβηγίας συνεχίζει ν' απολαμβάνει την κορυφή του πρώτου ομίλου μόνη της, καθώς σήμερα πέρασε και από την έδρα της Σέλτικ με 1-2.

Ο Ελγιουνούσι άνοιξε το σκορ στο 21΄, ο Κόμονς στο 26΄ ισοφάρισε για τη Σέλτικ, όμως ο Χεστάντ έγραψε το τελικό 1-2 στο 37΄.

Άγιαξ- Φενέρμπαχτσε 0-0

Πολύ κακό για το αγωνιστικό τίποτα: οι φασαρίες μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων πριν το ματς «συνοδεύτηκαν» από ένα ωραιότατο 0-0 στο χορτάρι, σκορ που βολεύει, φυσικά, τη φιλοξενούμενη Φενέρ.

Βαθμολογία

1) Μόλντε 10

2) Φενέρ 5

3) Άγιαξ 3

4) Σέλτικ 2 

Β` όμιλος

Ρούμπιν Καζάν- Λίβερπουλ 0-1

Προερχόταν από...ανείπωτο θρίαμβο επί της Τσέλσι το Σάββατο- στην πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα με τον Κλοπ στον πάγκο της- επομένως ο ουραγός του δεύτερου ομίλου του Europa League δύσκολα θα μπορούσε να της αντισταθεί.

Η Ρούμπιν Καζάν, όμως, όχι μόνο αντιστάθηκε, αλλά έκανε και τη ζωή των «Κόκκινων» σχεδόν μαρτύριο μέχρι να καταφέρουν να την ρίξουν στο ποδοσφαιρικό καναβάτσο. Η φιλοξενούμενη σήμερα Λίβερπουλ, όμως, κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο τρίποντο (μετά από τρεις ισοπαλίες σε ισάριθμα παιχνίδια στον όμιλο φέτος), χάρη σε γκολ του Τζόρνταν Άιμπ στο 52΄.

Κάπως έτσι, η ομάδα του Κλοπ μείωσε στον έναν βαθμό τη διαφορά της από τη Σιόν και έχει άμεσες βλέψεις για την πρωτιά.

Το extreme make over επί Γιούργκεν συνεχίζεται, λοιπόν...

Σιόν- Μπορντό 1-1

Μέχρι το 94ο λεπτό, η Μπορντό ήταν αγκαλιά με μια τεράστια νίκη επί της πρωτοπόρου του ομίλου, που θα της έδινε βάσιμες ελπίδες να ελπίζει για πρόκριση: είχε ανοίξει το σκορ με τον Τουρέ στο 67΄ και θα έφτανε τους 5 βαθμούς.

«Θα», όμως, γιατί ο Σάλατιτς στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων έγραψε το τελικό 1-1, με αποτέλεσμα η Σιόν να παραμείνει αήττητη στον όμιλο και να φιγουράρει στην κορυφή του ομίλου.

Βαθμολογία

1) Σιόν 8

2) Λίβερπουλ 6

3) Μπορντό 3

4) Ρούμπιν Καζάν 2 

Δ` Όμιλος

Νάπολι – Μίντιλαντ 5-0

Την πρόκρισή της στους «32» του Europa League πανηγύρισε η Νάπολι, η οποία επιβλήθηκε με 5-0 της Μίντιλαντ. Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι έκανε... πάρτι και έφτασε έτσι στο 4Χ4 στον τέταρτο όμιλο, όπου έχει 16-1 γκολ! Ο Ελ Καντουρί στο 13' άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους και με δύο τέρματα του Γκαμπιαντίνι (23', 38') το σκορ έγινε 3-0 στο ημίχρονο! Η Νάπολι συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο και πέτυχε ακόμα δύο τέρματα στο δεύτερο μέρος με τους Μάτζιο (54') και Καγιεχόν (77')

Μπριζ – Λέγκια 1-0

Την πρώτη της νίκη πήρε η Μπριζ, η οποία επιβλήθηκε με 1-0 της Λέγκια και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης στο Βέλγιο σημείωσε στο 38' ο Μουνιέ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1) Νάπολι 12

2) Μίντιλαντ 6

3) Μπριζ 4

4) Λέγκια 1 

Ε` Όμιλος

Βικτόρια Πλζεν-Ραπίντ Βιέννης 1-2

Τεράστια νίκη πήρε η Ραπίντ Βιέννης στην έδρα της Βικτόρια Πλζεν (2-1) και παρέμεινε έτσι στην κορυφή του ομίλου.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία (13'), όταν ο Κάινς βρήκε στον Σόμπεσμπεργκερ που τελείωσε ιδανικά τη φάση για να «γράψει» το 1-0! Η Πλζεν ανέβασε την απόδοσή της και στο δεύτερο ημίχρονο μπόρεσε και το έφερε στα ίσα, όταν ο Χολέντα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι κι ο Κόβαρικ πήρε το «ριμπάουντ» για το 1-1.

Η απάντηση των φιλοξενούμενων όμως ήταν άμεση, καθώς ο Σόμπεσμπεργκερ βγήκε στην επίθεση και... πέφτοντας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1! Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν ισοφαρίσει όμως το σουτ του Ντούρις βρήκε στο δοκάρι, έπειτα από επέμβαση του Νοβότα, ο οποίος κράτησε το 2-1 για την ομάδα του!

Ντιναμό Μινσκ-Βιγιαρεάλ 1-2

Χάρη σε δύο γκολ του Σολδάδο, η Βιγιαρεάλ έφυγε με τη νίκη από την έδρα της Ντιναμό Μινσκ (2-1), η οποία την έφερε στη δεύτερη θέση.

Τα «κίτρινα υποβρύχια» ήταν καλύτερα στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης όμως το γκολ ήρθε από την πλευρά των γηπεδούχων, οι οποίοι στο 69' με τον Βίτους «έγραψαν» το 1-0! Η απάντηση της Βιγιαρεάλ ήταν όμως άμεση, καθώς ο Σολδάδο στο 72' έφερε το ματς στα ίσα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και στο 86' ολοκλήρωσε την ανατροπή για την ομάδα του, δίνοντάς της μία μεγάλη νίκη (2-1).

Βαθμολογία

1) Ραπίντ Βιέννης 12

2) Βιγιαρεάλ 9

3) Βικτόρια Πλζεν 3

4) Ντιναμό Μινσκ 0

ΣΤ` Όμιλος

Μαρσέιγ-Μπράγκα 1-0

Πραγματοποιώντας καλύτερη εμφάνιση στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, η Μαρσέιγ επικράτησε 1-0 της Μπράγκα και βρέθηκε στο -1 από τη Λίμπερετς και τη δεύτερη θέση που οδηγεί στους «32».

Το σύνολο του Μίτσελ ήθελε οπωσδήποτε τη νίκη, έπειτα από δύο σερί ήττες, προκειμένου να εκμεταλλευτεί ενδεχόμενη απώλεια και να βρεθεί εκείνο στη δεύτερη θέση.

Οι Μασσαλοί μπήκαν πιο δυνατά κι απείλησαν αρχικά με τον Μπατσουαγί (12'), ο οποίος ανάγκασε τον Ματέους σε δύσκολη επέμβαση. Το γκολ ήρθε στο 39ο λεπτό, όταν ο Ενκουντού βρήκε χώρο για να κινηθεί, έκανε το πλασέ έξω από τη μεγάλη περιοχή και βρήκε δίχτυα για να «γράψει» το 1-0.

Και στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι κι απείλησαν με τους Οκάμπος και Μπατσουαγί, πριν έρθει η απάντηση από τους Πορτογάλους, οι οποίοι προσπάθησαν να φέρουν το ματς στα ίσα με τον Εντουάρντο, ωστόσο ο Μανταντά αποσόβησε τον κίνδυνο.

Το τελικό 1-0 έφερε χαμόγελα στους Γάλλους, οι οποίοι βρέθηκαν στο -1 από τη δεύτερη θέση και τη Λίμπερετς, την οποία αντιμετωπίζουν την τελευταία αγωνιστική.

Χρόνιχεν-Λίμπερετς 0-1

Χάρη σε ένα αυτογκόλ, η Σλόβαν Λίμπερετς έφυγε με το «διπλό» από την έδρα της Γκρόνινγκεν (1-0), το οποίο την έφερε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Οι γηπεδούχοι είχαν τις περισσότερες ευκαιρίες στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και παρότι πέτυχαν γκολ, το πέτυχαν σε... λάθος τέρμα. Στο 81ο λεπτό, ο Φόλπρεχτ πήρε την κεφαλιά, εκείνη βρήκε στο δοκάρι κι ο Παντ άθελά του την έστειλα στα δίχτυα της ομάδας του, για να «γράψει» το 1-0.

Βαθμολογία

1) Μπράγκα 9

2) Λίμπερετς 7

3) Μαρσέιγ 6

4) Χρόνιχεν 1