Αναλυτικά:

"O πρωταθλητής Ελλάδας 2016 θα δώσει δύο προκριματικούς γύρους (τρίτο προκριματικό και πλέι οφ) για να προκριθεί στους ομίλους του Champions League. Οι δικοί του προκριματικοί δεν έχουν σχέση με αυτούς που έδωσαν τα προηγούμενα χρόνια ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ, αφού συμμετέχει στα προκριματικά των πρωταθλητών με τις πρωταθλήτριες ομάδες των χωρών από 13-54 στη βαθμολογία. Περίπτωση να βρεθεί απευθείας στους ομίλους και χωρίς προκριματικά ο εφετινός πρωταθλητής Ελλάδας υπάρχει μόνο αν και ο κάτοχος του εφετινού Champions League και του εφετινού Europa League έχουν θέση απευθείας στους ομίλους της διοργάνωσης από τα πρωταθλήματα των χωρών τους. Για παράδειγμα... κάτοχος του Champions League 2016 η Μπάγερν (πρωταθλήτρια Γερμανίας) και κάτοχος του Europa League 2016 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (και από 1-3 στην Πρέμιερ Λιγκ).

Ο πρώτος των πλέι οφ (δεύτερος στο εφετινό πρωτάθλημα) θα μετάσχει στους δύο προκριματικούς του Champions League (με τις 15 μη πρωταθλήτριες ομάδες των πρώτων 15 χωρών στη βαθμολογία της UEFA), όπως συνέβαινε μέχρι τώρα, χωρίς να αλλάζει τίποτα απολύτως.

Ο κυπελλούχος Ελλάδας 2016 θα δώσει δύο προκριματικούς γύρους στο Europa League (τρίτος προκριματικός και πλέι οφ) για να μπει στους ομίλους της διοργάνωσης. Περίπτωση να βρεθεί απευθείας στους ομίλους του Europa υπάρχει μόνο αν ο κάτοχος του Europa League 2016 έχει απευθείας θέση στους ομίλους του Europa από το πρωτάθλημα της χώρας του. Αν είναι δηλαδή ταυτόχρονα κυπελλούχος σε μία από τις 12 πρώτες χώρες στη βαθμολογία της UEFA ή ο πέμπτος του ισπανικού, αγγλικού και γερμανικού πρωταθλήματος ή ο τέταρτος του ιταλικού.

Ο δεύτερος των πλέι οφ (τρίτος στο εφετινό πρωτάθλημα) θα δώσει δύο προκριματικούς γύρους στο Europa (τρίτος προκριματικός και πλέι οφ) για να μπει στους ομίλους της διοργάνωσης.

Ο τρίτος των πλέι οφ (τέταρτος του πρωταθλήματος) θα δώσει τρεις προκριματικούς γύρους στο Europa (δεύτερος, τρίτος προκριματικός και πλέι οφ) για να μπει στους ομίλους της διοργάνωσης.

Η τελευταία ομάδα των πλέι οφ δεν δικαιούται ευρωπαϊκό εισιτήριο εκτός αν ο πρωταθλητής Ελλάδας κάνει το νταμπλ, οπότε το εισιτήριο του κυπελλούχου (o φιναλίστ του τελικού δεν δικαιούται ευρωπαϊκό εισιτήριο) το παίρνει η δεύτερη ομάδα των πλέι οφ, η τρίτη ομάδα των πλέι οφ παίρνει το εισιτήριο με τους δύο προκριματικούς γύρους στο Europa και η τελευταία ομάδα των πλέι οφ παίρνει το τελευταίο ελληνικό εισιτήριο του Europa με τους τρεις προκριματικούς."