Μία λίγο πιο προσεκτική ανάγνωση των επιλογών του Μάρκο Σίλβα στα τρία τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού, μας δείχνει ότι κατά βαση ο Πορτογάλος έχει καταλήξει για το πώς θα βαδίσει η ομάδα του στα προσεχή ντέρμπι και στην Ευρώπη!

Μέσα από τα τρία κολλητά (σε διάστημα οκτώ ημερών) ματς με Ξάνθη, Αστέρα και ΠΑΣ, ο προπονητής του Ολυμπιακού μας άνοιξε τα χαρτιά του για την ενδεκάδα που έχει στο μυαλό του να πορευθεί ενόψει των μεγάλων αγώνων του πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, αλλά και της πρώτης μάχης με την Άντερλεχτ για το Γιουρόπα Λιγκ.

Σε διάστημα τεσσάρων ημερών, με τον Αστέρα για το Κύπελλο στο Καραϊσκάκη και με τον ΠΑΣ για το πρωτάθλημα στα Γιάννινα, ο Μάρκο έβαλε ουσιαστικά την ίδια ενδεκάδα, με μόνη αλλαγή τον γκολκίπερ. Παρότι είχε τη δυνατότητα να κάνει ροτέϊσον, το απέφυγε. Σε βαθμό που ακόμη και τις αλλαγές τις έκανε από το 70-75 και μετά (!), πλην μίας αναγκαστικής, λόγω τραυματισμού του Μποτία. Ήταν ξεκάθαρη η επιθυμία του να δωσει σημεία σε αυτό το σχήμα, που δεν είχε ξαναπαίξει ποτέ μαζί, με ακριβώς αυτή τη μορφή.

Στο αμέσως προηγούμενο παιχνίδι, με την Ξάνθη, ο Μάρκο είχε επίσης ξεκινήσει με Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία, Ζντιέλαρ, Φορτούνη, Πάρντο, Ντουρμάζ. Βάλτε σε αυτούς και τους Μαζουάκου, Σιόβα, Μιλιβόγεβιτς, Ιντέγε κι αυτή είναι η ενδεκάδα που «βλέπει» ο προπονητής του Ολυμπιακού για ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άντερλεχτ!

Ασφαλώς κι υπάρχουν και πέντε έμπειρα παιδιά που τα υπολογίζει. Οι δύο Αργεντίνοι (Καμπιάσο, Τσόρι), ο Σαλίνο, ο Κασάμι κι ο Ντα Κόστα. Όπως υπάρχουν και για μπροστά ο Σεμπά με τον Πουλίδο. Αλλά με εξαίρεση ίσως τον Ντα Κόστα, κι αυτόν λόγω των μικροπροβλημάτων που βγάζει ο Μποτία, δεν νομίζω ότι κανείς άλλος είναι αυτή την στιγμή στο πλάνο για την ενδεκάδα με την οποία θα πορευθεί ο Μάρκο.

Ναι με Ζντιέλαρ. Το Σερρβάκι έχει κερδίσει τη θέση με το σπαθί του κι όσο παίζει έτσι, θα την κρατάει. Στο χέρι του είναι!

Παρεμπιπτόντως, ένα ερώτημα: αφού ο Παναθηναϊκός είχε καλή ομάδα φέτος και το πρόβλημά του ήταν «η διαιτησία του Ολυμπιακού», γιατί άλλαξε πρώτα τον προπονητή και μετά 16 παίκτες μέσα στο Γενάρη;…

Πηγή: gazzetta.gr