Αναλυτικά:

«Υπάρχουν πιέσεις για ένα αμιγώς τύπου αμερικάνικου ποδοσφαίρου και η λογική που επικρατεί είναι το εμπορικό όφελος, που είναι τεράστιο. Η εμπορική απόδοση των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων σε σύγκριση με την Αμερική υστερεί κατά πολύ. Στην Ευρώπη, η πιο εμπορική διοργάνωση είναι η Πρέμιερ Λιγκ. Το Τσάμπιονς Λιγκ υπολείπεται. Όλο και περισσότερες ομάδες έχουν ανάγκη περισσότερα χρήματα, καθώς η αγορά έχει ανοίξει, έχουν αυξηθεί και τα κόστη, με αποτέλεσμα οι αγγλικές ομάδες, μέχρι και η τελευταία, να έχουν τη δυνατότητα να ανταγωνίζονται μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέρυσι ξεπέρασε σε έσοδα τα 500 εκατομμύρια λίρες, δηλαδή περίπου 650 εκατομμύρια ευρώ και από το Τσάμπιονς Λιγκ πήρε μόνο 40 εκατομμύρια.

Η Πρέμιερ Λιγκ έχει πολλούς αγώνες, έχει αναγνωρισιμότητα σε χώρες της Ασίας και έχει μεγάλο εμπορικό αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη πρόταση, αλλά προβληματισμός. Ο κύκλος του Τσάμπιονς Λιγκ αναθεωρείται ανά τριετία. Ο τωρινός κύκλος κλείνει το 2017. Για οποιαδήποτε αλλαγή πρέπει να γίνει εισήγηση στην αρμόδια επιτροπή μέχρι το τέλος της σεζόν. Υπάρχει τάση να αυξηθούν οι ομάδες σε 48. Υπάρχει τάση για τρίτη διοργάνωση, εκτός του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ. Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν ομάδες που έχουν μόνο ένα διεθνές παιχνίδι τη σεζόν, παίζοντας στα προκριματικά.

Μπορεί να κάνουν έξοδα για να δημιουργήσουν μία αξιόμαχη ομάδα, να μην προκριθούν και να αντιμετωπίσουν οικονομικά προβλήματα. Υπάρχει το πρόβλημα των μεσοβδόμαδων αγώνων που δεν έχουν μεγάλη εμπορική ζήτηση. Παράλληλα, μένουν εκτός, ομάδες που έχουν μεγάλη εμπορική αξία, όπως η Μίλαν, που δεν παίζει τα τελευταία τρία χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ ή η Λίβερπουλ που μία παίζει και μία δεν παίζει. Συν το γεγονός, ότι αν ξεφύγει κι άλλο η Πρέμιερ Λιγκ, μεγάλες ομάδες όπως η Μπάγερν, η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα, θα έχουν δυσκολία στον ανταγωνισμό για να πάρουν παίκτες», ανέφερε αρχικά.

Για την Ελλάδα: «Η Ελλάδα είναι μία καλή αγορά. Έχει αρκετό κόσμο, πληρώνουμε πάρα πολλά τηλεοπτικά δικαιώματα και έχει φανατικό κοινό, που ενδιαφέρεται για το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Νομίζω ότι μαζί με τρεις, τέσσερις άλλες χώρες ίδιου μεγέθους, θα μετέχουμε στις διαδικασίες για την τελική πρόταση, που θα γίνει. Στην επιτροπή της ΟΥΕΦΑ που θα πάρει την τελική απόφαση, θα μετέχουν και δύο εκπρόσωποι συλλόγων. Για τους επόμενους έξι μήνες θα υπάρχουν συζητήσεις, όχι όμως και μία τελική θέση».

Για τις πληροφορίες για δημιουργία κλειστής λίγκας με τη συμμετοχή συλλόγων μόνο από τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες (Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία), ακόμη και χωρίς συμμετοχή στα εθνικά πρωταθλήματα: «Στην πραγματικότητα, επειδή αν αυτό γίνει θα υπάρξει αντίκτυπος στα δικά τους πρωταθλήματα, δεν νομίζω ότι είναι διατεθειμένες να το κάνουν. Δεν μπορείς να αφαιρέσεις την Μπάγερν από τη Γερμανία και να παίζει μόνο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».